تهران-ایرنا- خانه کتاب و ادبیات ایران اعلام کرد آخرین بخش از مطالبات ناشران و کتابفروشان در طرح‌های ‌های فصلی و نمایشگاه مجازی کتاب، پرداخت شده است.

به گزارش عصر پنج‌شنبه گروه فرهنگی ایرنا، خانه کتاب و ادبیات ایران اعلام کرد امروز پنجشنبه، ۲۸ اسفند ۱۳۹۹ که آخرین روز کاری در سال جاری است، همه مطالبات ناشران و کتابفروشان در طرح‌های فصلی و نمایشگاه مجازی کتاب پرداخت شده است. 

زمستانه کتاب ۹۹، چهارمین طرح فصلی در یک سال

خانه کتاب و ادبیات ایران مطالبات ۹۳۷ کتابفروشی عضو طرح «زمستانه کتاب ۹۹» را طی ۱۰ روز تسویه و پرداخت کرد.

به گزارش روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با کتابفروشی‌های عضو طرح زمستانه کتاب ۹۹ طی ۱۰ روز تسویه حساب شد.

در طرح زمستانه کتاب ۹۹ که با مشارکت و استقبال ۹۳۷ کتابفروشی از ۳۱ استان کشور از ۹ تا ۱۷ اسفند ماه برگزار شد، ۴۴۰ هزار و ۲۷۶ نسخه کتاب به مبلغ ۲۱۴ میلیارد و ۳ میلیون و ۱۹۹ هزار و ۶۷۴ ریال خریداری شد.

 با برگزاری چهار دوره طرح توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشی‌ها (طرح‌های فصلی فروش کتاب) در سال ۱۳۹۹، یک میلیون و ۷۱۲هزار و ۲۳۹ نسخه کتاب به ارزش ۷۲۴میلیارد ریال به فروش رسیده است.

طرح‌های فصلی کتاب در یک نگاه

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال ۱۳۹۴، برای هدفمندکردن یارانه نشر طرح های فصلی فروش کتاب را آغاز کرد؛ در این طرح ها کتابفروشی ها می توانند روی فروش کتاب به خریداران تخفیف بدهند و مبلغ تخفیف داده شده را از وزارت خانه دریافت کنند.

در این طرح‌ها که با نام طرح‌های فروش فصلی مشهور شده‌اند، کتابفروشی‌هایی که شرایط لازم را داشته باشند، پس از ثبت نام، می توانند کتاب‌های خود را که با شرایط تعیین شده مطابقت داشته باشند به خریداران بفروشند. پاییزه کتاب ۹۹، پانزدهمین دوره از طرح‌های فصلی فروش کتاب، با هدف حمایت از کتابفروشان بود.

واریز مرحله آخر مطالبات ناشران نمایشگاه مجازی کتاب تهران

آخرین بخش مطالبات ناشران در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران به حساب واریز شد. 

در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران که از اول تا دهم بهمن ماه برگزار شد،، یک میلیون و ۲۵۴هزار و ۵۹۹ نسخه کتاب به ارزش ۶۴۰ میلیارد و ۲۵۸میلیون و ۷۷هزار و ۵۶۸ ریال به فروش رسید.

نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران در یک نگاه

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال راهی برای حمایت از ناشران و بازار کتاب کشور بود و با استفاده از تجربیات حضور در نمایشگاه‌های مجازی برگزار شده توسط دیگر کشورها نظیر نمایشگاه بزرگ کتاب فرانکفورت، این رویداد فرهنگی در ایران به شکل مجازی برگزار شد.

ایوب دهقان‌کار مدیر عامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران با حکم معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان ریاست برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب معرفی شد. در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، بیش از یک هزار ناشر حضور داشتند و بیش از ۱۰۰ هزار عنوان کتاب برای عرضه در سایت نمایشگاه مجازی کتاب تهران ارائه شد.

همچنین ۱۸۰ ناشر خارجی با ۲۰ هزار عنوان کتاب و ۱۴۲ نهاد فرهنگی و آژانس ادبی در بخش رایت‌سنتر نیز در این نمایشگاه حضور داشتند. هزینه ارسال کتاب‌ها نیز از سوی شرکت پست جمهوری اسلامی برای همه مخاطبان رایگان اعلام شده بود.