کرج - ایرنا -  سال ۱۳۹۹ با سایه شوم ویروس جهانی کرونا، بیماری، مرگ ومیرها و فهرستی بلند از مشکلات در کشور آغاز و پایان یافت اما در این میان البرز زخم خورده از سیاهی بلای ویروسی و تحریم های ظالمانه، خبرهای امیدآفرین ، نشاط بخش توام با جهش اقتصادی و علمی به دنیا مخابره کرد.

ویروس منحوس کرونا که زنگ خطر آن از اواخر سال ۹۸ در کشور و البرز به صدا درآمد، در سال ۹۹  همچون سایر مناطق کشور،  بخش زیادی از جمعیت استان البرز را گرفتار بیماری، مشکلات اقتصادی و معیشتی کرد که  از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ تا تعطیلی مشاغل، مدارس و دانشگاه ها تا  مرگ بسیاری از عزیزان را در این استان رقم زد.

تبعات و گرفتاری های این ویروس خطرناک با چاشنی تحریم و تهدید ظالمانه و تنگ نظرانه بیگانگان برای کل هموطنان از جمله مردم البرز، تجربه تلخی در سال ۹۹ بود که به طور قطع دشواری های این سال  در حافظه تاریخ و  ملت ایران باقی خواهد ماند.

در  این میان بستری شدن بیش از ۳۷ هزار بیمار کووید ۱۹ البرزی در بیمارستان های استان و تهران از مهمترین گرفتاری های کرونا بود که طبق آخرین آمار شمار جانباختگان را به ۲ هزارو ۸۰۷ نفر در البرز رساند.

 تلاش شبانه روزی مدافعان سلامت  موجب شد تا بیش از ۶۰ هزار مبتلا به کووید ۱۹ (شامل بستری شدگان در بیمارستان ها و خودمراقبتی در خانه ها)  در استان البرز سلامتی خود را باز یابند و به زندگی عادی برگشت کنند.

کووید ۱۹ در کنار دغدار کردن ۲ هزارو ۸۰۷ خانواده ، شهادت حدود ۹ تن از مدافعان سلامت شامل پزشکان، پرستاران و دیگر کارکنان عرصه سلامت البرز را رقم زد و  بر حزن واندوه مردم استان افزود.

 همراهی مردم برای خلق جلوه های بی بدیل

غافلگیری کرونا از یک سو و نیازهای بهداشتی مانند مواد ضدعفونی کننده، ماسک  و ده ها کاستی دیگر سبب شد تا دستگاه های اجرایی و دست اندرکاران امور با شوکی سخت مواجه شوند و

انبوهی از نیازها و مطالبات مردمی را پیش چشمان خودر ببینند.

با این وجود عده ای سودجو به احتکار و قاچاق نیازهای بهداشتی، درمانی و سایر مایحتاج پرداختند و برتیرگی و ناامیدی ایام کرونایی دمیدند که البته مردم و مسوولان  در زمان مناسب پاسخ کج رفتاری آنان را دادند.

ویروس کرونا با اینکه روزهای تلخ و سیاهی برای کل جهان رقم زد اما  مردم و مسوولان در ایران و البرز جلوه های بی بدیل از همدلی ، ایثار، جهاد و تلاش مضاعف خلق کردند که حاصل آن 

محدود کردن کرونا ، تولید انبوه و نمایش عزم واراده پولادین ایرانی در سخت ترین شرایط بود.

شکل گیری گروه های جهادی در البرز با فهرستی بلند از خدمات ارزنده به مردم و آسیب دیدگان از کرونا همراه شد؛ گروه هایی جان برکف از نهاد بسیج و مدافعان سلامت از کف خیابان ها  ، کوی و برزن گرفته تا داخل خانه ها ، مکان ها و خودروهای عمومی به مقابله با ویروس کرونا پرداختند و روزنه های نفوذ این ویروس خطرناک را در ماه های نخست مسدود کردند هرچند که برخی بی احتیاطی ها بر امواج آن دمید.

زنان ، مردان و جوانان سختکوش البرزی با عزمی راسخ و ایمانی باور نکردنی در سال ۹۹ کارهای کردند، کارستان که  باید کتاب ها در وصف غیرت و جوانمردی آنها نوشت.  

این را باید بدانیم که گام نخست را مردم در عین مشکلات اقتصادی و معیشتی با ماندن در خانه ها، تعطیلی کسب و کارها و دادن مجال به مدافعان سلامت، جهادگران، مسوولان و محققان برداشتند که پس از آن بود که تلاش ها یکی پس از دیگری نتیجه داد و البرزی ها در کنار صبر ، بردباری و تلاش از نیازهای همنوعان غفلت نکردند و سیل کمک های مومنانه را روانه ها خانه ها کردند.

البرز سرزمین اقوام ایرانی ، در ایام کرونایی الگویی برای تمام کشور و جهان شد، ایران کوچک توانست با همت جوانانش در کمترین زمان ممکن انواع ماسک ، مواد ضدعفونی و انواع دارو را تولید و روانه  مناطق مختلف کشور کند.

توزیع بیش از یک میلیون بسته معیشتی بین نیازمندان البرز و حتی ارسال کمک های نقدی و غیر نقدی برای آسیب دیدگان از سیل و کرونا در سایر مناطق کشور ، جلوه های زیبای این استان در سال ۹۹ بود که موج همدلی و وحدت را به نمایش گذاشت.

البرز با اینکه شاهراه ۱۵ استان کشور و پایتخت و در مسیر گردشگران و مسافران قرار دارد اما به نسبت وضعیت جغرافیایی و جمعیتی آن به لطف پروردگار ، همت و همدلی مردم و مسوولان توانست سربلند و پیروز از میدان بیرون آید و در سال ۹۹ بسیاری از مخاطرات کرونا را دفع کند.

همت و تلاش مردم و مسوولان استان موجب شد تا شگفتی های سال ۹۹ یکی پس از دیگری در ایران کوچک یعنی البرز خودنمایی کند.

 گروه های جهادی البرز  افزون بر ضدعفونی مکان های عمومی ، توزیع بسته های معیشتی، مواد غذایی، بسته های بهداشتی ، کمک به بیماران کووید ۱۹ در طرح شناسایی بیماران نیز همچنان فعال هستند و اقدامات امدادگرانه آنان در قالب طرح سردار شهید سلیمانی  تاحدود زیادی به مهار کرونا در این استان  انجامیده است.   

شگفتی های درمانی و بهداشتی  در سایه کرونا

همانطور که اشاره شد مردم و مسوولان استان البرز متحد و یکپارچه  به مبارزه با کرونا پرداختند که گام  مهم در عرصه تولید،  تغییر سریع خطوط بسیاری از صنایع ساخت لوازم آرایشی و  بهداشتی استان به تولید مواد ضدعفونی کننده و ماسک بود، اقدامی جهادی که توانست در کمترین زمان ممکن بخشی از نیازهای استان و کشور را تامین کند.

راه اندازی کارگاه های جهادی با کمک بسیج مردمی ، نهادهای انقلابی و آموزش و پرورش ، حرکت دیگری بود که البرز را به پشتوانه محکم ایران اسلامی در عرصه تولید و جهاد تبدیل کرد ، فعالیت  کارگاه های تولید ماسک در مدارس، منازل ، واحدهای تجاری، مکان های اداری و بسیج موجب شد تا تولید ماسک به فراتر از نیاز استان برسد.

همچنین  ارسال  محموله های مواد ضدعفونی، ماسک و دارو  از البرز به مناطق مختلف کشور اولین روزنه های امید برای شکست کرونا ، تحریم و احتکار بود.

واکسن های کرونا شگفتی دیگر سال ۹۹ البرز

البرز به برکت ظرفیت های علمی و دانشگاهی در سال ۹۹ بار دیگر در کشور و جهان شگفتی ساز شد،  بنا به گفته عزیزاله شهبازی استاندار البرز ساخت سه واکسن از چهار واکسن کرونای کشور در البرز، موجب سربلندی این استان نوپا در جهان شد.

ساخت واکسن نوترکیب  کرونا توسط محققان مووسسه تحقیقات واکسن و سرسازی رازی و ۲ واکسن دیگر  در البرز موجب شد تا در سال ۱۴۰۰ شاهد روزنه های امید برای شکست کرونا در کشور باشیم ، واکسن هایی که اکنون مراحل تست بالینی را می گذرانند و  بررسی های علمی بیانگر تاثیر گذاری بالای آنها است.

تلاش ها محققان و تولید کنندگان البرز بر این است  تا به محض  اعلام نتایج کامل بررسی های علمی، واکسن ها را به تولید انبوه برسانند.

مووسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی که حدود ۹۳ سال فعالیت کاری در عرصه تولید واکسن دارد با ساخت واکسن نوترکیب به صورت تزریقی - استنشاقی توانست نام خود را در فهرست پدیدآورندگان واکسن کرونا در جهان ثبت کند.

شگفتی های البرز در بخش اقتصادی  و زیربنایی

افتتاح ده ها پروژه زیربنایی ، تولیدی  و اقتصادی در سال جهش تولید ، نقطه عطفی در تاریخ استان البرز است که به همت دولت تدبیر و امید در سال ۹۹ محقق شد.

فصل دیگر شگفتی البرز همت دولتمردان و نهادهای انقلابی در بخش زیر ساخت ها بود که سال ۹۹ به بهار راه های البرز  تبدیل شد، گشایش آزاد راه شهید همت  به طول حدود ۲۵ کیلومتر ، گشایش آزاد راه آبیک – چرمشهربا نام غدیر به طول ۱۵۸ کیلومتر (۴۲ کیلومتر در حوزه البرز)، تکمیل جاده هشتگرد – طالقان به طول جدود ۳۲ کیلومتر از مهمترین اقداماتی بود که بار ترافیکی البرز را تا حدود ۴۵ درصد کاهش داده است ضمن آنکه زمینه برای  گشایش آزاد راه شمالی کرج به طول ۱۷.۵ کیلومتر تا خرداد ماه سال ۱۴۰۰ فراهم شده است .

بهره برداری از آزاد راه شمالی کرج به گره های کور ترافیکی البرز در محدوده کلانشهر کرج پایان خواهد داد.

همچنین چهار خطه شدن مسیر راه آهن کرج - قزوین در سال ۹۹ اقدام دیگری بود که جهش تولید را معنا بخشید، پروژه ای که افزون بر تردد آسان مسافران برای انتقال کالا و صادرات محصولات استان  اثرگذار شده  است.

همچنین با همت و پشتیبانی دولت تدبیر و امید و  تامین اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی زمینه راه اندازی قطعه نخست خط ۲ قطار شهری کرج به طول ۶.۵ کیلومتر برای خرداد ماه سال آینده فراهم شده است.   

گام مهم  و اساسی دولت، تجهیز و راه اندازی کامل بخش مسافری فرودگاه پیام البرز در سال ۹۹ بود که  به سال ها انتظار مردم این استان در این بخش پایان داد.

اکنون این فرودگاه در چند مسیرهوایی کشور از جمله کرج – اهواز و کرج – مشهد  خدمات دهی دارد.

افتتاح بیش از ۵۰ واحد تولیدی و صنعتی با اشتغالزایی  بیش از سه هزار،  رفع مانع شعاع ۱۲۰ کیلومتری شهرک صنعتی اشتهارد ، توسعه خطوط  و رفع موانع تولید بیش از ۱۵۰ واحد تولیدی و صنعتی  از شگفتی های دیگر البرز در عصر تحریم و کرونا بود که در سال ۹۹ رقم خورد.

در بخش کشاورزی نیز افتتاح بیش از یکصد طرح تولیدی گلخانه ای، زراعی و باغی ، شبکه های نوین آبیاری و صنایع تبدیلی از مهمترین دستاوردها در سال ۹۹ البرز است .

همچنین دستگاه های اجرایی البرز در بخش آبرسانی بیش از ۵۰ پروژه در مناطق شهری و روستایی انجام دادند ضمن آنکه اختصاص سهمیه ۵۵ میلیون مترمکعبی از آب سدهای کرج و طالقان به البرز و ۲ برابر شدن سهمیه آب استان از این سدها از مهمترین اقدامات سال ۹۹ بود.

این درحالی است که دربخش تقویت سفره های آب زیر زمینی با حمایت ۲ وزارتخانه جهاد کشاورزی و نیرو طرح های بزرگی در استان به سرانجام رسید که از جمله آنها طرح بزرگ تغذیه دشت های هشتگرد و نظرآباد بود.

در بخش تامین برق و روشنایی بیش از ۳۰ پروژه برق رسانی در سطح استان به بهره برداری رسید.

گازرسانی به مناطق مختلف البرز در سال ۹۹ جلوه دیگری داشت که افزون بر روستاها ، مناطق کوهستانی استان از نعمت گاز طبیعی برخوردار شدند و در این بخش حدود ۳۵ پروژه در روستاهای استان بهره برداری شد و البرز اکنون به مرز سبزینگی کامل نزدیک شده است.

همچنین تکمیل بخشی از مسکن مهر البرز و تامین زیر ساخت های آن مانند آب ، برق ، گاز و تلفن  از مهمترین رویدادهای اقتصادی استان است  که از مجموع حدود ۸۵ هزار واحد مسکونی مهر نزدیک به  ۲۰ هزار واحد آنها  در سال ۹۹ تکمیل شد.

سفرهای مسوولان کشوری به البرز

سفرهای مستمر مسوولان کشوری به استان البرز برای اجرای طرح ها  و پروژه های عمرانی و تامین نیازها  از مهمترین رویدادهای سال ۹۹ در این استان به شمار می رود.

 در این میان محمدباقر نوبخت  معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی ، محمد شریعتمداری وزیرتعاون، کارو رفاه اجتماعی ، رضا اردکانیان وزیر نیرو، محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و کاظم  خاوازی وزیر جهاد کشاورزی  و بیش از ۳۰ تن از سایر مسوولان کشوری با سفر به استان البرز به بررسی طرح ها و پروژه ها پرداختند.

سفرهای مسوولان کشوری به استان البرز با دستاوردهای خوبی از جمله تسریع در اجرای پروژه های راه سازی و رصد سایر نیازهای استان همراه شد.

همچنین نشست های مستمر و هفتگی رییس جمهوری با مسوولان سراسر کشور از جمله البرز برای رصد اقدامات  مقابله با کرونا و افتتاح پروژه های عمرانی و تولیدی  از جلوه های مهم سال ۹۹ در البرز بود.

  حماسه های سیاسی مردم شگفتی دیگر البرزی ها

مردم استان البرز با وجود مشکلات و تنگاهای اقتصادی  و معیشتی و محدودیت های کرونایی در عرصه سیاسی حماسه های بی بدیلی خلق کردند.

حضور پرشور مردم در مرحله دوم یازدهمین دوره  انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخاب نماینده  دیگر شهرستان های کرج ، اشتهارد و فردیس در مجلس شورای اسلامی از جمله حماسه های سیاسی  سال ۹۹ بود.

همچنین در یوم الله ۲۲ بهمن ماه سال ۹۹، مردم استان البرز حماسه ای بی بدیل خلق کردند ، حماسه ای که دوران پیروزی انقلاب اسلامی را در اذهان زنده کرد.

حضور هزاران خودرو با افراشتن پرچم  پرافتخار جمهوری اسلامی ایران و  پلاکاردهایی با مضامین اشعار انقلابی جلوه خاصی از شور و نشاط انقلابی و مردمی به نمایش گذاشت ، حماسه ای که در اوج مشکلات ، سختی های ناشی از کرونا ، تحریم و تنگناهای اقتصادی رقم خورد و شور، شعور و بصریت مردمی را به نمایش گذاشت.

درخشش قرآنی و فرهنگی البرزی ها در سال ۹۹

مردم استان البرز در سال ۹۹ در عرصه فرهنگی نیز در خشیدند به طوریکه کلانشهر کرج به عنوان مرکز استان در آستانه تبدیل شدن به پایتخت قرآنی کشور قرار گرفته است.

در سال ۹۹ بیش از ۱۵ هزار خانوار کرجی و البرزی در مسابقات مجازی قرآنی شرکت کردند تا این استان خود را برای تبدیل به پایتخت قرآن کشور آماده کند.

سازمان فرهنگی ، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرج ، شیوع ویروس کرونا را به یک فرصت برای ترویج فرهنگ قرآنی در بین کودکان ، نوجوانان و جوانان استان البرز در فضای تبدیل کرد و با برگزاری مسابقات قرآنی  در یچه ای جدید به سوی نور و هدایت گشود.

در این برنامه فرهنگی  معنوی فراگیر بسیاری از علاقه مندان به معارف قرآنی به مسابقات سازمان فرهنگی ، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرج پیوستند.

همچنین اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان البرز با اقداماتی ارزشمند و ثبت بیش از ۳۰ اثر ملموس و غیر ملموس فرهنگی  و تاریخی در کنار مرمت بیش از ۱۰ اثر تاریخی و راه اندازی چهار موزه تاریخی  در عرصه فرهنگی درخشید ضمن آنکه با احداث بیش از ۲۰ مکان خدمات گردشگری ، فضا را برای  گردشگری پسا کرونا فراهم کرده است.

  اداره کل آموزش و پرورش استان البرز نیز در سال ۹۹ فعالیتی  بی بدیل در کنار آموزش مجازی داشت، مجموعه ای که بیش از ۵۰۰ هزار دانش آموز تحت پوشش دارد و کرونا را به فرصتی برای گفتمان دو سویه بین خانواده ها و مدارس تبدیل کرد.

شبکه ملی شاد این فرصت را به وجود آورد تا مسوولان و دست اندکاران آموزشی استان البرز افزون بر انتقال مفاهیم علمی و درسی به دانش آموزان ، در عرصه اطلاع رسانی عمومی و فرهنگی برای مقابله با کرونا و سایر اهداف فرهنگی اثرگذاری خود را به نمایش بگذارند.

سال ۹۹ با همه تلخی ها ، سختی ها ، تجارب و شیرینی ها گذشت و امروز مردم استان البرز با رعایت الزامات بهداشتی ، برای جبران ناکامی ها  و دستیابی به قله های بلند علمی ، تولیدی و اقتصادی در سال ۱۴۰۰ آماده می شوند ضمن آنکه تولید انبوه واکسن های کرونا در البرز و شرکت گسترده در انتخابات خردادماه ۱۴۰۰ نقطه عطف این نگاه وحدت آفرین و امید بخش خواهد بود.