به گزارش روز یکشنبه مرکز اطلاع رسانی پلیس البرز ، سردار عباسعلی محمدیان اظهار داشت که در پی اعلام شکایت یکی از شهروندان به پلیس فتا استان البرز مبنی بر برداشت ۴۴۷ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال از حساب بانکی وی ، بررسی موضوع در دستور کار پلیس فتا قرار گرفت و مشخص شد که برداشت از حساب از طریق دستگاه پوز و به روش اسکیمری انجام شده است .
وی گفت که با بررسی پرینت حساب شاکی مشخص شد که متهمان با وجوه حاصل از کلاهبرداری اقدام به خرید سکه از یک طلا فروشی در یکی از استان های شمالی کرده اند.
سردار محمدیان افزود: تحقیقات پلیسی نشان داد که 2 نفر مرد حدود ۳۰ ساله که چهره خود را با ماسک و عینک پوشانده بودند اقدام به خرید سکه طلا کرده اند.
وی بیان داشت: تصاویر متهمان به اداره تشخیص هویت پلیس آگاهی ارجاع شد که با توجه به این که متهمان چهره ی خود را با ماسک و عینک پوشانده بودند شناسایی آن ها امکانپذیرر نبود بنابراین خریدهایی که شاکی در چند ماه اخیر، از طریق پوز انجام داده بود با دقت مورد بررسی قرار گرفت .
فرمانده انتظامی البرز یاداورد شد: همچنین پلیس به چند مورد از خریدها و برداشت وجه از حسابش از جمله مراجعه به یک کارواش در غرب استان تهران مشکوک شده که در بررسی ها مشخص شد که متصدیان آن کارواش، ۲ مرد جوان بودند که پس از 2 ماه اجاره این محل ،منطقهرا ترک کرده اند.
وی اظهار داشت: با تحقیقات صورت گرفته از صاحب کارواش و املاکی که آن جا را اجاره داده بود، هویت این افراد شناسایی و مشخص شد که کارواش مذکور شکات دیگری با همین موضوع در استان های دیگر نیز دارند که با تلاش های شبانه روزی پلیس، مخفیگاه متهمان در استان فارس شناسایی و پس از دریافت نیابت قضایی، به آن جا اعزام و در چندین عملیات غافلگیرانه سه نفررا در این رابطه دستگیر و تعداد زیادی تجهیزات رایانه ای و مخابراتی از آن ها کشف شد .
وی بیان داشت: متهمان پس از انتقال به پلیس فتا استان البرز در ابتدا منکر انجام هرگونه جرمی شدند اما در ادامه با مشاهده مستندات موجود به جرم خود مبنی بر کپی اطلاعات با استفاده از دستگاه اسکیمر پیشرفته کرده و سپس اقدام به موجودی گرفتن و برداشت از کارت های بانکی کرده اند.
سردار محمدیان گفت: در تحقیقات تکمیلی از متهمان مشخص شد که نامبردگان علاوه بر اسکیمینگ در حوزه فیشینگ نیز فعال بوده و از طریق درگاه های جعلی ساخته شده اقدام به فیشینگ اطلاعات کارت های بانکی شهروندان کرده و کل وجوه واریزی به حساب یکی از اعضای باند را با مراجعه به سکه فروشی های شهرهای بندرعباس، بوشهر، شیراز، قم و تهران، صرف خرید سکه کرده اند.
وی افزود: در بررسی کارت های بانکی مقصد، محرز شد که متهمان با مراجعه به شهرهای ذکر شده افراد کارتن خواب را شناسایی و پس از افتتاح حساب بنام آن ها ، کارتهای بانکی را از آن ها خریداری کرده و وجوه واریزی را به آن حساب ها انتقال و سپس اقدام به برداشت می کردند.
فرمانده انتظامی استان البرز با بیان این که میزان کلاهبرداری ها ۱۰ میلیارد ریال برآورد شده است اظهار داشت: تاکنون ۱۰۰ نفر از شهروندان مورد کلاهبرداری قرار گرفته اند که تا کنون بیش از۵۰ نفر از مال باختگان شناسایی و تحقیقات برای شناسایی سایر ادامه دارد.