بندرعباس - ایرنا-مدیرکل انتقال خون هرمزگان گفت: با توجه به شرایط ناپایدار ذخیره خونی مردم نو اندیش استان درایام نوروز اهدای خون به بیماران نیازمند را فراموش نکنند.

دکتر ایمان زارعی روز دوشنبه دراین خصوص به رسانه ها اعلام کرد: دراین روزها که شیوع گسترده ویروس کرونا در موج جدید یکی از دلایل جدی در کاهش حضور و اهدای خون مردم است اما مراکز اهدای خون به دلیل رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و استاندارد در سطح مطلوب قرار دارد و مردم نگران مراجعه به مراکز اهدای خون نباشند.

وی ادامه داد: کار درمان تعطیلی و پایانی ندارد لذا با مشارکت اهدا کنندگان نگرانی از بابت کاهش ذخیره خونی برطرف می شود لذا انتظار می رود مثل همیشه حتی در روزهای تعطیل هم این سازمان ا»اده خونگیری است.

مدیرکل انتقال خون هرمزگان  اظهار داشت: البته در این تعطیلات نوروزی اعمال جراحی و درخواست‌های بیمارستانی و مراکز بیماران خاص افزوده شده اما موضوعی که مهم اینست که میزان اهدای خون افزایش پیدا نکرده و این امر سبب کاهش ذخیره خون شده است.

زارعی یاد اور شد: هم اکنون در استان روزانه باید حدود ۲۵۰ واحد خون اهدا شود تا بتوان علاوه بر تامین نیاز روزانه ، ذخایر خون را هم تقویت کنیم از همین رو ضمن نیاز به همه گروه های خونی در هرمزگان ، از مردم دارای شرایط اهدای خون خواستاریم با اهدای خون از هم اکنون تا بهار حمایت خود را از بیماران تداوم بخشند.
وی با قدردانی از سرمایه‌های اصلی انتقال خون که با اهدای خون سالم سلامتی بیماران را تضمین می‌کنند، اعلام کرد: در استان چهار مرکز ثابت بندرعباس، بندرلنگه قشم و میناب آماده پذیرش از اهدا کنندگان خون هستند وما همه تلاشمان اینست که تامین خون سالم و کافی برای بیماران بستری  و خاص در بیش از ۲۲ بیمارستان و مرکز درمانی استان است.
وی از شهروندان خواست قبل از مراجعه برای جلوگیری از معطلی احتمالی به سامانه Nobatdehi.ibto.ir مراجعه و با دریافت نوبت نسبت به اهدای خون اقدام نمایند.
براساس آمارهای اعلام شده از سوی مسوولان انتقال خون هرمزگان، نیاز روزانه مراکز درمانی استان به طور متوسط بین ۲۳۰ تا ۲۵۰ واحد خون است و سازمان انتقال خون این استان باید خون مورد نیاز ۲۱ بیمارستان و مرکز درمانی را فراهم کند که این مهم تنها با همت و مشارکت مردم امکان‌پذیر است.
هرمزگان از نظر مبتلایان به بیماری تالاسمی در رتبه دوم کشور قرار دارد و یک هزار و ۵۰۰ بیمار تالاسمی دارد که سه برابر متوسط کشور است.
بیشترین مصرف خون در هرمزگان مربوط به سه هزار و ۵۰۰ بیمارخاص و بیماران سخت درمان، عمل‌های جراحی و مصدومان تصادف‌های جاده ای است.
بیماران دیالیزی و بیماران دارای اختلال انعقاد خون نیز از دریافت کنندگان دائمی فرآورده‌های خونی هستند که هرمزگان دارای ۴۰۰ بیمار دیالیزی و ۱۶۰ بیمار دارای اختلال انعقادی است.