به گزارش ایرنا، پلیس منطقه ایون و سامرست اعلام کرد که در نتیجه درگیریها میان پلیس و معترضان، دو مامور مجروح شده و به بیمارستان منتقل شدند. تظاهرات دیشب به گفته پلیس بصورت مسالمتآمیز آغاز اما اما اندکی بعد توسط اقلیت کوچکی از معترضان به خشونت کشیده شد.
تصاویر تکان دهندهای که از این تظاهرات در رسانهها و فضای مجازی منتشر شده نشان میدهد که معترضان خودروهای پلیس را آتش زده و شیشههای ایستگاه پلیس را میشکنند.
پریتی پتل وزیر کشور انگلیس با صدور بیانیهای این تحولات را غیر قابل قبول خواند و تصریح کرد که چنین رفتارهایی در کشور تحمل نمیشود. همچنین ماروین ریوز شهردار بریستول ناآرامیهای دیشب را توسط آنچه او اراذل و اوباش خواند محکوم کرد. وی با این حال تصریح کرد که نسبت به لایحه دولت برای اعطای اختیارات بیشتر به پلیس نگرانیهای جدی وجود دارد.
معترضان در تظاهرات دیشب شعار «لایحه را بکشید»، «روزی که دموکراسی به دیکتاتوری تبدیل می شود» و «ما را نمیتوان به این راحتی ساکت کرد» را سر میدادند. شنبه گذشته هم معترضان به لایحه دولت در پایتخت انگلیس دست به تظاهرات زده و مقابل ساختمان پارلمان تجمع کردند.
نمایندگان مجلس انگلیس هفته گذشته به لایحه جنجالی دولت در خصوص افزایش قدرت پلیس برای سرکوب معترضان رای موافق دادند. در این لایحه جنجالی، قدرت پلیس « برای مقابله با اعتراضات خشونتآمیزی که تأثیر مخرب قابل توجهی بر جامعه یا دسترسی به پارلمان ایجاد کند » افزایش یافته است.
با این حال عباراتی که بیش از هر چیز توجه منتقدان را جلب کرده است، جرمانگاری «ایجاد سر و صدا» و ایجاد «مزاحمتهای جدی» است. در این لایحه برای ایجاد مزاحمت از طریق سر و صدا، تا ۱۰ سال حبس در نظر گرفته شده است.
پیشتر بالغ بر ۶۰ نماینده مجلس عوام انگلیس در نامهای به وزیر کشور خواستار تغییر این لایحه شدند. آنها در این نامه تصریح کردهاند که جرمانگاری مردم به دلیل برگزاری تظاهرات اعتراضی غیر قابل قبول و غیر قانونی است.
این تحولات در حالیست که پلیس لندن به دلیل رفتار خشونت آمیز با شرکت کنندگان در مراسم یادبود قتل زن جوان توسط افسر پلیس تحت فشار قرار دارد. رهبر یکی از احزاب سیاسی انگلیس خواستار استعفای رئیس پلیس لندن شده است.
حالا این سووال مطرح است که گروه اقلیتی که تظاهرات بریستول را به خشونت کشیدند از طرف کدام جریان هدایت شدند؟