عباس شیرمحمدی شامگاه دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: از آذرماه سال ۹۹ مقدمات سکونت فعالان اقتصادی اتباع در قم آغاز شده و تاکنون برای ۲۶ سرمایه گذار خارجی مجوز سکونت صادر شده است.
وی ادامه داد: برای ایجاد رغبت بیشتر برای سرمایه گذاری خارجی در استان قم تلاش می شود حجم آورده سرمایه اتباع خارجی مانند بسیاری از کشورها از ۲۵۰ هزار دلار به ۱۰۰ هزار دلار کاهش یابد.
وی اظهار کرد: در سطح استان قم ۵۵ هزار تبعه افغانستانی و ۲ هزار و ۵۰۰ تبعه عراقی دارای کارت و مجوز قانونی اقامت در این استان هستند و هر سال باید کارت اقامت آنها تمدید و بروز شود.
مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی قم ادامه داد: در آموزش و پرورش استان قم ۳۴ هزار تبعه از کشورهای مختلف به همراه ۲ هزار و ۵۰۰ دانشجوی خارجی مشغول تحصیل هستند، همچنین در این استان ۴۰ هزار تبعه و کودک با اجازه و موافقت مقام معظم رهبری از کمک های آموزشی بهره مند می شوند.
شیرمحمدی با اشاره به اعطای شناسنامه به فرزندان حاصل از مادران ایرانی نیز اظهار کرد: ۷ هزار و ۷۰۰ تن تاکنون در این زمینه در سامانه ویژه استانداری قم ثبت نام کرده اند.
به گفته وی، از این بین ۲ هزار پرونده تشکیل و ۵۰۰ پرونده پس از بررسی های اولیه به مراجع ذیصلاح ارسال و در نهایت برای ۷۰ تن شناسنامه ایرانی صادر و مقدمات اعطای ۲۰ شناسنامه دیگر نیز نهایی شده است.
مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی قم تاکید کرد: از ۱۱ کشور مختلف دنیا برای اعطای شناسنامه به فرزندان حاصل از مادران ایرانی پرونده تشکیل شده است.
وی عنوان کرد: در سال ۹۸، ۵ هزار و در سال ۹۹، ۱۰ هزار تن از مهاجرین آسیب پذیر کشور افغانستان تحت حمایت های رایگان بیمه ای قرار گرفته اند.
شیرمحمدی افزود: در سال ۹۹ حدود ۳ هزار و ۵۰۰ تبعه غیرمجاز پس از دستگیری در استان قم به مرزهای شرقی و غربی کشور عودت داده شده اند.
وی ادامه داد: برای شناسایی اصولی اتباع غیرمجاز، مشاورین املاک باید در زمان انعقاد اجاره نامه پاسپورت فرد را کنترل کنند چرا که بدون پاسپورت در هیچ جای دنیا به اتباع خانه اجاره داده نمی شود.
به گفته مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی قم، در سطح استان قم ۲۰۰ هزار تبعه قانونی از ۱۲۲ کشور جهان زندگی می کنند که از این فرصت می توان برای تعمیق ارتباطات فرهنگی، توسعه صادرات و واردات و تبلیغ صحیح ویژگی های کشور ایران و مذهب تشیع در سطح بین الملل بهره برد.