احمد تجری روز دوشنبه در نخستین جشنواره نوروزی فرهنگ و اقتصاد روستاهای گلستان در دوزالوم بخش مرزی داشلی برون گنبدکاووس اظهارداشت: تقویت گردشگری روستایی از راهبردهای میراث فرهنگی استان است زیرا به توسعه روستاهای آن کمک میکند.
وی بابیان اینکه فرهنگ، آداب، رسوم و سبک زندگی اقوام مختلف ساکن در روستاهای گلستان، ظرفیت خوبی برای توسعه گردشگری است، افزود: بوم گردی از موضوعات اثرگذار در ارائه خدمات به گردشگران است و در همین راستا پارسال با همت دستگاه مرتبط و سرمایهگذاران ۵۰ واحد بومگردی به ظرفیت استان اضافه شد.
تجری افزود: هم اینک ۱۵۰ واحد بومگردی در استان گلستان شرایط ارائه خدمات به گردشگران و مسافران را دارند.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری گلستان نیز در این مراسم از برگزاری ۲۶ جشنواره نوروزی فرهنگ و اقتصاد روستایی در استان خبرداد و گفت: امروز نخستین جشنواره با مشارکت مرزنشینان در سه راهی دوزالوم گنبدکاووس برگزار شد.
علی نصیبی افزود: این جشنوارهها با هدف نمایش آداب و رسوم، بازیهای بومی و محلی، صنایع دستی، موسیقی محلی و نیز توانمندی فرهنگی و اقتصادی روستاییان استان در فضای باز و رعایت شیوه نامه بهداشتی کرونا برگزار میشود.
وی ادامه داد: بیشتر مناطق گلستان دارای ظرفیت و توانمندیهای بکر درحوزه گردشگری برای سرمایهگذاری و توسعه هستند که باید با همکاری ادارات و دستگاههای مختلف آنها را معرفی کرد.
نصیبی با اشاره به اقدامات انجام شده برای توسعه و عمران بخش مرزی داشلی برون گنبدکاووس در چند سال اخیر، اضافه کرد: فقط سال گذشته ۴۰ پروژه محوری توسط دهیاریهای این بخش اجرا شد.
بخش داشلی برون گنبدکاووس با سه هزار و ۸۰۰ کیلومتر مربع به عنوان بزرگترین بخش استان گلستان، دارای ۳۰ روستا و یک نقطه شهری است که در طول نوار مرزی ۱۴۵ کیلومتری ایران و ترکمنستان در شمال این شهرستان گسترده شده و اکثریت قریب به اتفاق ۲۶ هزار نفر ساکنین آن را ترکمنهای اهل سنت تشکیل میدهند.
براساس آخرین سرشماری، جمعیت ساکن روستاهای گلستان ۸۷۱ هزار و ۵۴۶ نفر است که در هزار و ۵۲ روستا و نقطه جمعیتی شامل ۹۳۵ روستا بالای ۲۰ خانوار و ۱۱۷ روستا زیر ۲۰ خانوار زندگی می کنند.
گلستان ۴۵۲ واحد گردشگری شامل ۲۳ هتل، ۶ هتل آپارتمان، پنج مُتل، ۱۰۱ واحد اقامتی بومگردی، ۲۰۱ خانه مسافر، ۱۴ مهمانپذیر، پنج پانسیون، ۴۴ واحد پذیرایی، ۲۲ سفره خانه سنتی، ۷۵ دفتر خدمات مسافرتی، یک مجتمع تفریحی گردشگری، یک مزرعه گردشگری و چهار موسسه آموزش گردشگر دارد.
مجموع تختهای واحدهای گردشگری استان گلستان هفت هزار و ۳۱۴ تخت در هزار و ۹۲۴ اتاق با ظرفیت پذیرش ۲۴ هزار و ۵۹۵ نفر روز و اشتغال ۲ هزار و ۳۶۰ نفر است.
گلستان با مناطق گردشگری، تفریحی، میراث فرهنگی و صنایع دستی گوناگون دارای افزون بر ۷۰۰ اثر ثبت ملی و ۲ اثر شامل برج آجری گنبدکاووس و بخشی از جنگلهای هیرکانی در فهرست آثار جهانی است.