به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا به نقل از تارنمای سازمان «آمریکاییها برای دمکراسی و حقوق بشر در بحرین» (ADHRB)، این سازمان خطاب به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، نگرانی خود را نسبت به گرسنگی، بحران اقتصادی، شیوع بیماری های واگیردار مانند وبا و کرونا در یمن و تاثیرات بدی که جنگ یمن به ویژه بر زنان و کودکان گذاشته، ابراز کرده است.
در این بیانیه آمده است: دخالت نظامی عربستان سعودی در مارس ۲۰۱۵ در یمن منجر به بزرگترین بحران انسانی در جهان و زخمی و کشته شدن هزاران غیرنظامی یمنی شده است.
این سازمان حقوق بشری تأکید کرده است که بیش از ۲۴ میلیون نفر در یمن از جمله ۱۲ میلیون کودک یعنی حدود ۸۰ درصد از جمعیت این کشور به کمک های فوری بشردوستانه نیاز دارند و این درحالی است که این بحران انسانی به دلیل شیوع کرونا بدتر نیز شده است.
این بیانیه افزوده است: عربستان سعودی و امارات متحده عربی، به عنوان اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، باید تعهدات خود را در قبال حقوق بشر رعایت کنند. مشارکت مستقیم آنها در درگیری ها و بحرانهای انسانی یمن نقض جدی بسیاری از قوانین بین المللی حقوق بشری و قوانین جنگ است.
سازمان آمریکایی ها برای دموکراسی و حقوق بشر در بحرین در پایان بیانیه خود از ریاض و ابوظبی خواسته است؛ حملات هوایی خود را به یمن متوقف کنند تا امکان امدادرسانی سازمان های حقوق بشری بین المللی برای کمک به مردم یمن وجود داشته باشد. همچنین از آن ها خواسته شده تا به کشتی ها حامل سوخت و غذا اجازه دهند تا وارد بنادر یمن شوند.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گستردهای را علیه یمن- فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیادی خواهیهای سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.
نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد از جمله بهداشت جهانی و یونیسف بارها هشدار دادهاند که براثر ادامه حملات متجاوزان به یمن، مردم این کشور با قحطی و بروز یک فاجعه انسانی که در قرن گذشته بیسابقه است، روبه رو هستند.