سنندج - ایرنا - مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان گفت: تاکنون ۶۸ خانه هلال در نقاط مختلف استان راه‌اندازی شده که براساس برنامه‌ریزی به ۱۰۰ مورد افزایش خواهد یافت.

پیام جلالی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تاکنون از طریق خانه‌های هلال به بیش از ۲ هزار نفر از روستاییان در نقاط مختلف کردستان امداد و کمک‌های اولیه آموزش داده شده است.

وی با بیان اینکه این آموزش‌ها در رده‌های سنی هشت تا ۳۵ سال به بالا ارائه می‌شود، افزود: افزایش تاب آوری روستاها و محلات در زمان حادثه و بحران از اهداف راه‌اندازی خانه‌های هلال در مناطق روستایی است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان اضافه کرد: در حال حاضر ۱۶۰ نفر پرسنل، ۷۳۷ امدادگر سازمان‌دهی شده، پنج هزار عضو سازمان جوانان و پنج هزار عضو سازمان داوطلبان، زیر نظر این جمعیت فعالیت دارند.

جلالی با بیان اینکه هر فردی از پنج سالگی و از طریق سازمان جوانان می‌تواند وارد هلال احمر شود، یادآور شد: افراد به عنوان داوطلب و بعد از آموزش‌های لازم، می‌توانند در سیستم امداد و نجات این جمعیت فعالیت کنند.

پیگیری برای ایجاد پایگاه‌های جدید امداد و نجات

وی به تلاش برای پیگیری ایجاد پایگاه‌های امداد و نجات جدید در استان اشاره و اضافه کرد: به دلیل وضعیت اقلیمی و جاده‌های کوهستانی، زمان رسیدن اکیپ‌های این جمعیت به محل حوادث با میانگین کشوری فاصله دارد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان با بیان اینکه پایگاه امداد و نجات باقرآباد دیواندره در حال ساخت است، اظهار داشت: پیگیر ایجاد پایگاه‌های جدید در وینسار قروه، محور دهگلان به کامیاران، هزارکانیان دیواندره و جاده سقز- مریوان هستیم.

جلالی وضعیت انبارهای هلال احمر استان را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: محل انبار هلال احمر در کامیاران نامناسب است که برای دریافت مجوز احداث انبار جدید تلاش می‌شود.

کمبود نیروی انسانی، مشکل اصلی هلال احمر کردستان

وی یکی از مشکلات این جمعیت را خالی بودن چارت اداری و نیروی انسانی عنوان کرد و افزود: در صورتیکه نیروی انسانی مورد نیاز جذب شود، عمده مشکلات هلال احمر رفع خواهد شد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان یادآور شد: امیدواریم در سال آینده با استخدام نیروی جدید این نقص برطرف شود، ضمن اینکه در سال جاری کار بسیار خوبی صورت گرفت و ۳۰ نفر از امدادگران با درجه ایثارگر جذب این جمعیت شدند.

جلالی به کمک این جمعیت به دانشگاه علوم پزشکی در بحث مقابله با کرونا و خدمات به بیماران کرونایی اشاره کرد و اظهار داشت: در مرحله اول ۴۰ نفر از نیروهای پرستاری، نمونه‌برداری، خدماتی و بیماربر هلال احمر به کادر بیمارستان‌های استان اضافه شدند و در مرحله بعد سه تیم از پزشکان عمومی و متخصص و پرستاران از استان‌های دیگر به کمک کادر درمانی استان آمدند.

وی ادامه داد: در اسفند ماه و پیش از شروع تعطیلات نوروزی نیز، در مرز باشماق مریوان یک پایگاه موقت این جمعیت برای کنترل افراد ورودی ایجاد و تاکنون ۷۰۰ نفر مورد غربالگری و تست کرونا قرار گرفته‌اند.

در حال حاضر ۱۰ پایگاه امداد و نجات جاده‌ای هلال احمر در کردستان فعالیت دارند.

در طرح آمد و نجات نوروزی که از ۲۵ اسفند امسال شروع شده و تا ۱۵ فروردین ماه سال آینده ادامه دارد، ۲۳ پایگاه ثابت و پشتیبان به مردم و مسافران خدمات می‌دهند.