به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگی ایرنا، در حراجی پیشروی کریستیز با عنوان هنر دنیای اسلام و هند شامل قالی و فرشهای شرقی طیفی از اشیا، تابلوها و دستنوشتههای نفیس از سراسر خاورمیانه، هند و اروپا به مزایده گذاشته میشود.
به نقل از وبسایت رسمی کریستیز، نگین این حراجی یک تابلوی باشکوه و نفیس اثر عبدالله خان نقاش دربار قاجار است که نوادگان فتحعلی شاه را در مراسم نوروزی صف سلام به تصویر میکشد.
این اثر با شکوه در اوایل دهه ۱۹۲۰ میلادی توسط فردیک کلی بارتلت (Frederic Clay Bartlett ) هنرمند و مجموعهدار فرانسوی در آمریکا خریداری شد و حالا قرار است با ارزش تخمینی ۱ میلیون تا ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار پوند چکش بخورد.
علاوه بر این تابلوی عتیقه، ایران در این حراجی ۳۰ اثر دیگر نیز دارد که از آن جمله میتوان به دو نقاشی از میرعلی تصویرگر معروف دوره قاجار، چند قلیان میناکاری شده از دوره قاجاریه، یک پرتره از محمدعلی شاه قاجار به قلم مصورالممالک و یک فرش ابریشمی پولونزی از دوران صفویه اشاره کرد که در تاریخ ۴۰۰ ساله خود برای اولین بار به حراج گذاشته میشود.
حراجی هنر دنیای اسلام و هند شامل قالی و فرشهای شرقی کریستیز اول آوریل سال جاری میلادی (۱۲ فروردین ۱۴۰۰) برگزار خواهد شد.
علاوه بر حراجی کریستیز، هنر ایرانی این روزها در حراجی ساتبیز لندن نیز میدرخشد؛ تابلوی مینوتور در ساحل دریا (Minotauro Sulla Riva Del Mare) اثر بهمن محصص در حراجی رنسانس مدرن ساتبیز در کنار آثاری از پابلو پیکاسو و ادوارد مونک به حراج گذاشته شده است. این اثر سالها در اختیار فرانچسکو برونی بود که به محصص در ساختن مجسمههای برنزی کمک میکرد.
محصص نقاش، مجسمهساز و مترجم پیشروی ایرانی ملقب به پیکاسوی ایران بود که نقاشیهای آوانگارد وی از آثار معتبر نقاشی مدرن ایرانی محسوب میشود.
مینوتور موجودی اسطورهای است که بخشی از آن انسان و بخش دیگر گاو نر است.
مینوتور در ساحل دریا با قیمت تخمینی ۳۵۰ هزار تا ۴۵۰ هزار پوند به فروش گذاشته شده است.