استانها – ایرنا – مسئولان وزارت بهداشت معتقدند که رعایت شیوه نامه ها و پروتکل های بهداشتی توسط مردم ، آمار فوتی ها و بستری های ناشی از بیماری کووید ۱۹ را بطور چشم گیری کاهش می دهد اما اینکه در ایام نوروز تا چه میزان می توانیم مانع ایران گردی ویروس کرونا شویم به تصمیم و عمل من و تو بستگی دارد.

به گفته دکتر حریرچی معاون وزیر بهداشت و درمان؛ هر فرد آلوده به ویروس کرونا می تواند افزون بر ۴۰۰ نفر را بیمار کند و در واقع خطر سفر دو سویه هم برای مسافران و هم ساکنان آن سرزمین است چرا که به طور معمول مسافران در بازارها و مکان های عمومی پر ازدحام حضور می یابند.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت و درمان در شبانه روز گذشته ۹۴ نفر از هموطنان بخاطر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۶۲ هزار و ۴۵ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در این باره گفت : تاکنون یک میلیون و ۸۲۳ هزار و ۳۱۷ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۹۴ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۶۲ هزار و۴۵ نفر رسیده است.

سیما سادات لاری اظهار داشت : از دیروز تا امروز ۴ فروردین ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۷ هزار و ۶۰۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۹۳۶ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب،  مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۸۲۳ هزار و ۳۱۷ نفر رسید.

در حال حاضر ۱۷ شهرستان قرمز و ۴۷ شهرستان نارنجی هستند و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از»  و «به»  شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی، ممنوع است.

فرماندار شهرستان اسکو نیز با ابراز نگرانی از افزایش شمار مبتلایان به کرونای انگلیسی در شهرها و روستاهای این شهرستان، گفت: تمامی افرادی که تماس نزدیک با مبتلایان داشتند، شناسایی شدند و از حدود ۲۹۰ نفر تست کرونا  گرفته شد که منتظر اعلام نتایج هستیم.

بابک رضی‌منش افزود: کلیه مبتلایان به کرونای انگلیسی در ایزوله کامل هستند و اطرافیان و افراد در تماس نزدیک با آنان در قرنطینه به سر می برند.

استاندار تهران نیز با هشدار نسبت به شیوع موج دیگری از ویروس کرونا اعلام کرد: با سهل انگاری سلامت هموطنان را به خطر نیندازیم.

انوشیروان محسنی بندپی گفت: هم اکنون ۶ شهر در سطح استان در وضعیت نارنجی قرار گرفته است و جالب است بدانید بیشتر مراجعان به بیمارستان ها در ۲ شهر دماوند و فیروزکوه، افراد غیربومی هستند.

فرماندار شهرستان زرین دشت استان فارس هم اعلام کرد که با توجه به وضعیت قرمز کرونا در این شهرستان اگر مردم همکاری نکنند باید شاهد جولان این بیماری در شهرستان باشیم.

ابراهیم خرم یکی از مشکلات پیش رو در این زمینه را برگزاری مراسم‌های عروسی به شکل سنتی و به ویژه در روستاها دانست و گفت: در این رابطه و بر اساس گزارش‌های دریافتی نسبت به تعطیلی چندین مراسم اقدام شده و برای برگزار کنندگان مراسم تشکیل پرونده و به مراجع قضایی معرفی شده‌اند.

از استان ایلام نیز خبر رسیده است که افزایش شمار مبتلایان و بستری ها در استان وضعیت مقابله با این ویروس را در این استان نگران کننده کرده است.

دکتر محمد کریمیان رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام اظهار داشت: به دلیل افزایش سفرهای نوروزی و نزدیکی استان خوزستان به شهرستان‌های حوزه جنوبی این استان ۲ شهرستان دهلران و آبدانان بعد از ایلام دارای بالاترین بیمار بستری هستند.

وی ادامه داد: بیشتر بیماران شناسایی شده در این شهرستان ها ساکن خوزستان بوده و مبتلا به ویروس جهش یافته هستند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام یکی دیگر از نگرانی‌های موجود برای شیوع ویروس کرونا در استان را برپایی چادر از سوی مردم در طبیعت عنوان و تاکید کرد: این اقدام موجب شده شمار زیادی از افراد دور هم جمع شده و امکان ابتلا به کرونا را چند برابر کنند.

بر اساس گزارش های رسیده از خوزستان ، آمار مراجعه بیماران کرونایی به بیمارستان رازی اهواز همچنان بالا و روند ثابتی دارد .

دکتر ماندانا قنواتی رییس بیمارستان رازی اهواز اظهار داشت: آمار مراجعه کنندگان به بیمارستان رازی در پیک سوم که از دهه اول بهمن ماه سال گذشته شروع شد تا اواخر اسفندماه صعودی بود و از آن موقع تا الان روند مراجعه به این مرکز درمانی بالا و ثابت مانده است در حالی که در سایر شهرستان ها روند بیماری کاهش یافته است.

وی افزود: پیک‌ سوم بیماری نسبت به پیک اول و دوم خیلی متفاوت تر است؛ویروس انگلیسی علاوه بر اینکه مهاجم پذیرتر شده، قدرت سرایت بیشتری دارد و علائم آن متفات تر از پیک اول و دوم است لذا مردم باید هوشیارتر باشند و با کوچکترین علائم به مراکز بهداشتی و کلینیک های تنفسی مراجعه کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز در این خصوص گفت: در ۴۸ ساعت گذشته روند مراجعه بیماران کرونایی به بیمارستان‌های استان خوزستان افزایشی شده که نگران کننده است.

دکتر فرهاد ابول نژادیان اظهار داشت: روند کاهشی بیماری در خوزستان به ویژه در شهرهای اهواز و کارون از روز ۲۷ اسفندماه شروع شد و تا یکم فروردین ادامه داشت اما در ۲ روز گذشته مجددا بار مراجعه به مراکز درمانی این استان افزایش یافته است.

وی افزود: یکی از عوامل اصلی افزایش روند بیماری در خوزستان، شلوغی هفته آخر اسفندماه و تردد زیاد مردم در سطح شهر بوده است.

با قرمز شدن ۲ شهرستان بهبهان و ایذه تعداد شهرهای قرمز کرونایی استان خوزستان به ۹ شهرستان افزایش یافت.

۹ شهرستان در استان خوزستان نیز نارنجی هستند.

جانشین استاندار فارس نیز در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا گفت: با شتاب گرفتن شیوع کرونا در این استان آمار مثبت شدن تست‌ها و افزایش شمار مبتلایان و بستری در بیمارستان‌ها افزایش گرفته است.

عبدالرضا قاسم پور با هشدار نسبت به افزایش شمار مبتلایان به کرونا افزود: با توجه به قرار داشتن در ایام نوروز و گسترش ویروس جهش یافته کرونا در کشور، از هموطنان تقاضا داریم که با رعایت دستورالعمل‎های بهداشتی، مراقب سلامت خود و سایر شهروندان باشند.