صادق خاصی پور روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا بیان کرد: با مشارکت فرمانداری، بخشداری و شورای اسلامی شهر لوندویل آستارا، تعدادی از کارشناسان اداره کل شیلات گیلان تا اواسط اردیبهشت امسال به تکثیر ماهی ها اقدام خواهند کرد.
وی اضافه کرد: کارشناسان شیلات با سد توری، ماهیان مولد را صید و از آنها به روش مصنوعی، حدود صد کیلوگرم تخم و اسپرم خواهند گرفت و تخم های لقاح یافته، جهت پرورش به کارگاه های تکثیر مرکز گیلان منتقل و پس از رسیدن به وزن یک تا سه گرم، در رودخانه چلوند آستارا رهاسازی می شوند.
خاصی پور ادامه داد: بیش از ۹۰ درصد ماهیان صید شده، حاصل تکثیر مصنوعی است و در سال گذشته چهار میلیون قطعه بچه ماهی سفید در رودخانه چلوند آستارا رها شده بود.
وی یادآور شد: بسیاری از رودخانه های گیلان بنا بر عوامل زیست محیطی، شرایط تخم ریزی ماهی ها را ندارند و عملیات تکثیر مصنوعی به غنی سازی ذخایر ماهی ها کمک می کند.
رودخانه های چلوند و آستاراچای شهرستان آستارا، بستر مناسب ترمیم ذخایر دریایی، تولیدمثل و تخم ریزی ماهیان استخوانی هستند و امکان رهاسازی میلیون ها قطعه بچه ماهی استخوانی در آنها وجود دارد.
بندر مرزی آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان و ساحل دریای خزر قرار دارد و در ۱۸ کیلومتر نوار ساحلی این شهرستان، ماهی استخوانی صید می شود و پارسال ۵۱۶ کیلوگرم از این نوع ماهی صید شد.