معاون توسعه و پیشبینی اداره کل هواشناسی مازندران در گفت و گوی تلفنی با خبرنگار ایرنا گفت که با گذشت چند ساعت هم اکنون تندباد شدید به نوار ساحلی و مناطق جلگه ای رسید و با سرعت بین ۷۰ تا بیش از ۹۰ کیلومتر بر ساعت در حال وزیدن است.
احمد اسدی با اعلام این که بیشترین سرعت تندباد امروز تاکنون با ۱۰۸ کیلومتر در بلده ثبت شد ، گفت : سرعت باد در کجور نوشهر هم به ۱۰۳ و سیاه بیشه چالوس به ۷۹ کیلومتر بر ساعت رسید.
وی پیش بینی کرد که وزش باد با نوسان سرعت تا فردا در استان ادامه می یابد.
هواشناسی مازندران از چند روز پیش نسبت به ورود سامانه کم فشار جنوبی همراه با وزش باد گرم در مناطق کوهستانی هشدار داده بود.
تندباد امروز سبب شد تا پلیس راه برای چند ساعت جاده هراز و کندوان را بر روی تردد خودروها ببندد چون هواشناسی هشدار داده بود که وزش باد و گرما ممکن است منجر به ریزش سنگ و بهمن در جاده های کوهستانی استان شود.
ثبت گرمای ۳۶ درجهای
معاون هواشناسی مازندران همچنین گفت که امروز در چهارمین روز سال جدید شهروندان مازندرانی و مسافران گرمای تابستانی را تجربه کردند و دمای هوا در بیشتر مناطق استان بالای ۳۰ درجه سانتی گراد بود.
مازندران در منطقه آب و هوایی معتدله قرار دارد و به همین دلیل هم به طور معمول دمای هوا در فصل بهار بویژه فروردین و اردیبهشت خنک است و بالای ۲۵ درجه سانتی گراد قرار نمی گیرد.
اسدی گفت که امروز بالاترین دمای هوا در نوشهر با ۳۶ سانتی گراد بالای صفر ثبت شده است . این میزان گرما معمولا در ماه مرداد در برخی مناطق مازندران ثبت می شود.
بیشترین دمای هوای امروز ساری مرکز استان مازندران و پل سفید را ۳۵درجه و گلوگاه در شرق استان را ۳۴درجه اعلام کرد و ادامه داد: طبق پیش بینی ازاواخر شب همراه با وزش باد نسبتاً شدید شمالی و افزایش ابر خواهد بود.
خنک ترین نقطه مازندران هم امروز " رینه " در آمل با دمای حدود ۲۰ درجه سانتی گراد بالای صفر بود. رینه منطقه کوهستانی سردسیر مازندران است.
معاون هواشناسی مازندران پیش بینی کرد که جریان کم فشار جوی امشب از استان خارج شود و شهروندان مازندرانی و مسافران و گردشگران از فردا پنجشنبه شاهد آسمانی نیمه ابری تا ابری همراه با کاهش دما، رگبار پراکنده و وزش باد گاهی نسبتاً شدید خواهند بود.
وی افزود : وضعیت جوی روز جمعه استان نیز نیمه ابری گاهی ابری بویژه در دامنهها و ارتفاعات با بارش پراکنده و وزش باد همراه خواهد بود.