تهران- ایرنا- نخست وزیر پیشبرد امور لبنان با ابراز تاسف از تشکیل نشدن کابینه جدید گفت: تشکیل کابینه در صدر اولویت ها قرار دارد.

به گزارش شبکه خبری المنار، حسان دیاب روز چهارشنبه افزود: متاسفانه با گذشت هشت ماه از استعفای کابینه ام، تلاش ها برای تشکیل کابینه جدیدی که اصلاحات آغاز شده از سوی دولت ما را به منظور نجات وضعیت مالی، اقتصادی، اجتماعی و معیشتی کامل کند، موفقیت آمیز نبوده است.

وی گفت: به جای اینکه همه به تشکیل دولت جدید کمک کنند، دامنه درخواست برای فعال سازی دولت مستعفی از یکسو و هشدارها در باره نقض قانون اساسی از سوی دیگر بالا گرفته و این در حالی است که برخی ما را متهم به شکست در زمینه پیشبرد امور متهم می کنند. 

نخست وزیر مستعفی لبنان خاطرنشان کرد که مناقشه موجود در باره اختیارات دولت پیشبرد امور، بیانگر نیاز به تفسیر قانون اساسی است که سقف پیشبرد امور و نقش دولت مستفعی در سایه شرایط ناشی از تاخیر در تشکیل دولت جدید را نشان میدهد. این تفسیر به عهده مجلس نمایندگان است و همان گونه که خود مجلس نیز پیشتر گفته، این حق انحصاری مجلس به شمار می رود. 

وی گفت: دولت مستعفی در باره  پیشبرد امور از هیچ کوششی دریع نکرده و وظایف خود را در حد اعلی انجام داده و چرخ فعالیت وزارت خانه ها متوقف نشده است. با این حال بحران تشدید می شود و فشار بر لبنانی ها افزایش می یابد. بحران، بسیار بزرگ و نیازمند این است که منافع ملی بر هر چیز دیگری ترجیح داده شود. 

وی تاکید کرد که تشکیل کابینه در صدر اولویت ها قرار دارد و هیچ کاری بر آن مقدم نیست و تمامی افراد ذیربط باید برای انجام این ماموریت ملی، همکاری کنند. 

سعد الحریری با تصویب پارلمان لبنان و تایید عون برای چهارمین بار مکلف به تشکیل کابینه شده اما ناظران تاکید دارند آمریکا، فرانسه و سعودی که همچنان مقاومت ضدتروریسم تکفیری و صهیونیستی را مانع تحقق اهداف خود می‌دانند، به الحریری اجازه تشکیل دولت جدید را نمی‌دهند. 

مشکل اساسی و کنونی لبنان دخالت‌های عربستان، آمریکا و فرانسه در امور داخلی این کشور و پیروی برخی گروه‌های لبنانی وابسته به محور صهیونیستی - تکفیری از جمله «سمیر جعجع» رئیس گروه «نیروهای لبنانی» از سیاست‌ها و راهبردهای ضد مقاومت این محور است.

جریان‌ها و احزاب سیاسی لبنان به ویژه جریان محور مقاومت و رییس جمهوری این کشور در ماه‌های اخیر تلاش‌های خود را برای تشکیل کابینه حریری متمرکز کرده‌اند، ولی وی تاکنون نتوانسته است به دلیل تبعیت از کشورهایی همچون آمریکا، فرانسه و عربستان دولت لبنان را تشکیل دهد.

کلاف سردرگم مشکلات سیاسی و اختلاف های احزاب لبنانی مدت‌ها است که پیچیده شده و تاکنون با وجود رایزنی‌های داخلی نتیجه‌ای برای تشکیل دولت جدید حاصل نشده است. همین امر سبب شده نگاه‌ برخی طرفها در لبنان معطوف به امانوئل مکرون رییس جمهوری فرانسه شود تا شاید وی با ابتکار عمل، راهکاری برای حل این بحران ارائه دهد.


این در حالی است که تلاش‌های قبلی مکرون پس از انفجار بیروت برای متقاعد کردن نیروهای سیاسی لبنان به تشکیل دولتی که قادر به انجام اصلاحات سیاسی و اقتصادی باشد، نتیجه بخش نبوده است.