«سیامک آزادی» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا؛ شعار سال ۱۴۰۰ را بخشی از وظایف پارکهای علم و فناوری دانست و افزود : پارکها باید سال جدید در همه مراحل تجاریسازی شرکتها، صدور مجوزها و ارائه تسهیلات به موقع در کنار شرکتها باشند و برای حل مشکلات آنها چارهاندیشی کنند.
وی درخصوص عملکرد پارک علم و فناوری کرمانشاه در سال ۹۹ از ایجاد و توسعه کسب و کارهای فناورانه به عنوان یکی از مهمترین ماموریت های این مرکز یاد کرد و اظهار داشت: در این سال ۳۱۶ ایده و درخواست به مجموعه پارک علم و فناوری ارائه گردید که از این تعداد با ۱۰۲ مورد موافقت شد.
آزادی افزود: پارک علم و فناوری امسال رشد خوبی در برخی شاخص ها داشته طوری که تعداد دانش فنی منجر به محصول از ۳۷ مورد در سال ۹۸ به ۴۲ مورد رسیده، تعداد اشتغال از یک هزار و ۷۶۶ نفر به یک هزار و ۸۵۵، تعداد ثبت برند از ۶ مورد به هشت مورد و افزایش شرکت های دانشگاهی نیز از ۱۱ مورد به ۱۷ مورد افزایش یافته است.
۲۶۹ هسته و واحد فناور را تحت حمایت داریم
آزادی در ادامه با اشاره به فعالیت ۲۶۹ واحد و هسته فناور در مجموعه پارک علم و فناوری کرمانشاه، گفت: از این تعداد ۱۶۷ مورد شرکت فناور و ۱۰۲ مورد نیز هسته فناور هستند که ۱۰۵ مورد در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، ۱۱۰ مورد در حوزه عمومی و ۵۴ مورد هم در حوزه کشاورزی فعالیت میکنند.
آزادی خاطرنشان کرد: از ۱۰۵ شرکت و هسته فناور فعال در حوزه ICT هم تعداد ۴۲ مورد در حوزه کامپیوتر و نرم افزار، ۵۰ مورد در حوزه برق و الکترونیک و ۱۳ مورد نیز در حوزه بازی و انیمیشن، از ۵۴ شرکت و هسته فناور فعال در حوزه کشاورزی هم ۲۳ مورد در حوزه ابزارآلات و مکانیزاسیون، ۱۳ مورد در حوزه دام و طیور، هفت مورد در حوزه کود و خاک و ۱۰ مورد هم در سایر حوزه های کشاورزی و ۱۱۰ شرکت و هسته فناور فعال در حوزه عمومی هم در زمینه های مختلف خدمات مهندسی، تجهیزات پزشکی، ماشین آلات صنعتی، سرگرمی، صنایع شیمیایی، غذا و دارو فعالیت دارند.
آزادی خاطرنشان کرد: از ابتدای فعالیت پارک علم و فناوری کرمانشاه تاکنون ۴۱۰ واحد و هسته فناور دیگر از مجموعه خارج شده اند و بنابراین در سالهای فعالیت پارک، با در نظر گرفتن ۲۶۹ هسته و شرکت فناور فعلی، در مجموع ۶۷۹ شرکت و هسته فناور از حمایت های پارک برخوردار شده اند.
حمایت پارک از ۴۰ شرکت دانش بنیان
آزادی در ادامه به تشریح اقدامات صورت گرفته در حمایت از شرکت های دانش بنیان استان پرداخت و با اشاره به وجود ۶۰ شرکت دانش بنیان در استان، گفت: از این تعداد ۴۰ شرکت زیر حمایت پارک قرار دارند و این در حالی است که تعداد شرکت های دانش بنیان از ۵۴ مورد در سال ۹۸ به ۶۰ مورد در سال ۹۹ رسید که این تعداد باید بیش از این افزایش یابد.
وی از تشکیل و برگزاری کارگاه های آموزشی و مشاوره های حوزه دانش بنیان در سطح استان خبر داد و افزود: در سال ۹۹ بیش از ۶۰۰ نفر از صاحبان ایده، فناوران و کارشناسان و متقاضیان ایجاد شرکت های دانش بنیان تحت آموزش و مشاوره قرار گرفتند و امیدواریم اجرای چنین برنامه هایی زمینه ساز افزایش شرکت های دانش بنیان در سطح استان شود.
آزادی گریزی هم به فعالیت های پارک در حوزه سند اشتغال استان داشت و گفت: بر اساس این سند تعهد ما در سال ۹۹ ایجاد ۹۷ شغل بود که خوشبختانه توانستیم در این مدت ۱۴۰ مورد اشتغال ایجاد کنیم.
پرداخت بیش از ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات به ۸۶ شرکتِ پارک در سال ۹۹
آزادی در ادامه در تشریح حمایتهای مالی صورت گرفته از شرکت های تحت حمایت پارک، متوسط پرداختی تسهیلات به هسته های فناور در مرحله رشد مقدماتی را هفت میلیون تومان، شرکت های در مرحله رشد را ۶۰ میلیون تومان و شرکت های پارکی را حدود ۸۰ میلیون تومان اعلام کرد.
وی افزود: حمایت های صورت گرفته از شرکتها و هستههای فناور پارک از سه منبع اعتبارات پارک، صندوق پژوهش و فناوری زاگرس و صندوق نوآوری و شکوفایی صورت میگیرد که در سال گذشته ۲.۳ میلیارد تومان تسهیلات از محل اعتبارات پارک، ۲.۷ میلیارد تومان از محل صندوق پژوهش و فناوری زاگرس و ۵.۴ میلیارد تومان از محل صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکت ها پرداخت شده است.
رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه با اشاره به برگزاری ۱۸ کارگاه در حوزههای مختلف خاطرنشان کرد: در مجموع ۸۶ واحد فناور تحت حمایت پارک توانسته اند در سال ۹۹ از تسهیلات این سه منبع استفاده کنند.
۶۱ اختراع ثبت شد
آزادی در ادامه از ارائه ۱۱۰ اختراع به مجموعه پارک علم و فناوری کرمانشاه در سال گذشته جهت ثبت خبر داد و افزود: از این تعداد ۶۱ اختراع تایید و ثبت شد.
وی در ادامه به ضرورت توانمندسازی دانش آموزان در حوزه فعالیت های فناورانه اشاره کرد و افزود: در همین راستا اقدامات خوبی از جمله پذیرش و همکاری با شرکت ایده سازان هوشمند "پانیک"، فعالیت کانون پرورش خلاقیت کودکان و نوجوانان صورت گرفته و در نظر داریم در برج فناوری هم بخشی را به فعالیت کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال اختصاص دهیم.
آزادی گفت: تلاش ما این است که در سال ۱۴۰۰ ورود جدی تری در این حوزه داشته باشیم چرا که معتقدیم پرورش دانش آموزان و توانمندسازی آنان در حوزه فناوری در همان دوران کودکی و نوجوانی می تواند زمینه ساز تبدیل آنان به کارآفرینان و فناورانی موفق باشد.