تهران- ایرنا- سخنگوی انصارالله و رئیس هیأت مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن تصریح کرد: ایران هیچ دخالتی در امور یمن ندارد و این کشورهای متجاوز هستند که راه حل بحران یمن را به تهران پیوند داده و غربی ها را در تصمیم گیری خود دخالت می دهند.

به گزارش ایرنا، محمد عبدالسلام روز پنجشنبه در گفت وگو با شبکه المیادین افزود: اگر ایران و حزب الله به ما سلاح داده و از ما پشتیبانی کنند، از آن ها تشکر نیز می کنیم.

وی اضافه کرد: گزارش های آمریکایی نشان می دهد که موشک ها در داخل یمن تولید می شود.
 

** طرح عربستان ارزش بررسی ندارد

عبدالسلام گفت: این طرح یک دعوتنامه به گفت وگو است و عربستان خود را در جایگاه یک میانجی بی طرف قرار داده است و باتوجه به اتهامات و تهدیدهای موجود در این طرح، ارزش بررسی ندارد.
وی بیان کرد: ما خواستار توقف جنگ و پایان محاصره و بازگشایی بنادر و فرودگاه ها بودیم اما طرح عربستان فقط  شامل موضوع آتش بس است.
عبدالسلام گفت: ما دیدگاه خود را به اطلاع عمان رسانده ایم و پیش از اعلام موضع نهایی خود منتظر پاسخ می مانیم اما برای تداوم محاصره ملت، سندی امضا نمی کنیم. 


** فرمانده انگلیسی اتاق عملیات جنگ یمن
رئیس هیأت مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن افزود: طرح عربستان درحالی ارائه شده که تجاوز و محاصره تحت نظر آمریکا و انگلیس همچنان ادامه دارد و محاصره یمن توسط اتاق عملیاتی شامل افسران انگلیسی، آمریکایی، عربستان و اماراتی و با ریاست یک افسر انگلیسی مدیریت می شود.
عبدالسلام تصریح کرد: این اتاق عملیات است که به کشتی ها اجازه می دهد از طریق دریای سرخ به یمن وارد یا از آن خارج شوند و تیم رئیس جمهوری مستعفی و فراری چیزی درباره ورود یا خروج کشتی ها به یمن نمی داند.
وی افزود: طرح عربستان درباره آن بسیار مبالغه و به صورت غیر واقعی توصیف و تبلیغ می شود؛ در حالی که عربستان- که فرماندهی تجاوز به یمن را برعهده دارد- در جایگاهی نیست که خود را میانجی بی طرفی معرفی کند و صلاحیت ارائه چنین طرح و ایده ای را ندارد.
عبدالسلام اضافه کرد: مشکل یمن، جنگ نیست بلکه مشکل ما با عربستان و آمریکا و متحدان آن هاست.

** عربستان صلاحیت دعوت به گفت و گو را ندارد
سخنگوی انصارالله یمن گفت: عربستان در حالی که همچنان به یمن تجاوز می کند، صلاحیت دعوت به مذاکره و گفت وگو را ندارد. این کشور ابتدا جنگ را متوقف و سپس چنین طرح هایی را ارائه کند.
عبدالسلام با بیان اینکه «نمی توانیم بپذیریم که محاصره یمن، که هزاران شهروند را به کام مرگ برده است ادامه یابد» اضافه کرد: یمن احتیاج به مذاکره و ارائه طرح و ابتکار ندارد بلکه نیاز یمن، بازگشایی فرودگاه ها و بنادر است.
وی افزود: تاکنون نفت به یمن وارد نشده است و ملت یمن به سوخت دسترسی ندارند و اگر هم بتوانند باید با سختی تامین می کنند.
عبدالسلام اظهار کرد: سوختی که وارد بندر الحدیده شده است برای مصرف تانکرهای موجود در بندر نیز کافی نیست.

** بر سر ورود کشتی های سوخت معامله نمی‌کنیم
رئیس هیأت مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن با بیان اینکه نباید هر ماه برای ورود یک کشتی مشتقات نفتی مذاکره کنیم، افزود: برای ورود کشتی های حامل مشتقات نفتی به یمن حاضر به معامله و کوتاه آمدن در بخش سیاسی و نظامی نیستیم.
عبدالسلام اضافه کرد: نیروهای مسلح یمنی دستاوردهای بسیاری داشته اند؛ در حالی که محاصره، برای عربستان هیچ دستاوردی نداشته است و این در حالی است که در 30 سال اخیر هیچ کشوری مانند یمن محاصره نشده است.

وی گفت: ما در یک روند عادلانه خواستار توقف تجاوز و پایان محاصره هستیم و یمن آمادگی دارد با عربستان روابط خوبی داشته باشد.

** رژیم صهیونیستی در جنگ یمن مشارکت دارد
عبدالسلام گفت: یمن در حال پرداخت هزینه به خاطر مواضع خود در قبال رژیم صهیونیستی است و نخستین نشانه های توجه رژیم صهیونیستی به جنگ یمن، با رسیدن نخستین موشک یمنی به "ینبع" آشکار شد.
وی افزود: این رژیم با بمباران و حضور در اتاق عملیات متجاوزان در این جنگ مشارکت دارد.
عبدالسلام بیان کرد: ما در پاسخ به این تجاوزها، تاسیسات نظامی را هدف قرار می دهیم؛ پاسخ هر بمباران، شلیک یک موشک است و عملیات نظامی تا پایان تجاوز عربستان ادامه می یابد.

رئیس هیأت مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن گفت: حتی اگر آرامکو تامین کننده نفت همه دنیا هم باشد آن را موشک باران می کنیم.
عبدالسلام بیان کرد: آمریکا به این نتیجه رسیده است که جنگ در یمن به سود واشنگتن و تل آویو نیست. 


** بر پایگاه های راهبردی متجاوزان در مأرب مسلط شدیم
سخنگوی انصارالله گفت: مناطق غربی مأرب تقریبا به طور کامل آزاد شده است و بر پایگاه های راهبردی متجاوزان در شهر مأرب مسلط شدیم و پیشروی ها به صورت روزانه ادامه دارد.
عبدالسلام افزود: فریادهای ائتلاف سعودی نشانه شکست هایی است که متحمل شده است.
وی اضافه کرد: طرح های مختلفی تاکنون برای بحران یمن ارائه شده است ولی همه آن ها با قلدری هم پیمان های متجاوزان روبرو شد.
عبدالسلام تصریح کرد: هیات های آشتی در مأرب فعالیت های خوبی دارند و شخصیت هایی از این شهر به صنعا می آیند.
وی گفت: بسیاری از یمنی ها در طرف دیگر از عربستان راضی نیستند و بسیاری از شخصیت هایی که در ابتدا از متجاوزان دفاع می کردند امروز با آن ها می جنگند.

** دستگاه اطلاعاتی عربستان، القاعده و داعش را مدیریت می کند
رئیس هیأت مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن بیان کرد: وی درباره فعالیت القاعده و داعش در یمن نیز گفت: دستگاه اطلاعاتی عربستان این دو گروه تروریستی را مدیریت می کند و برای آن ها در استان "مهره" پایگاه ایجاد کرده است.
عبدالسلام با بیان اینکه داعش در مارب و جوف در کنار عربستان می جنگد افزود: مأرب یکی از پایگاه های تجاوز به یمن است و عملیات امارات و بحرین  و داعش از آنجا آغاز شد.


 
** هیچ زمانی نگفتیم امارات در امان است
وی درباره نقش امارات در جنگ یمن نیز گفت: امارات این ظرفیت را ندارد که  در خط مقدم قرار گیرد؛ بلکه در سایه فعالیت می کند و بارها خروج خود از این جنگ را اعلام کرده است.
رئیس هیأت مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن اضافه کرد: هدف ما طرف هایی هستند که به طور مستقیم در جنگ حضور دارند اما هیچ زمانی نگفتیم که امارات در امان است، بلکه این کشور همچنان عضوی از ائتلاف متجاوزان است و فرماندهی ما اهداف و اولویت ها را تعیین می کند.
عبدالسلام افزود: تا زمانی که تجاوز ادامه دارد، امارات نیز در معرض حمله است و این امر ممکن است در هر لحظه انجام شود.
وی با تاکید بر ضرورت توقف جنگ یمن گفت: ملت مقاوم و پایدار یمن مورد تجاوز قرار گرفته است و دشمن باید به تجاوز خود پایان دهد زیرا ملت یمن از عزت و کرامت خود دفاع می کند.

به گزارش ایرنا، فیصل بن فرحان آل سعودی، وزیر امور خارجه عربستان دوشنبه شب از ابتکار عمل ریاض برای آتش بس در یمن خبر داد و گفت که این آتش بس با نظارت سازمان ملل متحد و موافقت انصارالله اجرایی می‌شود.

ادعای عربستان در این باره در حالی است که چند ساعات پس از اعلام طرح یاد شده، جنگنده‌های ائتلاف سعودی چندین نقطه در صنعا از جمله فرودگاه بین‌المللی این شهر را هدف حملات هوایی قرار دادند.

عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گسترده‌ای را علیه یمن- فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیادی خواهی‌های سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.

نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد از جمله بهداشت جهانی و یونیسف بارها هشدار داده‌اند که بر اثر ادامه حملات متجاوزان به یمن، مردم این کشور با قحطی و بروز یک فاجعه انسانی که در قرن گذشته بی‌سابقه است، روبه رو هستند.