شهرکرد- ایرنا- عضو کمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی و نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی، اجرای طرح‌های انتقال آب بین‌حوضه‌ای را مستلزم الگویی منطقی و مستدل دانست و گفت: انتقال آب بین حوضه ای باید تابع ملاک و معیار باشد.

حجت‌الاسلام امیرقلی جعفری روز پنجشنبه نشست مشترک مجمع نمایندگان استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری در مجلس شورای اسلامی که به میزبانی شهرکرد برگزار شد، افزود: در طرح‌های انتقال آب بین‌حوضه‌ای حقوق مبداء نیز باید در نظر گرفته شود.

وی تصریح کرد: اگر تصمیم‌گیری‌ها در حوزه مبدا عالمانه و بر مبنای عدالت و اصول زیست‌محیطی نباشد یک استان ویران نمی‌شود بلکه منافع یک کشور به خطر می‌افتد.

جعفری در ادامه با ابراز امیدواری نسبت به همکاری‌های بین ۲ استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری، اظهار داشت: این همکاری‌ها می‌تواند به الگویی در کشور تبدیل شود.

نماینده مردم شهرستان‌های شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: طرح تحقیق و تفحص از طرح‌های انتقال بین‌حوضه‌ای در مجلس اجرایی می‌شود و این طرح هم‌اینک در کمیسیون کشاورزی مطرح شده است.

احمد راستینه افزود: انتظار نمایندگان استان بر این است تا توزیع منابع آب با نگاه ملی و تاکید بر اولویت آب شرب و حقوق استان‌های مبداء و توسعه کشاورزی انجام گیرد.

وی، مجلس یازدهم را مجلسی عدالت‌خواه دانست و گفت: از دیگر ویژگی‌های این مجلس، توجه به محرومیت‌زدایی است از همین‌رو امید است حقوق استان‌هایی نظیر چهارمحال و بختیاری و خوزستان که با محرومیت مضاعفی مواجه هستند احیا شود.

راستینه با بیان اینکه زمینه‌های مشترکی بین ۲ استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری وجود دارد، اظهار داشت: تهدیدات مشترکی نظیر بیکاری بالا و محرومیت متوجه این استان‌ها است که با تقویت همکاری‌ها می‌توان این تهدیدات را رفع کرد.

نماینده مردم شهرستان‌های اردل، فارسان، کیار و کوهرنگ در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست پیشنهاد داد تا به جای انتقال آب بین حوضه‌ای، از انتقال آب دریا استفاده شود.

قدرت‌الله حمزه افزود: عقل و منطق حکم می‌کند تا در ابتدا نیاز مبداء تامین شود و سپس مازاد آن انتقال داده شود.

به گزارش ایرنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی استان خوزستان به همراه جمعی از کارشناسان و اصحاب رسانه علاه‌بر نشست مشترک با نمایندگان استان خوزستان از طرح‌های انتقال آب حوضه آبریز کارون نیز دیدن کردند.

چهارمحال و بختیاری سرچشمه ۲ رودخانه زاینده‌رود و کارون و بخشی از رودخانه دز است و افزایش یا کاهش بارش‌ها در این استان، استان‌های خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.