زنجان- ایرنا - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۰، وزن مسئولیت حاکمیت، درتحقق شعار سال، به مراتب بیشتر از بخش خصوصی است گفت: با تعامل قوای سه‌گانه و احصای موانع، رفع آن و پشتیبانی از تولید، امسال رونق اقتصادی در سفره مردم، ملموس‌تر می‌شود.

ناصر فغفوری روز جمعه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا، با اشاره به شعار سال ۱۴۰۰ که از سوی رهبر معظم انقلاب، با عنوان" تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها" نامگذاری شده است، افزود: سیاست، استراتژیک و هدفی که برای امسال از سوی رهبری تدوین شده است، در حقیقت همان جهش تولیدی است که، در سال گذشته مطرح شد.

 رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان زنجان یادآورشد: رهبر معظم انقلاب امسال برای تحقق آن هدف و سیاست برنامه تدوین کرده اند.

 فغفوری با بیان اینکه در حقیقت شعار سال ۱۴۰۰، برنامه‌ای برای محقق شدن شعار سال ۹۹، اما به صورت موثرتر و جدی‌تر است، افزود: آنچه که در سال جاری باید مد نظر قرار دهیم این است که وزن مسئولیت حاکمیت، در تحقق شعار به مراتب خیلی بیشتر از سال ۹۹ است.

 وی با یادآوری اینکه، سال گذشته بخش عمده‌ای از جهش تولید، فعالیت ها و عملیاتی کردن برنامه‌های مربوطه، بر عهده بخش خصوصی بود، گفت: در سال جاری اما،  وزن مسئولیت حاکمیت، به مراتب خیلی بیشتر از بخش خصوصی است و طبیعی است که قوای سه‌گانه مجریه، مقننه و قضاییه، در این بحث مسئولیت‌های بیشتر و اساسی تری را دارند.

 فغفوری با اشاره به تجربیاتی که دستگاه های اجرایی، مسئولین اداری و بخش خصوصی، درسال گذشته در بحث جهش تولید داشت، اظهار داشت: قطعاً این تجربیات باعث می‌شود تا در سال ۱۴۰۰ به گونه‌ای متفاوت تر فعالیت کنیم.

سیستم بانکی باید خیلی بیشتر در خدمت تولید باشد

 وی بااشاره به راهکارها و پیشنهادهایی در راستای اقدامات موثر برای تحقق بهتر شعار سال تاکید کرد: بر اساس تجربیات سال گذشته، یکی از مهمترین اقداماتی که در حوزه قوه مجریه و دستگاههای اجرایی، باید انجام شود این است که موانع موجود در بخش‌های مختلف اعم از سیستم بانکی کشور، احصاء و رفع شود، چون به نظر می‌رسد این بخش باید خیلی بیش از این، در خدمت تولید باشد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به اینکه به نظر می رسد شبکه بانکی باید مکلف شود در اجرای طرح‌های صنعتی مشارکت واقعی داشته باشد، افزود: باید هر گونه افزایش قیمت مکلف به تدوین قراردادهای الحاقی شده و اینگونه نشود که متقاضی پس از دریافت تسهیلات، افزایش قیمت‌ها را متقبل شود چون این خود باعث افزایش طرح‌های نیمه تمام می‌شود.

فغفوری همچنین با اشاره به بخش مالیاتی و تامین اجتماعی گفت: بسته‌ مشوق‌های مالیاتی و تامین اجتماعی، باید به‌گونه‌ای مدیریت و سیاست‌گذاری شود تا رغبت مردم برای سوق دادن سرمایه‌هایشان به سمت تولید، بیشتر از بخش‌های دیگر باشد.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه مالیاتی هم باید مشوق‌هایی داده شود، چرا که به نظر او، بحث ۲۵ درصد مالیات بر تولید، نسبت به بخش‌های دیگر زیاد است و باید آن را تعدیل کنند تا علاقه‌مندان زیادی با انگیزه بیشتری، وارد بخش تولید شوند. 

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان افزود: به نظر می‌رسد که در بحث تامین اجتماعی هم باید اصلاحات اساسی انجام گیرد تا واحدهای تولیدی با خیالی آسوده به کار تولید بپردازند.

فغفوری با تاکید بر اینکه تولید می‌تواند اشتغال پایدار ایجاد کرده و مانع از تورم در کشور شود، افزود: با سوق دادن پول به سمت جایگاه تولید، ارزش افزوده ایجاد می‌شود که این ارزش افزوده، قطعاً در زندگی روزانه مردم ملموس خواهد شد.

 وی، با تاکید بر اینکه حوزه صنعت همیشه از تک نرخی شدن ارز استقبال کرده است، خاطرنشان کرد: با ارز تک‌نرخی هم مباحث شفافیت آن بالا می‌رود و هم به نوعی، رانت‌ها از بین می‌رود.

 فغفوری گفت: در زمان تخصیص ارز ۲ نرخی، واحدها در کل، رضایت نسبی نداشتند، بنابراین در این خصوص هم باید از طریق بانک مرکزی، شورای پول‌ و اعتبار و نیز سایر بخش‌های اقتصادی، تصمیمات اساسی گرفته شود.

وی اظهار امیدواری کرد، سازمان صنعت، معدن و تجارت نیز با توجه به تجربیات سال‌های گذشته به‌ویژه در یکی 2 سال اخیر، در بحث حمایت‌ها و ایجاد مشوق‌ها برای سرمایه‌گذاران، زیرساخت‌ها در شهرک‌های صنعتی و سایر موارد مرتبط با حوزه تولید اعم از امور مالیاتی، محیط زیست، تامین اجتماعی، شبکه بانکی و دستگاه‌های زیرساختی، بتواند گام‌های موثری بردارد.

فغفوری تاکید کرد: شاید بتوانیم با روش‌های متفاوت کمک کنیم تا هزینه‌های احداث واحدهای تولیدی کاهش یابد و  سرمایه‌گذار بخشی از این هزینه‌ها را بعد از بهره برداری از طرح خود پرداخت کند.

وی اظهار امیدواری کرد، برای تحقق شعار سال 1400 همه دست به دست هم بدهیم تا بتوانیم شعار سال را که از سوی رهبر معظم انقلاب تدوین شده است، با جدیت و به مراتب اثربخشی بیشتری نسبت به سال های قبل، محقق کنیم.