بغداد - ایرنا - ابوعلی العسکری سخنگوی کتائب حزب الله عراق در واکنش به حضور دیروز گروه‌های مسلح در بغداد این تحرکات را توسط نیروهای تحت امر خود و "روال عادی" برشمرد اما اعتراض سیاسی به آن را "خارج از چارچوب" عنوان کرد.

به گزارش جمعه ایرنا از بغداد؛ ابوعلی العسکری با انتشار توییتی افراد مسلح دیروز را بخشی از نیروهای بسیج مردمی "که تحت امر و مدیریت و پشتیبانی گردان های حزب الله" بودند معرفی و خاطرنشان کرد این جابجایی به منظور "انجام ماموریت همیشگی برطبق روال عادی خود" صورت گرفت که نیاز به هیچ هماهنگی با هیچ طرفی نداشت.  

اما العسکری این را هم اضافه کرد که مسیر حرکت این کاروان نظامی "به دلایل امنیتی و فنی" تغییر کرده بود که نهایتا به مرکز بغداد منتقل شد.

گزارش ایرنا حاکیست؛ الحشدالشعبی دیروز با انتشار بیانیه ای رسمی اعلام کرد که این افراد تحت امر سازمان بسیج مردمی نبوده و مشخصات نیروهای بسیج در آنها وجود ندارد.

در همین پیوند سخنگوی کتائب حزب الله در توییتش برخی اعتراضات تند سیاسی که در جریان این جابجایی رخ داد را به "برخی از جوانان پرشور" نسبت داد که طبق گفته او "از این وضعیت استفاده کردند تا خواسته های به حق خود را مطرح کنند".

وی در ادامه افزود: "اما این امر به شیوه ای بود که مورد پذیرش ما نیست".

پس از تحرکات روز پنجشنبه در بغداد واکنش های مختلفی به این اتفاق صورت گرفت که برخی به مساله "جمع آوری سلاح های غیر دولتی" اشاره داشتند.

این مساله با توجه به حضور گروه های نوظهور مسلح و درگیری های عشیره ای مدتهاست در عراق مطرح می شود.  

سخنگوی گردان های حزب الله عراق به این بخش از واکنش ها نیز پاسخ داد و نوشت: اگر مساله جمع آوری سلاح نیز اتفاق بیفتد؛ باید بدون هیچ استثنایی شامل همه بشود،  از جمله کشورهایی (آمریکا و ائتلاف) که عراق را اشغال کرده اند.

گروه های ربع الله روز پنجشنبه با حضور در خیابان های بغداد علیه الکاظمی نخست وزیر و اشغالگران آمریکا مانور قدرت دادند

 وی همچنین نسبت به مسایل معیشتی عراق واکنش نشان داد و در انتها با اشاره به ماجرای اختلاف دولت مرکزی عراق و محلی اقلیم کردستان عنوان کرد مادامیکه کردستان درآمدهای نفتی و مرزی خود را تحویل دولت فدرال ندهد، سهمی از بودجه عراق نخواهد داشت.

مساله بودجه سالانه عراق و سهمیه اقلیم کردستان سالهاست که مورد اختلاف طرفین است؛  از طرفی کردستان خواهان سهم بیشتر است و از دیگرسو این ادعا به دلیل مخدوش بودن اطلاعات مالی منتشره سالانه از سوی اقلیم کردستان در دولت مرکزی مخالفان زیادی دارد.

در این ارتباط برخی مخالفان می گویند؛ دولت محلی اقلیم کردستان عراق حقوق و هزینه های خود را از دولت مرکزی در بغداد دریافت می کند اما در مقابل درآمدهای محلی خود را به خزانه مرکزی واریز نکرده و راسا آنها را هزینه می کند.