به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، هرساله آخرین شنبه ماه مارس به عنوان ساعت زمین نامگذاری شده است. این نامگذاری که یک جنبش جهانی شده از سال ۲۰۰۷ میلادی پایه گذاری شده است.
ساعت زمین یک حرکت ارزشمند و آموزشی است که در یک ساعت مشخص مردم جهان را به حفظ محیط زیست و صرفه جویی در مصرف انرژی فرا می خواند.
ساعت زمین به انسان ها یادآوری می کند که نباید تنها به فکر خود باشند بلکه با یک حرکت فراگیر حتی در یک ساعت خاص این فرصت را در اختیار زمین قرار دهند تا بدور از آلاینده های زیست محیطی نفسی تازه کند.
ساعت زمین امسال در کشورمان با هفتمین روز از فروردین ماه که از روزهای نوشدن و شکفته شدن زمین است منطبق شده است.
فروردین ماه ایرانی ماهی است که زمین سر از خواب عمیق زمستانی برداشته و خود را آماده می کند تا به اسقبال روزهای گرمتر سال برود بنابراین هرچه در این روزها با کاهش آلاینده به کمک زمین برویم روزهای گرم را راحت تر سپری خواهد کرد.
بر اساس گزارش شرکت مدیریت شبکه برق ایران میزان مصرف برق کشور در نخستین روز سال جدید و در ساعت ۱۹ و ۳ دقیقه به رقم ۳۳ هزار و ۱۰۷ مگاوات رسید و روند رشد مصرف ادامه داشت تا در روز پنجم فروردین به عدد ۳۴ هزار و ۹۹۷ مگاوات افزایش یافت.
روند مصرف برق بیانگر آن است که هرچه از روزهای سرد سال فاصله می گیریم میزان مصرف برق هم افزایش می یابد و افزایش مصرف برق به معنای افزایش میزان آلایندگی های زمین است.
در ایران بیشترین میزان تولید برق با استفاده از گاز طبیعی انجام می شود اما گرچه مصرف گاز آلایندگی کمتری دارد اما بازهم نفس زمین را به شماره می اندازد.
اما راهکار کاهش آلاینده ها خیلی آسان است خاموش کردن یک لامپ اضافه و یا از مدارخارج کردن وسایل برقی پرمصرف به زمین کمک خواهد کرد بهتر نفس بکشد.
اگر هر فرد نسبت به خاموش کردن حتی یک لامپ اقدام کند در مجموع کشورمان این امکان فراهم می شودتا یک نیروگاه تولید برق از مدار خارج شده و همین امر فرصت راحت نفس کشیدن را در اختیار زمین قرار خواهد داد.
گرچه به گفته " مصطفی رجبی مشهدی " سخنگوی صنعت برق ایران تامین برق در کشور با جدیت انجام شده و هیچ مشکلی ندارد اما مدیریت مصرف و رعایت مصرف بهینه از بهترین راهکارهایی است که می تواند به زمین کمک کند تا نفس بکشد.
بنابراین لازم است ما هم همه با هم در یک حرکت جمعی در این مشارکت جهانی شرکت کنیم تا زمین بتواند برای ساعتی نفس بکشد.