به گزارش ایرنا، وانگ یی که تور آسیایی خود را از چند روز پیش آغاز کرده است عصر امروز وارد تهران شد آنگونه که «سعید خطیب زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفته است بررسی راهکار تقویت مشارکت راهبردی دو کشور و تبادل نظر درباره تحولات بین المللی و منطقه ای در دستورکار این سفر قرار دارد.
«وانگ یی» به دعوت محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، امروز جمعه تا فردا شنبه مهمان تهران است وزیر امور خارجه چین در این سفر علاوه بر مذاکره با همتای ایرانی، با رییس جمهوری اسلامی ایران نیز دیدار خواهد کرد.
چین توجه ویژه ای به منطقه خاورمیانه دارد به همین دلیل وانگ یی در این سفر علاوه بر ایران از عربستان سعودی، ترکیه، امارات متحده، بحرین و عمان نیز دیدار خواهد کرد.
خانم «هوا چون اینگ» سخنگوی وزارت خارجه چین روز گذشته /پنجشنبه/ در مورد اهمیت این سفر گفت: سفر بیانگر تمایل صادقانه چین برای تعمیق همکاری متقابلاً سودمند دو طرف است و برخورد مسئولانه چین را در کمک به امنیت و ثبات خاورمیانه نشان می دهد.
او اظهار کرد: وانگ یی با این کشورها تماس راهبردی عمیقی برقرار خواهد کرد، اجرای توافق مهم به دست آمده بین رئیس جمهور «شی جین پینگ» و رهبران این کشورها را پیش خواهد برد و از مبارزه این کشورها با همه گیری و بهبود اقتصادی و اجتماعی پشتیبانی می کند.
سخنگوی وزارت خارجه چین ادامه داد: وانگ در این سفر همچنین به پیشبرد مشترک طرح «کمربند و جاده» با کیفیت بالا و همکاری های برد برد کمک می کند.
وانگ در این تور آسیایی ابتدا به عربستان سفر کرد و در دیدار با محمد بن سلمان، روابط دو کشور، همکاری های دوجانبه و فرصت های پیش رو برای گسترش همکاری در بخش های مختلف بررسی شد، دو طرف همچنین تحولات منطقه ای و بین المللی و تلاش های مربوط به تحکیم امنیت و ثبات و نیز مناسبات مشترک را بررسی کردند.
در این دیدار فیصل بن فرحان بن عبدالله وزیر خارجه عربستان و مساعد بن محمد العیبان وزیر مشاور و عضو شورای وزیران سعودی حضور داشتند.
وزیر خارجه چین بعد از عربستان، این کشور را به مقصد ترکیه ترک کرد و با همتای ترک خود در آنکارا دیدار و گفتوگو کرد، چاووشاوغلو پس از دیدار رو در رو با وانگ یی در ساختمان وزارت امور خارجه ترکیه گفت: آنکارا دوست دارد شاهد سفر شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین به ترکیه و ارتقا روابط این دو کشور به سطح شراکت استراتژیک جامع باشد.
گزارش ها حاکی است وانگ یی ساعاتی پیش وارد تهران شده است گفته می شود یکی از مهمترین موضوعات مطرح شده در این سفر، علاوه بر بررسی راهکار تقویت مشارکت راهبردی دو کشور و تبادل نظر درباره تحولات بین المللی و منطقه ای، بررسی مساله برجام است.
چین در چند روز گذشته همواره از آمریکا و کشورهای عضو برجام خواسته است به این توافق بین المللی برگردند تازه ترین اظهار نظر وانگ یی در مورد برجام در دیدار وی با سرگئی لاوروف وزیر امورخارجه روسیه در شهر گویلین چین صورت گرفت جایی که وی خواهان بازگشت آمریکا به برجام شد.
چین همیشه به دنبال فرصت بوده است تا ضمن اعلام پایبندی خود به برجام، از آمریکا و کشورهای اروپایی بخواهد ضمن اجرای تعهدات خود در قالب برجام، از آمریکا نیز بخواهند به این توافق بین المللی برگردد پکن حتی در زمان ادعای بازگرداندن تحریم های ایران در شورای امنیت از طریق مکانیسم ماشه در دولت ترامپ که با واکنش منفی جامعه جهانی نیز مواجه شد، با این اقدام واشنگتن مخالفت کرد و آن را غیرقانونی دانست و گفت که به این تحریم ها پایبند نیست.
چین از جمله کشورهایی بود که ضمن درخواست از جو بایدن و دولت جدید آمریکا برای پیوستن مجدد به برجام، از این کشور خواست تحریم ها را به عنوان تنها راه حل مساله هسته ای ایران لغو کند چین همچنین به عنوان یک عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد، از آمریکا و متحدانش خواست در کمترین زمان ممکن به میز مذاکره با ایران برگردند.
تازه ترین تلاش چین برای حل مساله هسته ای ایران، گفت و گوی تلفنی معاون وزیر خارجه چین با رابرت مالی نماینده امریکا در امور ایران بود که روز گذشته صورت گرفت.
معاون وزیر خارجه چین در این تماس گفت که در شرایط فعلی مساله هسته ای ایران با تغییرات جدیدی مواجه است همه طرفها باید احساس فوریت خود را افزایش دهند ایالات متحده نیز باید اقدامات عملی را در اسرع وقت انجام دهد.
«ماجائو شو» پنجشنبه شب به وقت محلی در گفت و گو با «رابرت مالی» نماینده آمریکا در امور ایران افزود: آمریکا و ایران باید به تفاهم برسند و به توافق بازگردند.
این مقام چینی افزود: چین به نقش سازنده خود در بازگرداندن برجام به مسیر خود ادامه خواهد داد.
درخواست معاون وزیر خارجه چین از رابرت مالی، نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران، در حالی است که وزیر امور خارجه چین امروز وارد ایران شد سفری که به گفته محمد کشاورز زاده سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین گامی در تقویت مشارکت جامع راهبردی تهران - پکن است و می تواند سطح روابط دو کشور را تقویت بخشد.