فرهاد کاوه آهنگران روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این حادثه در یک باب مغازه ساعت فروشی در بازار بزرگ اصفهان رو به روی تیمچه ملک و بین دهانه قیصریه و سرای مخلص رخ داد و ساعت هفت و ۳۰ دقیقه صبح امروز به آتش نشانی اعلام شد.
وی با بیان اینکه نیروهای آتش نشانی ۲ دقیقه پس از گزارش در محل حادثه حاضر شدند، اظهار داشت: آتش سوزی این واحد صنفی در کوتاهترین زمان اطفا شد و دلیل آن در دست بررسی است.
کاوه آهنگران با اشاره به اینکه سقف بازار بزرگ اصفهان چوبی است و در صورت سرایت آتش به آن خسارات جبران ناپذیری به بار خواهد آمد، تصریح کرد: با توجه به اهمیت بازار بزرگ اصفهان و نزدیکی آن به آثار تاریخی و میراث جهانی لازم است که نکات ایمنی در این مکان بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه در تعطیلات نوروز و با توجه به تعطیلی برخی از واحدها، گشت موتوری آتش نشانی در سطح بازار فعال است، گفت: سه ایستگاه آتش نشانی نیز در اطراف بازار بزرگ اصفهان استقرار دارد و نگهبانان بازار نیز دوره های آموزشی درباره ایمنی را گذراندند.
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با اشاره به اطلاع رسانی به کسبه بازار بزرگ اصفهان قبل از تعطیلی بازار مبنی بر قطعی شبکه برق و رعایت نکات ایمنی، اضافه کرد: در بازار بزرگ اصفهان انواع کاربریها وجود دارد بنابراین نصب کلید ایمن و محافظ جان در مغازهها الزامی است.
وی خاطرنشان کرد: هماهنگیهای لازم نیز با شهرداری و انجمن اسلامی بازار بزرگ اصفهان برای برداشتن موانع در مسیر تردد بازار بزرگ اصفهان نیز انجام شد تا هنگام بروز حوادث خودروهای امدادی بتوانند هرچه سریعتر خود را به مکان مورد نظر برسانند.
در سالهای گذشته نیز چند مورد حادثه آتش سوزی در مغازههای بازار بزرگ اصفهان رخ داد و تا کنون جلسههای بسیاری بین نهادهای مختلف برای تامین ایمنی این مجموعه برگزار و به تشکیل کارگروه ویژه ایمنسازی بازار تاریخی اصفهان با هدف هماهنگی هرچه بیشتر بین دستگاههای اجرایی مختلف برای ایمنی این مجموعه تاریخی و صنفی بزرگ منجر شده است.
بازار اصفهان یکی از قدیمیترین و بزرگترین بازارهای خاورمیانه است؛ این بازار با قدمتی افزون بر چهار قرن در کنار مسجد امام، مسجد شیخ لطف الله و عمارت عالی قاپو در مجموعه میدان امام (نقش جهان) قرار دارد.
این بازار بزرگ دارای مغازهها و دکانهایی مربوط به دوران حکومت صفویه است که در زمان گذشته بهخصوص در سه دوره آل بویه، سلجوقیان و صفویه امکان رقابتی سالم را برای هنرمندان، صنعتگران و صاحبان مشاغل مختلف فراهم کرد و باعث پیشرفت و شکوفایی مردم و شهر شد و این نقش و کارکرد همچنان ادامه دارد.
بر اساس برخی از آمار منتشر شده حدود ۲۷ هزار واحد صنفی در این بازار فعال است.