فاروق سخنور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این پرندگان در مسیر بازگشت خود از مناطق جنوبی به مناطق شمالی و سیبری وارد تالاب بین المللی کانی برازان، گروس، یوسف کند (حسن خان) و قوپی باباعلی شدند که مدتی را در این تالاب به استراحت و تغذیه پرداخته و سپس مهاجرت خود را به مناطق جنوبی ادامه خواهند داد.
وی اضافه کرد: این پرندگان مهاجر بیشتر شامل "خوتکا"، "غاز خاکستری"، "اردک سرسبز" و "اردک حنایی" است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد اضافه کرد: هماکنون بیش از ۳۷ هزار بال انواع پرندگان مهاجر و بومی با مهیا شدن شرایط مطلوب اسکان و تغذیه در تالاب های این شهرستان در حال زیست هستند که هر روز بر تعداد آنها افزوده میشود.
سخنور گفت: مدت حضور پرندگان مهاجر در تالاب های این شهرستان متفاوت است و برخی از گونههای پرندگان زودتر و برخی دیگر دیرتر این تالاب را ترک کرده و بعضی نیز در آن باقی می مانند.
وی با بیان اینکه بیشترین تعداد پرندگان این شهرستان در تالاب بین المللی کانی برازان زیست می کنند افزود: تالاب بینالمللی کانیبرازان به دلیل تنوع غذایی و وضعیت و امنیت مناسب، به یکی از استراحتگاهها و زیستگاههای مهم پرندگان در شمال غرب کشور تبدیل شده است که همهساله پذیرای شمار زیادی از انواع پرندگان مهاجری آبزی و کنارآبزی است که در مسیر پرواز خود وارد این تالاب میشوند.
سخنور ادامه داد: این تالاب هم اکنون در بهترین شرایط خود قرار دارد و بارندگی های سال زراعی جاری موجب شده تا آب موجود در آن به بیشترین میزان خود رسیده و در برخی مناطق به حد سرریز برسد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۲ میلیون متر مکعب آب براساس تصمیم شورای حفاظت آب این شهرستان به این تالاب اختصاص یافت افزود: تالاب بینالمللی "کانیبرازان" مهاباد با وسعتی افزون بر ۹۱۰ هکتار یکی از مهمترین تالابهای اقماری جنوب دریاچه ارومیه و با ارزشترین زیستگاههای انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر و بومی در شمال غرب کشور به شمار میرود.
در شهرستان مهاباد علاوه بر تالاب بینالمللی "کانیبرازان"، تالابهای دایمی "حسنخان" و "قوپیباباعلی" و تالابهای فصلی دیگری از جمله "گروس"، "داشخانه" و "قرهقشلاق" نیز وجود دارد.