به گزارش ایرنا، سرهنگ ابراهیم حسن آبادی روز شنبه در سفر به استان اردبیل و در بازدید از فعالیت سامانه ۱۳۱ و اکیپهای گشتی یگان حفاظت از اراضی کشاورزی این استان گفت: از این میزان تماس، نزدیک ۳۲ هزار مورد در ارتباط با تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی بوده است.
وی استفاده از ظرفیت مردمی را یکی از مهمترین مولفههای تامین امنیت غذایی و اجرای بهتر حفاظت از اراضی کشاورزی دانست و بیان کرد: آسیب حاصل از تغییر غیرمجاز کاربری اراضی حاصلخیز کشاورزی خطرات جدی و غیرقابل جبرانی را بر تولید و خودکفایی و در نهایت امنیت غذایی وارد میکند.
فرمانده یگان حفاظت اراضی کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی، برخورد با متخلفان و سودجویان را از جمله اولویت کاری این یگان ذکر کرد و افزود: یگان حفاظت از اراضی کشاورزی در ۲ سال گذشته، در حوزه شناسایی و کشف تخلفات ۴۰ درصد افزایش فعالیت داشته است.
وی با قدردانی از دادستان مراکز استانهای کشور به ویژه رئیس کل دادگستری و دادستان مرکز استان اردبیل در همکاری تنگاتنگ با یگان حفاظت اراضی کشاورزی افزود: تعداد ۳۶۰ واحد کشتی تحت عنوان نیروهای واکنش سریع این یگان در سطح کشور فعال است.
سرهنگ حسنآبادی، جلوگیری از تعرض متخلفان به اراضی کشاورزی و حفظ شرایط امنیت غذایی کشور را ضروری دانست و اظهار کرد: بر اساس ارزیابی انجام شده، یگان حفاظت از اراضی کشاورزی استان اردبیل در حوزه ساماندهی و واکنش سریع و جلوگیری از تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و اجرای احکام مرتبط جزو برترین یگان کشور محسوب میشود.
به گزارش ایرنا، استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت میشود که ۴۰ هزار هکتار آن باغ، ۲۲۵ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.
بخش کشاورزی استان اردبیل ۱۲۰ هزار بهرهبردار دارد و علاوه بر تامین چهار درصد نیاز کشور به محصولات کشاورزی، ویترین تولید بذر محصولات کشاورزی هم به شمار میرود به طوری که ۹۰ درصد ذرت بذری، ۱۰۰ درصد بذر سورگوم، ۱۰۰ درصد بذر چغندر قند و بخش عظیمی از نیاز بذری دانههای روغنی و غلات کشور را تامین و تولید میکند.