به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، حمایت از تحریم، ترور و تهدید به جنگ؛ خط مشی رژیم صهیونیستی در قبال ایران در یک سال اخیر بوده است. با این حال با آشکار شدن زمزمههای شکست ترامپ و پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و احتمال بازگشت آمریکا به برجام، نتانیاهو تلاش کرد از فرصت باقیمانده از عمر دولت ترامپ حداکثر استفاده را کرده باشد. به طوری که در این مدت شاهد پروژه عادی سازی مناسبات این رژیم با برخی سران کشورهای منطقه البته با هدف انزوای تهران بودیم.
مواضعی که صهیونیستها در یک سال اخیر علیه جمهوری اسلامی گرفتند را میتوان ترکیبی از حمایت از تحریم تا ترور و تهدید به جنگ ذکر کرد.
تقریبا از ابتدای سال ۹۹ مشخص بود که ترامپ نخواهد توانست زیر بار فشارهای ناشی از کرونا و پیامدهای سیاستهای یکجانبه گرایانه خود مقاومت کند و این موضوع را بنیامنین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی هم تشخیص داد. نخست وزیر رژیم صهیونیستی اوایل اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ خطاب به مسیحیان انجیلی گفت که وی بسیار نگران است که کمتر از یک سال دیگر، بایدن دمکرات بر صندلی ریاست جمهوری آمریکا تکیه بزند. او گفت البته اطمینان دارد که ترامپ به تعهدات خود در خصوص حاکمیت اسرائیل بر کرانه باختری رودن اردن و الحاق این منطقه به خاک اسرائیل عمل خواهد کرد.
۱۸ خردادماه و پس از انتشار گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مورد ایران، نخستوزیر رژیم اسرائیل بار دیگر قدرتهای جهانی را به وضع تحریمهای سختتر علیه جمهوری اسلامی فرا خواند. او روز ۱۸ خرداد در نشست دولت جدیدش با طرح ادعاهای پوچ علیه ایران سوگند یاد کرد که نگذارد ایران به بمب اتم دست یابد و تأکید کرد که بحران کرونا موجب نخواهد شد که اسرائیل از رویارویی با نیات ایران درباره برنامههای اتمی و نفوذ منطقهایش دست بکشد.
این ادعاها در حالی مطرح و بر روی آن موج سواری می شود که رژیم صهیونیستی به عنوان یک رژیم نژادپرست در منطقه خاورمیانه در سایه حمایتهای بی دریغ آمریکای ترامپ روز به روز حقوق مردم فلسطین را نقض میکند و از سوی دیگر برای فرافکنی و فرار از پاسخگویی در قبال عملکرد ضد انسانی خود اقدام به بزرگنمایی و تهدیدسازی از برنامه هسته ای ایران می کند. آن هم در شرایطی که ایران در ماجرای برجام در عمل شفافیت و غیر نظامی بودن برنامه هسته ای خود را نشان داد. در این بینآنچه از آن غلفت می شود وجود دهها کلاهک اتمی در دست رژیمی غیرمسئول است که حاضر نیست به کنوانسیونهایی که در این زمینه وجود دارد بپیوندد.
در جریان سفر برایان هوک، نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران، به سرزمین های اشغالی روز ۱۰ تیر اعلام شد که تمدید نامحدود تحریم تسلیحاتی ایران و خروج ایران از خاک سوریه، محورهای اصلی گفتوگوی بین برایان هوک و بنیامین نتانیاهو را تشکیل داده است.
نتانیاهو پیش از دیدار با برایان هوک گفته بود: ما مسائل بسیار مهمی برای گفتوگو داریم، حتی مسائلی که نمیتوان به پس از پایان بحران کرونا موکول کرد. او بار دیگر بر اهمیت تحریم تسلیحاتی ایران تاکید کرد و گفت: به باور من، ما نمیتوانیم صبر کنیم. ما نباید دست روی دست بگذاریم تا ایران به جنگافزارهای هستهای دست یابد. در چنین شرایطی زمان برای اعمال هرگونه تحریمی سپری شده است.
نتانیاهو حتی بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه را تهدید کرد که با اجازه استقرار نیروهای اعزامی ایران در نقاط مرزی با اسرائیل آینده کشور و دولت خود را به خطر نیندازند.
موارد اتهام زنی مقامات اسرائیلی خصوصا نتانیاهو به ایران در مورد برنامه هسته ای در تمام طول سال ۱۳۹۹ کم نیست. این حربهای است که رژیم صهیونیستی برای فریب افکار عمومی مردم دنیا و القای برنامههای مخرب خود به غرب سالها است که از آن استفاده می کند.
ترور شهید فخری زاده و سکوت غربیها
عصر هفتمآذرماه سال گذشته محسن فخری زاده دانشمند برجسته هسته ای و دفای و معاون وزیر دفاع توسط عوامل تروریستی در شهر آبسرد، دماوند توسط رژیم صهیونیستی ترور و به شهادت رسید. اگر چه رژیم صهیونیستی هیچ واکنشی به این اقدام سبعانه نشان نداد اما روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی درباره ترور شهید فخریزاده از قول سه مقام آمریکایی که شامل یک مقام رسمی و دو افسر اطلاعاتی می شد، نقل کرد: «اسرائیل پشت حمله به این دانشمند بوده است».
هفتهنامه بریتانیایی «جویش کرونیکل» نیز در روایتی از ترور شهید محسن فخریزاده نوشت که او با یک سلاح یک تنی خودکار موساد و بدون دخالت انسانی کشته شده است. این هفتهنامه نوشت که سازمان اطلاعاتی اسرائیل اجرای نقشه ترور فخریزاده را از ۸ ماه پیش از عملیات آغاز کرده بود، به طوری که عوامل این سازمان لحظه به لحظه فخریزاده را در نظر داشته و همزمان قطعات تیربار بسیار پیشرفتهای را به ایران قاچاق و آن را مونتاژ کردند.
البته «یوسی میلمان» کارشناس امنیتی و افسر سابق سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) چند روز پس از این ترور اظهارداشت، صرف نظر از تأیید یا تکذیب اسرائیل، عملیات ترور شهید «فخری زاده» کار موساد بوده است. «میلمان» افزود، این بار اول نیست که رژیم صهیونیستی دست به چنین اقدامات تروریستی میزند. چند سال قبل هم این رژیم تعدادی از دانشمندان هسته ای ایران را ترور و به شهادت رساند با این حال صنعت هسته ای به سطحی از بلوغ و توانایی رسیده است که چنین اقدامات ایذایی تاثیری در حرکت رو به رشد آن ندارد.
نکته قابل تامل سکوت کشورهای غربی از اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی است. آن هم در حالی که ادعاهای حقوق بشری و ضد تروریستی آنها همواره بلند بوده است. سکوت غربیها بار دیگر استانداردهای دوگانه حاکم بر این کشورها را عیان کرد و نشان داد که از دید غربیها تروریسم را می توان به دو نوع تروریسم خوب و تروریسم بد تقسیم کرد.
تهدید به حمله نظامی؛ رجزخوانیهای نامربوط
در همان روزهای نخست ریاست جمهوری بایدن، رژیم صهیونیستی که از بازگشت آمریکا به برجام وحشت، ایران را تهدید به حمله نظامی کرد. آویو کوچاوی رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی به دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا درباره بازگشت به توافق هسته ای، حتی در صورت سختتر شدن شروط آن، هشدار داد و گفت که به نیروهایش دستور داده است آمادگی برای اقدام تهاجمی احتمالی علیه ایران در سال آینده را بالا ببرند.
این مقام صهیونیست با گفتن این که با توجه به تهدید ناشی از ایران، ارتش رژیم صهیونیستی آمادگی پیدا میکند تا اگر حملهای لازم بود انجام دهد، افزود: به ارتش دستور دادهام که علاوه بر برنامههای عملیاتی موجود، برنامه های دیگری هم آماده کنند. این مقام نظامی صهیونیست در عین حال از گسترش این برنامه ها خبر داد و گفت: البته کسانی که تصمیم می گیرند این برنامهها را اجرا کنند، مقامات سیاسی هستند، اما این برنامهها باید روی میز باشند.
در اواسط اسفند ماه نیز بنی گانتز، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در گفت و گو با شبکه فاکس نیوز مدعی شد ارتش این رژیم در حال به روزرسانی نقشه برای حمله به سایتهای هسته ای ایران و آماده است به شکل مستقل عمل کند. گانتز افزود: اگر جهان جلوی آنها (ایرانیان) را بگیرد، بسیار خوب خواهد بود ولی اگر اینگونه نشد، ما باید مستقل باشیم و خودمان از خودمان دفاع کنیم.
این سخنان وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با پاسخ صریح و قاطع تهران مواجه شد. امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ۱۷ اسفند ماه در این زمینه گفت: گاهی اوقات از سر استیصال سران این رژیم ادعاهای واهی را مطرح و جمهوری اسلامی و ایران بزرگ را به زعم خود تهدید میکنند. فرمانده معظم کل قوا در همان سالهایی که آنها همین غلط های زیادی را میکردند، فرمودند رژیم صهیونیستی دشمن اصلی ما نیست. آنها حتی در اندازه جمهوری اسلامی ایران نیستند و میدانند و اگر نمیدانند بدانند که اگر غلط زیادی از آنها سر بزند تل آویو و حیفا را با خاک یکسان میکنیم.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تاکید کرد: اگر غلط اضافی از آنها سر بزند خودشان میدانند و اگر نمیدانند بدانند که این بیانات مقام معظم رهبری تبدیل به طرح شده است و فرمان ایشان اجرا خواهد شد من به آنها توصیه و تاکید میکنم حتی در زبان هم این غلطهای زیادی را نکنند.
علی ربیعی، سخنگوی دولت هم روز ۱۹ اسفند در نشست خبری خود با اصحاب رسانه رژیم صهیونیستی را نگران اصلی توافق برجام عنوان کرد و افزود: این رژیم دور گذشته هم تمام تلاش خود را کرد تا توافق صورت نگیرد. ناامن بودن روانی منطقه سود بزرگی برای رژیم صهیونیستی دارد. براین اساس، این امکان وجود دارد که دست به برخی اقدامات فریبکارانه در منطقه بزند تا جلو توافق برجام را بگیرد.
ربیعی با بیان اینکه ما این تهدیدهای مضحک را جدی نمیگیریم، گفت: رهبران رژیم اسرائیل به خوبی میدانند که ارتکاب چنین خطایی چه پیامدهای فاجعه باری برای آنها خواهد داشت. پاسخ ما، پاسخی هست که پیشتر از طرف وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ما داده شد. این قبیل لفاظیها به هدف تهدید و اخاذی از آمریکا و برای منصرف کردن آمریکا از بازگشت به برجام صورت میگیرد. نشان دادن این مسئله به عهده دولت آمریکاست که میخواهد امریکا را تسلیم این باجگیریهای قرون وسطایی کند یا به دفاع از استقلال، سیاست ها و منافع واقعی مردم آمریکا برخیزد.
رژیم صهیونیستی در دوره ترامپ با چک سفید امضای آمریکا به تعدی و تصرف بیشتر حقوق مردم فلسطین پرداخت. انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس، به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندیهای جولان، فرایند عادی سازی روابط با برخی کشورهای عربی از مهمترین تحولات مربوط به این رژیم در سال گذشته بوده است. با این حال بخش اعظم اظهار نظرهای این رژیم رجزخوانیهای نامربوط علیه ایران بوده است. با این حال سران این رژیم به خوبی میدانند که این رجزخوانیها فاقد ارزش است و واکنش هراقدام عملی را در زمان و مکان مناسب می دهد.