آسیای غربی – ایرنا- مقامات لبنانی در تلاش برای کاستن از موارد ابتلا به ویروس کرونا، قرنطینه همه جانبه بهداشتی و مقررات منع آمد و شد کامل را در طول تعطیلات اعیاد دینی پیش رو در دستور کار قرار دادند.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، مسئولان لبنانی تصمیم گرفتند که به منظور کاستن از موارد ابتلا به ویروس کرونا، قرنطینه بهداشتی فراگیر و مقررات کامل منع آمد و شد در طول تعطیلات اعیاد دینی پیش رو اعمال شود.
این تصمیم از بیم تکرار سناریوی تعطیلات اعیاد آخر سال گذشته میلادی گرفته شد. در آن زمان، گردهمایی های خانوادگی و بازبودن رستوران ها و قهوه خانه ها باعث ثبت رکود موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا لبنان شد.
دولت لبنان روز جمعه (دیروز) قرنطینه همه جانبه بهداشتی و مقررات کامل منع آمد و شد را در طول تعطیلات اعیاد دینی پیش رو اعمال کرد که از عید پاک مسیحیان در آخر هفته آینده تا عید فطر مسلمانان را شامل می شود. 
طوایف مسیحی که براساس تقویم شرقی عمل می کنند، عید پاک را در دوم ماه مه جشن می گیرند اما طوایف مسیحی که براساس تقویم غربی عمل می کنند، عید پاک را در چهارم آوریل جشن می گیرند.
کمیته وزارتی پیگیری پرونده همه گیری کرونا در لبنان در پی نشستی در کاخ نخست وزیری این کشور با هشدار درباره گردهم آمدن در خانه ها و اماکن بسته در تعطیلات اعیاد دینی پیش رو اعلام کرد که تصمیم به "منع کلی تردد در طول این مناسبت ها" گرفته است که از از ۵ صبح ۳ آوریل تا صبح ششم همین ماه اعمال شود.
مراجع ذیربط در لبنان پیش بینی می کنند که در هفته های آینده بر شمار مبتلایان به کرونا با آغاز موج سوم همه گیری افزوده شود؛ امری که فرسودگی و خستگی بخش بهداشت و درمان لبنان را دوچندان خواهد کرد. 
لبنان در آوایل سال جاری میلادی شاهد ثبت رکورد میانگین موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا بود.
این کشور از آغاز همه گیری کرونا ۴۵۵ هزار و ۳۸۱ مورد ابتلا و دستکم ۶ هزار و ۱۳  مورد مرگ و میر را ثبت کرده است.
تمدید شش ماهه حالت آماده باش عمومی
شورای عالی دفاع لبنان نیز روز جمعه (دیروز) در نشستی حالت آماده باش عمومی را به مدت شش ماه دیگر تا آخر ماه سپتامبر تمدید کرد.
«میشل عون» رئیس جمهوری لبنان در این نشست گفت که مقابله با موج سوم پیش رو ایجاب می کند که ظرفیت بالینی بیمارستانها بویژه بخش های مراقبت های ویژه تقویت شود.
«حسان دیاب» نخست وزیر پیشبرد امور لبنان نیز به نوبه خود گفت: دغدغه ما درخصوص تامین اکسیژن، برق، دارو و تجهیزات پزشکی در سایه بحران شدید مالی کشور است.
«حمد حسن» وزیر بهداشت عمومی لبنان هم چهارشنبه گذشته در سفری غیرمنتظره در تلاش برای تامین اکسیژن به دمشق رفت زیرا به گفته وی، ذخیره لبنان - با توجه به بدی شرایط جوی و نرسیدن محموله های اکسیژن از طریق دریا- در شرف پایان است.
دمشق نیز به نوبه خود اعلام کرد که در سه مرحله ۷۵ تن اکسیژن در اختیار لبنان قرار خواهد داد.
«عاصم عراجی» رئیس کمیسیون بهداشت پارلمان لبنان روز پنجشنبه گذشته در توییتی هشدار داد: پیش بینی ها حکایت از آن دارد که موارد ابتلا به کرونا در هفته های آینده تا سطحی افزایش خواهد یافت که باعث خستگی و فرسودگی بخش اساسا فرسوده بهداشت و درمان خواهد شد.
وی افزود: بیمارستان ها و مراکز بهداشتی با آزمون بزرگی روبرو خواهند بود و پایبندی به دستورالعمل ها و اجرای پروتکل های پیشگیرانه، راه حفاظت از جان خانواده و عزیزان است تا تعطیلات اعیاد به غم و اندوه تبدیل نشود.