به گزارش ایرنا از اعلام شامگاه روابط عمومی برج آزادی، چراغهای این بنای تاریخی و ملی امشب(هفتم فررودین) مصادف با ۲۷ مارس همزمان با رویداد جهانی «ساعت زمین» از ساعت ۲۰:۳۰ دقیقه به مدت یک ساعت خاموش شد.
هر ساله در آخرین شنبه ماه مارس، میلیونها نفر در سراسر کره زمین چراغهای منازلشان و همه وسایل الکترونیکی را خاموش میکنند تا به زمین دست دوستی بدهند؛ چراکه انسانها تنها موجوداتی هستند که سرنوشت کره زمین را تحت تاثیر خود قرار دادهاند. با این حرکت نمادین میتوان حتی برای چند دقیقه در طول سال، بشر به خود ثابت کند که با تمام قدرت و تسلطی که بر زمین دارد، همچنان مدیون منابع آن است.
این اقدام نمادین بهانهای است برای جلب توجه مردم جهان به وضعیت محیط زیست، آموزش جوامع محلی، درختکاری و جلب توجه مقامات سیاسی به برنامههای این رویداد؛ برج آزادی به عنوان نماد ملی کشور در راستای حمایت از این چالش همه ساله خاموش میشود.
برج آزادی سال ۱۳۴۹ توسط حسین امانت معمار ایرانی ساخته شد و دی ۱۳۵۰ به بهرهبرداری رسید، معماری برج، تلفیقی از معماری هخامنشی، معماری ساسانی و معماری اسلامی است.
این بنا سال ۱۳۵۳ در فهرست آثار ملی ثبت شد، برج آزادی به صورت یک یادمان ساخته شده است، مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی متشکل از چند بخش در طبقه تحتانی برج قرار دارد و شامل موزه، کتابخانه، سالن دانستنیها، سالن ایرانشناسی، نگارخانه، سالن اجتماعات و سالن برگزاری کنسرت موسیقی و نمایش است. مجموعه فرهنگی برج آزادی با ۵ هزار متر مربع دربرگیرنده برج اصلی نیز هست، امسال پنجاه و یکمین سال فعالیت این مجموعه است.
به گزارش ایرنا، چراغهای برج میلاد تهران به عنوان ششمین برج مخابراتی دنیا و «بام فرهنگ و هنر کشور» و چراغهای پل طبیعت و گنبد مینا در منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد در حمایت و حفاظت از محیط زیست همزمان با رویداد جهانی «ساعت زمین» امشب-هفتم فروردین مصادف با آخرین شنبه ماه مارس، از ساعت ۲۰:۳۰ تا ۲۱:۳۰ خاموش شدند.
ساعت زمین یک رویداد جهانی سازماندهی شده توسط صندوق جهانی طبیعت (World Wide Fund for Nature) است که در آن سازهها و ساختمانهای معروف جهان از ساعت ۲۰:۳۰ دقیقه تا ۲۱:۳۰ دقیقه در آخرین شنبه ماه مارس، به مدت یک ساعت چراغها و تجهیزات الکترونیک غیرضروری خود را با هدف آگاهیبخشی در مورد تغییر اقلیم و حفظ انرژی خاموش میکنند.