کرج - ایرنا - کارکنان تلاشگر شرکت گاز استان پرجمعیت البرز طی هشت سال گذشته میزان پوشش جمعیتی شبکه گاز استان را از حدود ۹۵ درصد در سال ۹۲ به بالای ۹۹ درصد در زمان کنونی رساندند ضمن آنکه اکنون گازرسانی البرز همزمان با تکمیل آخرین حلقه ها در مناطق کوهستانی وارد مرحله پشتیبانی از تولید شده است.

با اینکه توسعه مناطق شهری و برخی روستاهای استان البرز به سبب مهاجرت ها و ساخت وسازهای گسترده ، روند شتابانی دارد اما مجموعه شرکت گاز استان  در دولت تدبیر و امید توانسته با مهندسی و برنامه ریزی  مناسب ، پروژه ها را یکی پس از دیگری به سرانجام برساند و شبکه گازرسانی را  به مناطق صعب العبور کوهستانی مانند طالقان و بخش آسارا برساند.

استان البرز با جمعیتی حدود سه میلیون نفر و گستره جغرافیایی پنج هزار و۸۰۰ کیلومتر مربع تا پیش از دهه ۵۰ جمعیت آن حدود ۳۰۰ هزار نفر برآورد شده است ؛ در این میان  شهرکرج که امروز به عنوان چهارمین کلانشهر کشور شناخته می شود در گذشته دارای یک مرکزیت شهری کوچک و تعدادی روستای پیرامونی بوده است که با آهنگ مهاجرت ها از دهه ۵۰ به بعد ، گستره شهری با بلعیدن روستاها  پا را از مرزهای کشاورزی و باغی منطقه فراتر گذاشت.

این روند شتابان مهاجرتی سبب شد تا کرج به یکباره جمعیتی بیش از ۲ میلیون نفر  از اوایل دهه ۹۰ به بعد  داشته باشد و از دل آن یک شهرستان جدید به نام فردیس متولد شود.

ساخت و سازهای کرج در سه شکل انبوه سازی ، تعاونی ها و بناهای غیرمجاز یا سکونتگاه های غیر رسمی دشت و دامن این منطقه را به هم متصل کرده و سیمای شهری متفاوت و گسترده ای در منطقه به وجود آورده است.

این مهاجرت ها حتی شمار ساکنان برخی روستاهای استان را از جمعیت تعریف شده برای مناطق شهری فراتر برده و برخی روستاها بالای ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر جمعیت دارند  که  هریک بالقوه یک شهر به نسبت بزرگ  محسوب می شوند.

ملک آباد ، مهدی آباد و  صفرآباد  از توابع شهرستان تازه تاسیس چهارباغ  و تعدادی از روستاهای شهرستان ساوجبلاغ در واقع دارای گستردگی و فراوانی جمعیت و منطقه مسکونی شده اند که هریک از آنها باید به عنوان یک شهر مستقل معرفی شوند.

با این اوصاف آنچه در این میان برای مسوولان دست اندرکاران دستگاه های اجرایی البرز از جمله شرکت گاز  سخت و دشوار به نظر می رسد مدیریت طرح ها برای پاسخگویی به نیازهای جمعیتی استان است که هر روز شمار آنها از زیرساخت ها سبقت می گیرد و باید با تمام تلاش ضمن تامین نیازهای کنونی برای افزایش بیشتر جمعیت ، پیش بینی لازم را  داشت. 

در این میان آنچه سبب شده بود تا دستگاه های اجرایی استان البرز از جمله شرکت گاز در دهه های  گذشته  کمتر توفیق خدمات رسانی به مناطق کوهستانی استان مانند شهرستان طالقان و بخش  آسارا داشته باشند ، توسعه شتابان پروژه های مسکونی قانونی و غیر مجاز در دشت های استان بوده که عمده فعالیت های زیر ساختی در این مناطق متمرکز شده است.

در این میان شرکت گاز استان البرز با حمایت و پشتیبانی دولت تدبیر و امید در هشت سال گذشته کارنامه درخشانی در عرصه خدمات رسانی داشته که افزون بر تامین نیاز پروژه های بیش از ۸۰ هزار واحد مسکن مهر ، ده ها واحد مسکونی انبوه سازان و سکونتگاه های غیر رسمی ، شعله های گاز را بر بام البرز روشن کرد.

آوردن مناطق کوهستانی البرز به متن برنامه گازرسانی 

شهرستان کوهستانی و سردسیر  طالقان با جمعیت شناور حدود یکصد هزارنفری و داشتن یک شهر و بیش از ۶۰ روستا از جمله مناطقی بود که ساکنان  سال ها برخورداری از شبکه گاز طبیعی را در دولت های گذشته مطالبه کردند اما این مطالبه درست  در زمانی که وضعیت اعتباری کشور مناسب نبود،

محق شد.

سرانجام با اهتمام دولت تدبیر و امید و تلاش شبانه روزی و بی وقفه کارکنان  شرکت گاز استان البرز مشعل گاز در زمستان سال ۱۳۹۳ روشن شد و افزون بر شهر طالقان شبکه گاز به سمت روستاهای  منطقه توسعه پیدا کرد.

اکنون گازرسانی به  حدود ۴۰  روستای شهرستان طالقان در دست اجرا بوده یا  مراحل تکمیلی می گذارند.

همچنین بخش آسارا واقع در حاشیه جاده کرج - چالوس با جمعیتی حدود ۵۵ هزار نفر و ۵۰ روستا، دیگر منطقه کوهستانی البرز است که  با اهتمام دولت در سال های اخیر شبکه گاز با عبور از ارتفاعات صعب العبور البرز به سمت مناطق شهری و روستایی آن توسعه پیدا کرده  و اکنون طرح گازرسانی این بخش در مرحله تکمیلی قرار گرفته است.

طرح های گازرسانی هشت ساله دولت در البرز

مدیرعامل شرکت گاز استان البرز می گوید: با  همت انقلابی و جهادی  اکنون این استان سه میلیون نفری به لحاظ گازرسانی در مرز سبزینگی قرار دارد .

حسین تقی نژاد  ادامه داد :  تا قبل از سال ۹۲ تعداد ۱۵ شهر و ۱۱۵ روستای استان به شبکه گاز طبیعی متصل بودند که طی هشت سال گذشته با گازرسانی به شهرستان کوهستانی طالقان تعداد شهرهای دارای گاز استان به ۱۶ شهر رسید.

وی ادامه داد: در دولت تدبیر و امید ۴۴ روستای استان البرز زیر پوشش خدمات گازرسانی قرار گرفته اند که شمار آنها امسال به بیش از ۸۰ روستا می رسد.

مدیرعامل شرکت گاز استان البرز بیان داشت:  قبل از پیروزی انقلاب کمتر از پنج درصد جمعیت شهری و روستایی البرز از نعمت گاز طبیعی بهره مند بودند، مضاف اینکه جمعیت پیش از پیروزی انقلاب در حوزه جغرافیایی استان البرز کمتر از ۳۰۰ هزار نفر بوده است .

وی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی  تاکنون با وجود چند برابر شدن جمعیت البرز، میزان خدمات رسانی در این بخش خیره کننده است.

۹۹.۹ درصد جمعیت شهری تحت پوشش شرکت گاز

مدیرعامل شرکت استان البرز بیان داشت : اکنون به همت والای تلاشگران عرصه گازرسانی ، ۹۹.۹ درصد جمعیت شهری و ۸۶ درصد جمعیت روستایی استان تحت پوشش شبکه گاز طبیعی قرار دارند.

وی ادامه داد : از مجموع ۱۷ شهر استان البرز ۱۶ شهر شامل کرج ، گرمدره ، فردیس ، مشکین دشت، محمدشهر، کمالشهر، ماهدشت ، اشتهارد، نظرآباد، کوهسار، هشتگرد، شهرجدید هشتگرد، گلسار، تنکمان، چهارباغ و طالقان از نعمت گاز طبیعی بهره مند هستند.

مدیرعامل شرکت گاز استان البرز بیان داشت : اکنون فقط شهر کم جمعیت آسارا واقع در حاشیه جاده کرج – چالوس فاقد گاز طبیعی بوده که در آینده نزدیک این شهر و روستاهای تابعه آن به شبکه سراسری گاز کشور خواهند پیوست.

تقی نژاد گفت : استان البرز دارای ۲۸۸روستا بوده که تاکنون ۱۶۵ روستای پرجمعیت آنها زیر پوشش گاز طبیعی قرار گرفته است.

جمعیت روستایی استان البرز حدود ۱۶۰ هزار نفر است که ۸۶ درصد این جمعیت از نعمت گاز طبیعی برخوردار شده اند.

تقی نژاد بیان داشت: بیشتر جمعیت مناطق روستایی استان در زمان حاضر تحت پوشش شبکه گازرسانی هستند.

مدیرعامل شرکت گاز استان البرز گفت : اکنون ۲ شهرستان اشتهارد و فردیس با تکمیل شبکه گازرسانی در مناطق شهری و روستایی جزو مناطق سبز کشور محسوب می شوند.

تقی نژاد اظهار داشت: در زمان حاضر نیز گازرسانی به ۴۰ روستا در طالقان، هشت روستا در بخش آسارا واقع  در جاده کرج - چالوس،  چهار روستا در شهرستان ساوجبلاغ و چهار روستا در نظرآباد در حال انجام است.

وی با بیان اینکه طول شبکه توزیع گاز استان البرز  بیش از ۶ هزار کیلومتر است ،افزود: سالانه حدود ۴۰ هزار مشترک جدید در این استان تحت پوشش شرکت گاز قرار می گیرند.

تقی نژاد گفت: سالانه ۶ میلیارد مترمکعب گاز در البرز مصرف می شود که ۵۰ درصدآن دربخش خانگی  و ۵۰ درصد دیگر در  سایر بخش ها از جمله صنعت و نیروگاهی است.

ورود گازرسانی البرز به مرحله اقتصادی و ارزش افزوده 

مدیرعامل شرکت گاز البرز اظهار داشت: اکنون ۹۰۴ واحد تولیدی و صنعتی زیر پوشش شرکت گاز البرز قرار دارند که بخش عمده آنها در دولت تدبیر و امید به شبکه گاز طبیعی پیوسته اند ضمن آنکه نیروگاه منتظر قائم  فردیس نیز برای خلاصی از آلودگی هوا نوع سوخت آن به گازی تبدیل شده است.

وی بیان داشت: اجرایی شدن خط  انتقال گاز بوئین زهرا  به  کرج  طی سه سال اخیر ، افزون بر تامین سوخت مورد نیاز صنایع ، گازرسانی البرز را وارد فاز اقتصادی و ارزش افزوده خواهد کرد.

تقی نژاد گفت : شرکت گاز استان البرز در کنار تامین گاز روستاهای باقیمانده و مناطق مسکونی و تجاری ، گازرسانی را به سمت مراکز صنعتی هدایت می کند که افزون بر تامین سوخت پایدار، کاهش آلودگی محیط زیست،تحولی در اقتصاد و تولید استان به وجود می آید.

وی افزود: شبکه انتقال بویین زهرا - کرج به طول ۶۰ کیلومتر در در ۲ فاز در حال انجام است که طبق برنامه  زمان بندی قرار است امسال مورد بهره برداری قرار گیرد.

با تکمیل این پروژه افزون بر تامین گاز مصارف خانگی استان، شهرک های صنعتی امید البرز، نجم آباد، منطقه ویژه اقتصادی پیام، شهرک صنعتی کوثر، ۲۵ شهرک گلخانه ای و بیش از ۲ هزار واحد تولیدی صنعتی از گاز پایدار بهره مند خواهند شد و تامین گاز استان تا ۵۰ سال آینده تضمین می شود.