محمدصالح احمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۵۷۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان در سال زراعی امسال به کشت گندم دیم و ۳۲ هزار هکتار هم به کشت گندم آبی اختصاص یافته است.
وی اضافه کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی مساعد استان علیرغم کاهش بارندگی در پاییز و زمستان سال ۱۳۹۹ وضعیت رویش گندم مطلوب گزارش شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اعلام اینکه در چند مرحله پیشبینی میزان تولید گندم در استان انجام میشود، افزود: در این مرحله یعنی اوایل فروردین براساس گزارشها و بررسی کارشناسان پیشبینی میشود حدود یک میلیون تن گندم در استان تولید شود.
احمدی یادآور شد: مرحله بعدی پیشبینی میزان تولید گندم در اردیبهشت و پیشبینی نهایی و قطعی هم در خردادماه سال جاری انجام خواهد شد.
وی با اعلام اینکه ۸۰ هزار تن کود شیمایی اوره در استان تهیه و تدارک دیده شده است، افزود: این میزان کود بتدریج در اختیار کشاورزان استان قرار داده میشود و مشکلی بابت تامین این نوع کود وجود ندارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان در ارتباط با وضعیت مزارع گندم از لحاظ وجود آفت سن مادر یادآور شد: براساس پیش بینیها و بررسیهای انجام شده در خصوص اماکن زمستان گذران آفت سن دراستان شاهد ریزش این آفت در برخی مناطق هستیم.
احمدی با اشاره به اینکه اکیپهای حفظ نباتات سازمان در حال بازدید و مبارزه با سن مادر هستند، اظهار داشت: هیچ مسئلهای در خصوص تامین سموم شیمیایی برای مبارزه با آفات و علفهای هرز در استان نداریم و تنها مشکل موجود در این راستا به افزایش قیمت این سموم برمیگردد.
وی اضافه کرد: سموم به اندازه کافی در اختیار کلینیکهای گیاهپزشکی استان قرار گرفته شده و کشاورزان میتوانند نسبت به دریافت آن اقدام کنند.
این استان یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم معادل ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی معادل ۱۲ درصد دارد.
کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار راس دام سبک و سنگین، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۱۱۶ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که ۳۲۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی این استان گندم با حدود یک میلیون تُن در سال است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۴۸ هزار تُن است.