تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۰

تهران- ایرنا- برخی خانواده‌ها و والدین در سالی که گذشت به علت شیوع بیماری کرونا و تحمل کم یا شخصیت وسواسی، دچار مشکلات اضطرابی یا افسردگی شدند که بی‌شک در نوع رابطه و تعامل آنها با کودکان خود تاثیر داشت و بالطبع برخی کودکان نیز دچار آسیب‌های روحی شدند.

دکتر بابک الیاسی، متخصص کودکان و نوزادان و همکار مرکز تحقیقات عفونی اطفال دانشگاه شهید بهشتی تهران در یادداشتی در این خصوص نوشت: سال کرونایی سختی پشت سر گذاشته شد و در این میان کودکان به جرات می توان گفت بیشترین صدمات روحی را متحمل شدند. کلاس ها و آموزش مجازی بدون حضور فیزیکی معلم و عدم ارتباط حضوری با همکلاسی ها، دوران آموزشی سخت و کسل کننده ای را برای کودکان رقم زد، گرچه گریزی هم از این موضوع نبود.

برای کودکان سنین پایین تر هم دوران خیلی خوشی نبود. تابستان بدون سفر، خانه مانی های طولانی همگی روحیه لطیف آنها را شکننده کرد.

حفظ پروتکل‌های بهداشتی که بر هر کس ضروری بود، نظافت، شستشوی دست و ضدعفونی وسایل، عرصه را بر همگی از جمله کودکان تنگ کرد و منش و رفتار والدین در این خصوص، روان کودکان را آسیب پذیر کرد.

کنسل شدن دید و بازدیدهای نوروزی سال گذشته، عدم صله رحم، عیدی گرفتن، محرومیت از بازی و وقت گذراندن با بچه های فامیل، نوید سالی سخت و روانفرسا را رقم می زد.

چه کنیم در سال جدید کودکان کمتر آسیب روانی ببینند

به خانواده هایی که دچار مشکلات اضطرابی یا افسردگی شدند، توصیه می‌شود که حتما با مشاور کودک و خانواده در ارتباط باشند تا این صدمات روحی، عمیق تر نشود. خانواده هایی که عزیزان خود را در این سال بخاطر کرونا از دست دادند، این خانواده ها آسیب های بیشتری را متحمل شدند و نیاز به مراقبت بیشتری دارند.

توصیه های زیر می‌تواند تا حدی راهگشای مشکلات روحی روانی خانواه ها در جهت داشتن کودکانی شاد و به دور از خمودگی باشد: 

- اگر کودک بالای ۱۰ سال است و تفکر انتزاعی دارد، حتما در مورد بلایای طبیعی و آزمون های الهی با وی صحبت شود. 

- والدین در صحبت های خود، از این صحبت‌ها که امسال هم عید نداریم، پرهیز کنند.

- خواندن کتاب در این ایام خیلی مناسب خواهد بود. خواندن کتاب در موضوع های مختلف اعم از داستان، تاریخ، نجوم می تواند مفید باشد.

- دنبال کردن یک یا دو سریال کارتونی نیز ضرر نخواهد داشت.

- به علت خانه ماندن از مصرف بی رویه شیرینی جات پرهیز شود. چراکه هم سبب چاقی کودک می شود و هم سبب پرخاشگری خواهد شد.

- از تشکیل مهمانی ها در فضای بسته همچنان خودداری شود.

- از گله ها، صحبت از مشکلات اقتصادی کرونا و.. در حضور کودکان پرهیز شود.

- اگر والدین در فرزند خویش ذوق انجام کاری یا هنری می بینند، این ایام مناسب خواهد بود که در این زمینه کار کنند مثلا نقاشی از طبیعت زمانی که بیرون شهر می روند، قصه نویسی، بازی‌های سنتی انجام دادن، خطاطی، همگی در افزایش سلامتی روح و روان کودک موثرند.