«بهرام درویشی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا به میزان اعتبارات مورد نیاز برای اجرای این تصفیهخانه اشاره کرد و افزود: در مجموع برای اتمام کل طرح هزار میلیارد تومان با فهرست بهای امسال اعتبار مورد نیاز است اما تصفیهخانه به تنهایی ۲۰۰میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وی برنامه این شرکت در رابطه با تصفیه خانه آب کرمانشاه را وارد مدار شدن آن تا آخر خرداد امسال اعلام کرد و گفت: تلاش ما بهرهبرداری از این طرح در زمان مقرر است.
او با بیان اینکه بخشی از اعتبارات مورد نیاز تصفیهخانه تامین شده است، توضیح داد: که برای بهرهبرداری تصفیه خانه از ظرفیت مالی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا به عنوان پیمانکار پروژه در راستای تامین اعتبار استفاده میکنیم.
درویشی میزان اعتبار اختصاص یافته به تصفیه خانه آب کرمانشاه در سال جاری را حدود ۳۵۰میلیارد تومان اعلام کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمانشاه در ادامه سخنانش گفت: باتوجه به شرایط فعلی و اطلاعات و آمار اخذ شده از وضعیت بارشها و قیاس آن با سال گذشته و بلند مدت، متاسفانه وضعیت منابع آبی استان در شرایط خوبی نیست.
درویشی بر ضرورت برنامهریزی برای مقابله با شرایط کم آبی تاکید کرد و گفت: باید نسبت به مصرف بهینه آب و جلوگیری از برداشتهای غیر مجاز به خصوص در شرق استان اطلاعرسانی و فرهنگسازی شود.
وی تخصیص آب به بخش صنعت را لازمه توسعه استان و از اولویتهای شرکت آب منطقه ای کرمانشاه عنوان کرد.
او همچنین یکی دیگر از برنامههای شرکت آب منطقهای برای سال جاری را راهاندازی سریعتر شبکههای باقیمانده در پایین دست سدها دانست و گفت: این موضوع در راستای بهره مندی اراضی بیشتری از آب و به طبع توسعه اقتصادی و تحقق شعار سال یعنی «تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها» موثر است.
به گفته او در استان کرمانشاه ۱۲ سد مخزنی با ظرفیت یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون متر مکعب وجود دارد.
آب شرب درازمدت مردم کرمانشاه از طریق سد گاوشان در شهرستان کامیاران استان کردستان تامین میشود که تاکنون خطوط انتقال آن انجام شده و به ورودی تصفیه خانه رسیده و با بهره برداری از تصفیه خانه، مشکل آب شرب مردم این کلانشهر برطرف می شود.
استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه ۵۴۰ هزار مشترک آب دارد که از این تعداد بیش از ۳۰۰ هزار مشترک مربوط به کلانشهر یک میلیون نفری کرمانشاه است.
بارندگی در استان کرمانشاه ۱۳ درصد کاهش داشته است
معاون اداره کل هواشناسی استان کرمانشاه نیز از کاهش ۱۳ درصدی بارش ها در استان در ۶ ماه ابتدایی سال زراعی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه سال قبل و ۱۵ درصدی نسبت به دوره بلند مدت خبر داد.
"علی محمد زوراوند" در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: از اول مهر تا ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ شاهد بارشی به مقدار ۲۹۱ میلی متر باران در سطح استان بودیم.
وی افزود: این مقدار بارش در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که ۳۳۳.۴ میلی متر بود ۱۳ درصد و نسبت به بارش های بلندمدت که ۳۴۳ میلی متر بوده ۱۵ درصد کاهش نشان می دهد.
زوراوند بیشترین کاهش بارندگی نسبت به سال زراعی گذشته را مربوط به شهر حمیل با ۳۹ درصد اعلام و خاطرنشان کرد: سرپل ذهاب با ۲۹ درصد و اسلام آبادغرب نیز با ۲۶ درصد کاهش در رده های دوم و سوم قرار دارند.
بارش ۳۰۰ میلیمتری در شهر کرمانشاه
معاون اداره کل هواشناسی استان، میانگین بارش باران در شهر کرمانشاه را نیز ۳۰۰ میلی متر عنوان کرد و گفت: این مقدار بارش در مقایسه با سال قبل که ۳۷۶.۲ میلی متر بوده ۲۰ درصد و در مقایسه با دوره بلند مدت نیز سه درصد کاهش نشان می دهد.
وی در عین حال پربارش ترین شهر استان در ۶ ماه سپری شده از سال زراعی جاری را پاوه با ۴۶۷ میلی متر معرفی کرد و گفت: گواور با ۳۶۸ میلی متر و جوانرود با ۳۵۱.۵ میلی متر در رده های بعدی شهرهای پربارش قرار دارند.
زواروند همچنین سومار با ۱۶۳ میلی متر بارش را به عنوان کم بارش ترین شهر استان عنوان و تصریح کرد: قصرشیرین با ۱۷۳.۶ میلی متر و کوزران با ۲۲۳.۴ میلی متر دومین و سومین شهرهای کم بارش استان بودند.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان ساکن هستند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی میکنند.