بهرام سرمست روز یکشنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران در سالن کرامت استانداری قم افزود: برگزاری هرگونه مراسم در مسجد مقدس جمکران در روز نیمه شعبان نیز ممنوع میباشد.
وی عنوان کرد: ستاد مدیریت بحران قم در طول ۱۳ ماه گذشته جلسات مربوط را به صورت مستمر و هفتگی برگزار کرده و روند ابتلا و کنترل را رصد کردهاست.
سرمست یادآور شد: به دلیل درگیری بالای قم با ویروس کووید ۱۹ بسیاری از پروتکلهای بهداشتی که در سطح وزارت بهداشت ابلاغ میشود برای نخستین بار در استان قم اجرا شده بود.
استاندار قم گفت: در طول ۱۳ ماه گذشته بیش از ۲۰۰ جلسه نظارتی و ۸۰ جلسه اصلی ستاد مدیریت بحران در این استان تشکیل شدهاست.
وی اظهار داشت: با اتکا به قوانین متقن علمی و پزشکی در طول ماههای گذشته اجازه ندادیم تا دو قطبی بین معیشت و نظام سلامت و دین و نظام سلامت در مسیر مبارزه با کرونا در استان فرصتی برای خودنمایی داشته باشد.
سرمست خاطرنشان کرد: در این مدت رهنمودهای مراجع تقلید و مقام معظم رهبری در مبارزه و کنترل بیماری کرونا نقش بسزایی داشته است.
استاندار قم افزود: در ۱۳ ماه گذشته تعدادی از کادر فداکار درمان، شخصیتهای مطرح علمی و اخلاقی و جمع دیگری از مردم قم بر اثر ابتلا به این بیماری جان باخته و در نهایت مظلومیت و غربت به خاک سپرده شدند و مجلس ترحیمی برای آنها برگزار نگردید.
وی دربخش دیگری از سخنان خود گفت: در نیمه شعبان سال ۹۸ حدود ۳ میلیون زائر در طول ۴۸ ساعت وارد این استان شدند و به خاطر شرایط آن سال استقبال و برنامهریزی بجایی از آنها شد.
سرمست اضافه کرد:با مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا مراسم نیمه شعبان امسال در استان قم برگزار نمیشود.
استاندار قم یادآور شد: ۶۰ درصد اقتصاد قم را بخش خدمات تشکیل داده و این بخش در شرایط کرونایی و محدودیت های ایجاد شده با خسارتهای مادی زیادی روبه رو شدند.
به باور وی، در طول دوران مبارزه با کرونا حرکتهای خودجوش مردمی با اتکا به باورهای عمیقی مذهبی به منصه ظهور رسید و گروه های مردمی و خیرین کادر درمان را تنها نگذاشته و نیازهای درمانی را در حد توان تامین کردند.
سرمست اظهار داشت: استان قم زمستان سال گذشته را در وضعیت آبی پشت سر گذراند اما در طی چند هفته گذشته میزان ابتلا به این ویروس جهش یافته که یکی از عوامل مهم در این زمینه افزایش ترددهای بین شهری به ویژه از شهرهای نارنجی و قرمز است.
وی تاکید کرد: آمار بالای ورودی خودروهای غیربومی طی چند روز گذشته نشان میدهد که در صورت عدم کنترل و برنامهریزی شاهد گسیل گسترده مردم به مسجد مقدس جمکران خواهیم بود.
به دنبال افزایش تعداد بستری شدگان کرونایی در قم، این استان که از روز بیستم دی ماه ۹۹ به منطقه آبی کرونایی کشور ورود پیدا کرده بود از بیست و پنجم اسفند وارد منطقه زرد شد.
کارشناسان نسبت به وخیم تر شدن وضعیت در صورت بی توجهی مردم به توصیه های ستاد کرونا و برگزاری دورهمی ها و مهمانی ها و نیز انجام سفر هشدار می دهند.
ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.