تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۳

مسکو - ایرنا - آثار گرم شدن جهانی هوای کره زمین از هم اکنون در روسیه دیده می شود و انتظار می رود مناطق جنوبی این کشور در سال جاری با خشکسالی مواجه شوند.

به گزارش ایرنا، شبکه دوم تلویزیون دولتی روسیه روز یکشنبه در گزارشی با استناد به دیدگاه های کارشناسان اعلام کرد که کاهش شدید بارندگی و خشکسالی مناطق جنوبی روسیه را تهدید می کند.

در این گزارش به نقل از الکساندر شووالف رئیس مرکز پیش بینی هواشناسی «متئو تی. وی» روسیه گفته شد که روسیه سریعتر از بقیه کشورهای نیمکره شمالی گرم می شود.

به گفته شووالف، دمای هوای روسیه بطور میانگین ۰.۵ درجه سانتیگراد افزایش یافته است.

رسانه روسی افزود: مردم روسیه امسال با پیامدهای گرم شدن هوا مواجه می شوند و به احتمال زیاد سطح بارندگی ها در مناطق جنوبی این کشور کاهش می یابد.  

زمستان گذشته در مناطق جنوب روسیه، میزان بارش برف کاهش یافت و این مساله باعث کاهش ذخایر آب شده است که در تابستان بر وضع کشاورزی تاثیر منفی می گذارد.  

شبکه دوم تلویزیون دولتی روسیه همچنین به ذوب شدن یخ و برف در مناطق شمالی روسیه به عنوان یک مساله بسیار مهم اشاره کرد.

بر اثر این مساله، در مناطق شمالی روسیه که در همه فصل های سال یخبندان بود، زمین گرم می شود و ذوب یخ ها تهدید جدی برای زیرساخت های صنعتی و شهرها و خطوط لوله نفت و گاز بوجود می آورد.  

 شووالف هشدار داد در صورتی که هوای کره زمین ۵ درجه افزایش بیابد باعث خشکسالی و قحطی و گرسنگی بی سابقه خواهد شد و بسیاری در این شرایط سعی خواهند کرد به مناطق شمال کره زمین مهاجرت کنند.

افزایش دمای کره زمین به چالش بزرگ جهانی تبدیل شده است.

«ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه در ماه نوامبر سال ۲۰۱۵ در نشست تغییرات اقلیمی پاریس با اعلام آمادگی مسکو برای کمک به کشورهای مختلف برای جلوگیری از افزایش گرمای زمین، گفت: مسکو تمامی تعهدهای خود را برای توقف پیشرفت روند گرم شدن و تغییر اقلیم در جهان به طور کامل انجام داده است.

به گزارش ایرنا، پوتین در این نشست گفت:روسیه تعهدهای خود را ناشی از پروتکل کیوتو در دوره سال ۱۹۹۱ تا ۲۰۱۲ به طور کامل عملی کرده است.

 وی افزود: روسیه نه تنها از افزایش گازهای گرمخانه ای جلوگیری کرده، بلکه اقداماتی انجام داده تا نشت این گازها به نحو قابل توجهی محدود شود.

رییس جمهوری روسیه توضیح داد: در نتیجه این اقدامات روسیه از آلودگی جو به ۴۰ میلیارد تن گاز کربنیک یا گاز گرمخانه ای جلوگیری شده است در حالی که نشت گازهای گرمخانه ای سال ۲۰۱۲ همه کشورها در جهان بالغ بر ۴۶ میلیارد تن بود. این اقدامات سبب شده که روند گرم شدن و تغییر اقلیم در جهان برای یک سال دیگر متوقف شود.

پوتین همچنین گفت: روسیه آماده کمک مالی به کشورهای توسعه یافته در این زمینه است که در چارچوب سازوکارهای سازمان ملل قابل تحقق خواهد بود.
رییس جمهوری روسیه ابراز امیدواری کرد که این کشور بتواند تا سال ۲۰۳۰ میزان انتشار گازهای گلخانه ای خود را ۷۰ درصد کاهش دهد.