به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی ارتش، برابر تصویب «شورای عالی نشان ها» در ارتش، بهپاس فرماندهی و مدیریت جهادی در صحنهها و برهههای سرنوشتساز دوران پیروزی انقلاب تا عملیاتهای مختلف دفاع مقدس و ایثار و بذل جان در اعتلای ایران سربلند اسلامی، نشان فداکاری به شهید والامقام ارتش اسلام؛ «محمد فراشاهی» که سرسختانه در خط مقدم دفاع از استقلال، تمامیت ارضی و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایستادهاند، تعلق گرفت.
نشان فداکاری که اعطایی مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) به ارتش جمهوری اسلامی ایران است، نماد ایثار و از خودگذشتگی دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه افسری امام علی(ع) ارتش است که در راه پاسداری از استقلال و تمامیت ارضی کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران مردانه ایستاده و دفاع کردهاند.
شهید محمد فراشاهی در ۲۸ مهرماه ۱۳۱۶، در خانواده مؤمن، در شهر مقدس قم به دنیا آمد. اجدادش اهل فراشاه و زرتشتی بودند. جد پنجمش سهراب، قافلهسالار بود. دریکی از سفرهایش که کاروان به مکه میبرد، عاشق دختری مسلمان به نام مریم شد و با او ازدواج کرد و به دین اسلام گروید. پدربزرگ مادریاش، حاج زینالعابدین یزدی، نماینده آیتالله بروجردی در مشهد بود. پدرش، محمد هاشم، در اوایل جوانی از فراشاه یزد به قم مهاجرت کرد و به تجارت پرداخت.
وی تحصیلات ابتدایی خود را در دبستان محمدیه و متوسطه را در دبیرستانهای سنایی و حکیم نظامی قم گذراند. آیتالله شهید بهشتی نیز استاد زبان فرانسهاش بود. این شهید والامقام در سال ۱۳۳۴ وارد دانشکده افسری شد و پس از طی دوره دانشکده برای طی دوره مقدماتی به شیراز منتقل شد. سپس در یگانهای مختلف نزاجا خدمت کرد.
وی مدتی نیز در دانشگاه افسری در کسوت استاد نقشهخوانی به تدریس پرداخت. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، پیرو فرمان امام خمینی(ره) برای خاتمه دادن به شورشهای کردستان و ایجاد نظم و آرامش در منطقه، داوطلبانه از مرکز آموزش ۰۱ نیروی زمینی ارتش در تهران به تیپ ۲ لشکر ۲۸ پیاده کردستان منتقل و به فرماندهی گردان ۱۰۷ پیاده منصوب شد.
شهید فراشاهی باهوش و درایت خود تلاش کرد تا آرامش و امنیت را بدون خشونت در منطقه برقرار کند و جان و مال مردم را از تعرض مصون دارد؛ اما با تمام تلاشهای شبانهروزی و خستگیناپذیر، حمله مهاجمان به سقز روزبهروز افزایش مییافت و بیم خطر سقوط پادگان میرفت.
برای تقویت پادگان سقز و پاکسازی شهر، نیروی کمکی از سنندج، همدان، و شیراز فرستاده شد. ضد انقلاب، طرفداران خود را تحریک کردند تا با تجمع در ۵ کیلومتری شهر، از ورود نیروهای کمکی به سقز جلوگیری کنند. نیروهای کمکی ۳۱ مرداد ۱۳۵۸، به نزدیکی سقز رسیدند و ضد انقلاب به روی آنان آتش گشود.
شهید محمد فراشاهی برای جلوگیری از بروز درگیری و ریخته شدن خون مردم بیگناه شهر، با دو نفر از معتمدین محل و چند تن از افراد تحت فرماندهیاش، بدون اسلحه و با پرچم سفید به اردوی ضدانقلاب نزدیک شد تا دوستانه با سران آنها گفتوگو کند. هنگام گفتوگوی صلحآمیز، ناگهان در نهایت ناجوانمردی، گلولهای به قلبش شلیک شد و او را که روزهدار بود، به شهادت رساند.
امام خمینی(ره) در مراسم تشییع پیکر شهید محمد فراشاهی از مسجد امام حسن عسکری(ع) تا حرم حضرت معصومه(ع) شرکت کردند و در صحن حرم، بر پیکر مطهر شهید نماز گزاردند.
پس از اقامه نماز از پدر شهید پرسیدند:"کجا دفن میکنید؟ "پدر شهید گفت:"در باغ بهشت. "امام فرمودند: "ایشان اولین افسر شهید ارتش در قم است، در شیخان دفن کنید. " بهفرمان امام (ره) پیکر شهید محمد فراشاهی در گلزار شهدای شیخان، در نزدیکی حرم مطهر حضرت معصومه(ع) به خاک سپرده شد.