به گزارش ایرنا، اکبر بهنامجو روز دوشنبه در بازدید از پروژه سد خدا آفرین اظهارکرد: با تکمیل و واگذاری اراضی پایاب، بیش از یک میلیون تن به محصولات کشاورزی در بخش زراعی، باغی و دامی منطقه افزوده میشود.
وی بیان کرد: این پروژه یکی از کارهای بزرگ نظام جمهوری اسلامی در منطقه است و همه دستگاههای اجرایی مرتبط باید در تسریع روند اجرای این پروژه کمک کنند.
بهنامجو با اشاره به اتمام سد انحرافی قیز قلعهسی پپکه آب ارس را به سمت مغان استان هدایت میکند، اضافه کرد: در سال گذشته بخشی از نواحی یک و ۲ پروژه پایاب تحت پوشش قرار گرفت اما در سال جاری با تکمیل پروژه این نواحی و نواحی دیگر بطور کامل تحت پوشش قرار میگیرند.
وی ادامه داد: مقرر شده با برگزاری جلسات مهم در مرکز جهت تامین منابع مالی موردنیاز گامهای اساسی را برای تکمیل پروژه برداریم و دستگاه اجرایی نیز وظایف خود را برای تکمیل پروژه بخوبی انجام می دهد.
استاندار اردبیل گفت: با نظارت دقیق و پیگیریهای مستمر در راستای تکمیل پروژه و کمک به دستگاههای اجرایی نهایت تلاش خود را بکار میبندیم و امیدواریم با تکمیل پایاب سد خدا آفرین و ایجاد صنایع تبدیلی در منطقه شاهد تحول عظیم اقتصادی در استان بویژه منطقه زرخیز مغان باشیم.
پایاب سد خدا آفرین به عنوان بزرگترین طرح آب و خاک خاومیانه با هدف گسترش پوشش آبی در هزاران هکتار از اراضی دیم منطقه مغان و نیز بهرهوری و صرفهجویی در مصرف آب توسط دولت تدبیر و امید اجرایی شده و هماکنون در مراحل پایانی عملیاتی است.
پوشش ۷۴ هزار هکتار از اراضی دیم استانهای اردبیل و آذربایجانشرقی در اجرای این طرح پیشبینی شده بود اما هنگام تخصیص آب در سال ۹۳، به دلیل خشکسالی ۱۰ ساله و متمادی، میزان حقابه و سطح اراضی تحت پوشش پایاب سد خدا آفرین در این ۲ استان از ۷۴ هزار هکتار به حدود ۴۲ تا ۴۷ هزار هکتار کاهش داده شد.
به خاطر ملاحظات خشکسالی، سهم استان اردبیل از آبیاری پایاب این سد از ۶۲ هزار هکتار به ۳۶ هزار و ۷۰۰ هکتار و سهم استان آذربایجانشرقی نیز از ۱۲ هزار هکتار به پنج هزار و ۳۰۰ هکتار کاهش یافت.
طرح پایاب سد خدا آفرین در ۲ بخش شبکههای اصلی و فرعی اجرا میشود که شبکههای اصلی آن توسط شرکت آب منطقهای استان اردبیل و شبکههای فرعی آن نیز توسط وزارت جهاد کشاورزی در حال احداث است.
طرح شبکههای فرعی و آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب (پایاب خدا آفرین) در چهار ناحیه عمرانی یک ، ۲ ، سه و چهار عملیاتی شده است.