به گزارش ایرنا ، عید نوروز نماد آشتی و دلبستگی آدمی با طبیعت و مهر ورزیدن به عالم و آدم. یادگرفتیم که در دوران پیشا کرونا در چنین روزهایی باهم بودن، این باهم بودن ها گاه دررفت و آمدی است که به خانه های یکدیگر داشتیم ، گاه دل به طبیعت می سپارتیم، با خودرو ، قطار و هواپیما راهی شهرها و مناطق دیدنی کشور می شدیم و از دیدنی های تاریخی و طبیعی با بوی بهار لذب می بردیم.
کوه ، جنگل و شهرها را به نظار می نشستیم و چقدر خوش می گذشت ، چقدر خاطره ها تازه می شد، چقدر انرژی می گرفتیم که حتی فکر کردن به آن ها هم شادمان می کند؛اما حادثه ای رخ داد که همه زمینیان و مردمان را به هم ریخت! کام همگی را تلخ کرد ، یک ماه پیش از عید نوروز پارسال بود که این ویروس خانمانسوز زمین و زمان را بر سرمان
آوار کرد و همه چیز را به هم ریخت، به جای شادی ، سلامتی، خریدن ، گفتن ، شنیدن و چرخیدن به ماتم ، بیماری ، مرگ ، تنها شدن و ترس و دلهره رسیدیم.
یک سال گذشت و همه مان با تمام بی تجربگی هایی که در این حوزه داشتیم آرامآرام یاد گرفتیم چگونه از خود و عزیزان خود مراقبت کنیم، یاد گرفتیم که برخلاف سال های پیشین محتاط تر و ایمن تر حرکت کنیم و یاد گرفتیم که حتی در شادی های مان دست به عصا راه برویم و اکنون درعید نوروز هستیم.
این عید نوروز تجربه جدیدی است تجربهای که همه انسانها بنابه عقلانیت و بنا به انسانیت باید طور دیگری رفتار کنند که سبک زندگی عوض کنند گویا باید برای مقابله با این بلا سنگر گرفت و تا رفع این خطر آداب و روسوم را به وقت دیگر موکول کرد، به اعیاد دیگر و سال های پسا کرونا.
این فقط حکایت نوروز ما نیست بلکه میلیون ها رسم و روسوم و عادت در جهان هستی توسط این پدیده ناپیدا و خطرناک وضعیتی به هم ریخته دارد و اگر هم مراسمی برگزار می شود در سایه بیم وتردید یا احتیاط است.
باید صبر کرد تا حاصل تلاش های دانشمندان به بار نشیند و کرونا را برای همیشه زمینگیر کرد ، مانند بسیاری از بیماری ها و بلاهای گذشته که اکنون خانه نشین هستند.
شادی هایمان را تا زمان مهار کرونا در آیینه فضای مجازی با هم تقسیم کنیم و دید و بازدید ها و سیر و سیاحت را در این فضا به نظاره بنشینیم که اگر همه دست به دست هم دهیم تلاش های محققان نتیجه خواهد داد و به دامان طبیعت و دیدو بازدیدها باز خواهیم گشت و نوروز و اعیاد را با گوشه نشینی و محدودیت مرگ ویروس منحوس به شادمانی خواهیم نشست.
کرونا یک بیماری فردی نیست
کارشناس امور اجتماعی البرز به ابعاد دیگری از زندگی در شرایط کرونایی اشاره می کند و می گوید : کرونا به شدت بستر یک بیماری اجتماعی و یک زنجیره است و مانند یک دومینو عمل می کند هر انسانی یک حلقه است که فصل پیش را به فصل بعدی پیوند میدهد.
احمد علی جبارزاده افزود: بی احتیاطی یک انسان منجر به آلودگی و بیماری هزاران نفر دیگر می شود و در این شرایط عقلانیت و اخلاقیات آیا اجازه می دهد که به نام عید نوروز و ظاهرا به نام سفر و دید و بازدید ، این جفا را در حق همنوعان خود انجام می دهیم.
وی خاطرنشان کرد: چاره ای نیست جز جانشین سازی به جای همه آنچه گفتیم و پیشتر ها انجام می دادیم ،امسال در عید نوروز باید طوردیگر بود و شادی ها و تفریحاتی دیگر فقط
فقط با خانواده خود بودن ، ارتباط با فامیل و همکاران بطور مجازی و تصویری ، سرگرمی های داخل خانه اعم از تماشا ی فیلم ، گپ زدن، مطالعه ، آشپزی ، ورزش ، قدم زدن و همه این تفریحات سالم یعنی مانع مردن و مانع کشتن و کشته شدن خواهدبود.
جبارزاده افزود: ارتباط خانواده ها در تعطیلات عید نوروز که به نوعی میتوانیم از آن به عنوان دوران قرنطینه نوروزی یادبکنیم با حداقل دیدار و با رعایت پروتکل های بهداشتی خواهد بود هرچند که تاکید اصلی بر دیدار مجازی و گفتگو ودیدار و هم صحبتی از این طریق اولویت است.
وی در بخش دیگری ازسخنان خود به رفتارهای خانوادگی در دوران تعطیلی تاکید کرد و گفت: حفظ تعادل زندگی آرامش، محصول متعادل ، منظم رفتار کردن و از بین بردن بهم ریختگی روانی و جسمی و خانوادگی که نتیجه بی نظمی و بی تعادلی در برخی زندگی ها است که باید مد نظر قرار دهند.
وی یادآور شد: بنابراین اگر در دوران کرونایی و فرصت درون خانه ماندن بتوانیم در حد مقدورات یک نظم و چارچوبی به زندگی شبانه روزی مان بدهیم ، بی شک عامل مهم در حفظ آرامش بین فردی مان خواهد بود.
وی یکی دیگر از اصول کلیدی در خانه ماندن را آگاهی به رابطه برد برد دانست و و افزود: اصل ساده ای در رابطه انسانی بویژه خانوادگی وجود دارد و آن این است که اگر تمام اعضای خانواده این احساس را داشته باشند که حق شان محترم شمرده شده و رعایت می شود و متقابلا خود نیز به حقوق سایر اعضای خانوادها احترام می گذارند ، همگی حس خوشایندی پیدا خواهند کرد.
جبارزاده یادآورشد که با توجه به شرایط قرارگرفتن شهرکرج به رنگ نارنجی افراد خانواده سعی کنند برای کمک به خود و سایر شهروندان ازسفرهای غیرضروری شهری نیز خودداری کنند تا زنجیره این ویروس هرچه زودتر ازبین برود.
خرید ها و سفرهای نوروزی و اوج گیری دوباره کرونا در البرز
با اینکه مسوولان اجرایی و بهداشتی و درمانی استان البرز نسبت به عدم ازدحام مردم در روزهای پایانی سال در بازارهای استان البرز و دید و بازدید ها و سفرهای نوروزی هشدار دادند اما بسیاری از مردم بی توجه به این هشدارها در بازارهای شلو غ همچون دوران پیش کرونا به خرید نوروزی روی آوردند و پس از آن نیز بسیاری رخت سفر بر بستند و شمار زیادی هم طبق عادات ایام عادی به دید و بازدید رفتند.
نتیجه این رفتارها به افزایش میزان ابتلا به کووید ۱۹ و اوج گیری دوباره این بیماری انجامید.
کووید ۱۹ با بستری شدن ۷۹ بیمار در البرز رکورد تازه زد
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز اعلام کرد که با بستری شدن ۷۹ بیمار بدحال کووید ۱۹ در بیمارستان ها بار دیگر کرونا در این استان رکورد زد.
تعداد پذیرش های روزانه کووید ۱۹ بیمارستان های البرز در برهه زمانی اسفند ۹۹ تا دوم فروردین ماه ۱۴۰۰ به طور میانگین زیر ۴۵ نفر بود و دیروز ۵۶ نفر ثبت شد.
دکتر محمد فتحی روز دوشنبه نهم فروردین ماه به خبرنگاران گفت : اکنون ۴۳۶ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان های استان البرز تحت مراقبت پزشکی قرار دارند که بیانگر افزایش شمار مبتلایان در استان است.
وی بیان داشت: ۶ بیمار دیگر کووید ۱۹ با وجود تلاش های مدافعان سلامت طی روز هشتم تا صبح روز نهم فروردین ماه در البرز جان باختند که شمار متوفیان این بیماری به ۲ هزارو۸۶۸ بیمار رسیده است .
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز گفت: ۳۳ هزارو۷۴۱ بیمار کووید ۱۹ از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در بیمارستان های البرز بستری شده اند که ۳۰هزارو ۴۳۲ بیمار آنان پس از بهبودی ترخیص شدند.
فتحی افزایش شمار مبتلایان و مرگ ومیر های کرونایی در البرز را زنگ خطری برای شروع موج جدید کرونایی دانست و از مردم خواست در خانه ها بمانند و از سفرهای غیر ضروری پرهیز کنند.
استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی توصیه دیگر رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز به مردم در مکان های عمومی بود.
شهرستان کرج از روز شنبه هفته جاری با تغییر رنگ از زرد به نارنجی و شهرستان طالقان از آبی و به زرد تغییر حالت داد.
اکنون یک شهرستان تابعه البرز نارنجی و ۶ شهرستان دیگر زرد کرونایی است.