محمدعلی کاظمی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: سال گذشته طرحهای مرتعداری در ۸۹۰ هزار هکتار از عرصههای طبیعی استان انجام گرفت و این در حالیست که سال ۹۲ چنین طرحهایی برای حدود ۲۵۰ هزار هکتار انجام شد.
وی اضافه کرد: از ابتدای فعالیت دولت یعنی هشت سال قبل تاکنون در مجموع این طرحها در یک میلیون و ۸۳۱ هکتار از مراتع استان انجام شده است.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان با تاکید بر افزایش طرحهای مرتبط با مراتع خاطرنشان کرد: طرحهای مرتعداری نقش شایانی در حفاظت و بهره برداری صحیح و غیرمخرب از این ذخایر طبیعی دارد.
کاظمی با بیان اینکه حدود ۴۱ هزار خانوار و ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد دامی از مراتع استان استفاده میکنند افزود: برنامه ریزی، جلب مشارکت و همکاری بهره برداران، راهکارهای استفاده اصولی، حفظ و احیا اصلیترین مواردی است که در طرح های مرتعداری لحاظ میشود.
وی تامین اعتبار را مهمترین نیاز این بخش دانست و گفت: شمار و وسعت طرحها با تخصیص به موقع اعتبارات افزایش مییابد و خود زمینهساز حفاظت و پایداری بیشتر عرصههای طبیعی خواهد بود.
استان اصفهان از حیث عرصههای طبیعی به مرکزیت شهرستان اصفهان با ۲۴ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از این مساحت را معادل ۹.۸ میلیون هکتار عرصههای منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار جنگل معادل (۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان معادل (۳۲ درصد) در بر گرفته است.
جنگلهای استان اصفهان بطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار پراکنده شده و سرانه جنگل درکمتر از ۰.۱ هکتار گزارش می شود اما با وجود سطح به نسبت کم از تنوع گونهای خوبی (۳۵ گونه درختی ودرختچه ای) برخوردار است.
این استان از نظر تقسیم بندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل میشود و بقیه مناطق استان جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی است.
استان اصفهان واقع در مرکز کشور اقلیم خشک و نیمه خشک دارد و از این پهنه ۳.۲ میلیون هکتار معادل ۳۲ درصد سطح استان را اراضی بیابانی و شنزار تشکیل داده که به طور عمده در بخشهای شمالی و شرقی آن پراکنده است.