به گزارش ایرنا، از امروز فرمان «در خانه بمانید» دولت لغو شد و اعضای دو خانواده (حداکثر ۶ نفر) میتوانند در فضای باز خارج از خانه یا در حیاط خود با یکدیگر ملاقات و معاشرت کنند. همچنین تمامی ورزشهایی که در فضای باز انجام میشود مانند تنیس، فوتبال و بسکتبال مجاز خواهد بود و افراد میتوانند از محله هایشان خارج شوند.
با این حال به افراد شاغل توصیه شده که در صورت امکان همچنان از خانه کار کنند تا امکان انتقال ویروس به حداقل برسد.
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس امروز با انتشار کلیپ ویدیویی در توئیترش هشدار داد که به رغم رفع فرمان «درخانه بمانید» همچنان بسیاری از محدودیت های کرونایی برقرار است، فروشگاههای غیرضروری به گفته او همچنان تعطیل است و مردم قادر به انجام مسافرتهای خارجی تفریحی نیستند.
جانسون با اشاره به اجرای طرح واکسیناسیون سراسری تصریح کرد که در این مقطع رفع محتاطانه محدودیتهای کرونایی به گونهای که « پیشرفتهای به دست آمده به خطر نیفتد» حائز اهمیت است. وی بر همین اساس از مردم خواست تا با رعایت نکات بهداشتی، زمینه را برای رفع سایر محدودیتها فراهم کنند.
بر اساس نقشه راه دولت انگلیس قرار است دو هفته دیگر یعنی ۱۲ آوریل (۲۳ فروردین ۱۴۰۰) فروشگاههای غیر خورکی، پارکها و باغوحشها بازگشایی شوند و از ۱۷ می (۲۷ اردیبهشت) نیز سالنهای بدن سازی، سینماها، رستورانها و همچنین گردهمایی های بالای ۳۰ نفر مجاز میشود.
جانسون امیدوار است تا ۲۱ ژوئن (۳۱ خرداد ۱۴۰۰) اوضاع در مسیری حرکت کند که عمده محدودیتها معاشرتی برداشته شود و زندگی به روال قبل بازگردد.
جانسون ۱۶ دی ماه گذشته با اشاره به شیوع افسارگسیخته گونه جدید ویروس کرونا، کشور را برای سومین بار وارد قرنطینه سراسری کرد. آن زمان آمار مبتلایان به کرونا روزانه به ۶۰ هزار نفر رسیده بود. او اینک میگوید که کاهش هر مرحله از محدودیتهای کرونایی به کاهش آمارهای کرونایی در کشور بستگی دارد.
نخست وزیر انگلیس برای کاهش هر مرحله شروطی را تعیین کرده است. تداوم واکسیناسیون کرونا و اینکه شواهد نشان دهد این عملیات نقش موثری در کاهش تعداد افرادی دارد که در اثر کرونا در بیمارستان بستری میشوند و یا جان خود را از دست میدهند از شروط اصلی طرح دولت جانسون عنوان شده است. نخست وزیر انگلیس همچنین خاطر نشان کرد که شیوع گونههای جدید کرونا نباید خطرات اساسی در برداشتن محدودیتها داشته باشد.
او در حالی مسیر رفع محدودیتهای کرونایی را طی میکند که اروپا در آستانه موج سوم همهگیری کرونا قرار دارد و پیشبینی می شود که آمار ابتلا در هفتههای آینده روزانه به یک صد هزار نفر برسد. دانشمندان پیشبینی میکنند که موج سوم کرونا شدیدتر از دورههای قبل باشد و مقامات بهداشتی برخی دولتهای اروپایی نسبت به تکمیل شدن ظرفیت بیمارستانها هشدار دادهاند.
نخست وزیر انگلیس هفته پیش اذعان کرد که این کشور به رغم پیشبرد برنامه واکسیناسیون سراسری، از موج سوم شیوع کرونا در امان نخواهد بود و مردم در این باره نباید «تردیدی به خود راه دهند». وی عنوان کرد که تجربیات گذشته نشان داده، هنگامی که همهگیری کرونا در اروپا اوج میگیرد، پس لرزههای آن به انگلیس هم سرایت میکند.
در همین حال کارشناسان بهداشتی در انگلیس هشدار داده که هرگونه کاهش زودهنگام محدودیتها پیامدهای جبران ناپذیری را در پی خواهد داشت. جرمی هانت وزیر بهداشت پیشین و رییس کمیته پارلمانی بهداشت انگلیس معتقد است که دولت این کشور نباید تا پیش از رسیدن آمار مبتلایان به زیر یک هزار نفر در روز، محدودیتها را کاهش دهد.
بر اساس آخرین آمار منتشر شده تنها در ۲۴ ساعت گذشته ۳ هزار و ۸۶۲ نفر در انگلیس به کرونا مبتلا شده و ۱۹ نفر جان خود را از دست دادهاند.
با این حال دولت انگلیس هم به دلیل اعمال سه دوره قرنطینه سراسری در یک سال گذشته تحت فشار افکار عمومی قرار دارد و هم اوضاع اقتصادی قابل تعریفی ندارد. تحقیقات صورت گرفته نشان میدهد که اقتصاد انگلیس در سال گذشته میلادی (۲۰۲۰) بر اثر محدودیتهای ناشی از همهگیری کرونا بیشترین خسارت سالانه در نزدیک به سه قرن گذشته را تجربه کرده است.
دولت جانسون حالا امیدوار است که با خروج از قرنطینه و تحریک چرخههای اقتصاد کشور از طریق ارائه برنامه های تشویقی، گامهای بلندتری را برای نجات اقتصاد جزیره بردارد.