به گزارش ایرنا، نوروز امسال بهار دیگری را در خود دارد و نوروز منتظران از شب نیمه شعبان آغاز شد و بهار همه طراوتش را از گل نرگس دارد.
سختی زمستان غیبت را به جان می خریم تا شوق آمدن بهار عدالتت را به نظار بنشیم و در خانه تکانی دل، منتظر روزی باشیم که بر کعبه تکیه میزنی و انتظارمان به سر آید.
خورشید نیمه شعبان
آخرین وصی پیامبر خدا(ص)، دوازدهمین امام شیعه و چهاردهمین معصوم از خاندان رسالت، حضرت مهدی(عج) در سپیده دم نیمه شعبان سال ۲۵۵ هجری در شهر سامرا دیده به جهان گشود.
با تولد او انتظار تحقق مژده ای که پیامبر خدا(ص) و امامان(ع) پیشتر داده بودند سر آمد و گام او زمین را برکت بخشید.
نام آن حضرت، نام پیامبر(ص) و کنیه او کنیه رسول خداست و توصیه شده است که در عصر غیبت، از او به نامش یاد نشود، بلکه با القاب متعددی که دارد، مثل مهدی، منتظر، حجت، صاحب امر، صاحب الزمان، بقیة اللّه ، قائم، خلف صالح نام برده شود.
پدرش امام عسگری(ع) و مادرش نرجس است که نام اصلی وی ملیکه، دختر یشوعا فرزند قیصر روم بود.
وجود آن امام، مشخصات وی، مژده ظهورش، ویژگی اصحابش و چگونگی حکومتش، در روایات بسیار آمده است و طبق روایات عقیده به او مخصوص به شیعه نیست، بلکه روایات بسیار در کتاب های اهل سنت نیز درباره او نقل شده است.
شب برات
شب نیمه شعبان برترین شب بعد از شب قدر است، که در کردستان به این شب، شب برات می گویند و مردم معتقدند که برات انسان نو می شود به عبارتی سرنوشت او رقم می خورد و خداوند در این شب، نعمتهای افزونِ خود را به بندگانش ارزانی میدارد.
اهل سنت کردستان شب برات را آغازی برای آمادگی مسلمین برای ورود به ماه مبارک رمضان میدانند و به همین مناسبت قبل از نیمه شعبان خانهها و کسب و کار خود را تمیز و غبار روبی میکنند.
مسلمانان اهل سنت کردستان در شب نبمه شعبان (شب برات) حد فاصل نماز مغرب تا نماز عشاء که حدود یک ساعت و نیم است به عبادت می پردازند.
بر اساس باورها و اعتقادات بزرگان دین و احادیث حضرت محمد (ص) در شب برات سه مورد در زندگی انسانها تعیین می شود، تعیین طول عمر انسان، تعیین میزان رزق و روزی و مقدرات و اتفاق های سرنوشت ساز زندگی انسانها تا سال آینده سه مورد مهمی هستند که همگی در شب برات رقم می خوردند.
پخش نذوراتی مانند حلوا و شیرینی بین خویشاوندان و فقرا، حضور بر سر مزار از دست رفتگان و طلب مغفرت برای افراد از دست رفته از دیگر آیینهایی است که مردم اهل سنت کردستان در نیمه شعبان به جای میآورند که امسال به دلیل شرایط کرونا، تنها به ذکر و عبادت و دعا پرداختند.
رییس شورای هیاتهای مذهبی کردستان گفت: همزمان با نیمه شعبان ۵۰ برنامه شادی و جشن با رعایت دستورالعملهای بهداشتی و بیشتر در فضای مجازی برگزار می شود.
نورعلی خزاعی افزود: چراغانی و آذین بندی، حرکت کاروانهای شادی در و برپایی ایستگاه سلامت از جمله این برنامه هاست.
وی افزود: ۱۴مراسم سخنرانی ومولودی خوانی ومداحی در مساجد، حسینیه و مهدیه های استان نیز برگزار میشود.
رییس شورای هیاتهای مذهبی کردستان به آمادگی پنج اکیپ پنج نفره از جوانان جهادی برای همکاری با مدافعان سلامت اشاره کرد و افزود: ۱۰ هیات مذهبی هم برای تهیه و توزیع کمکهای مومنانه با حمایتهای خیرین در نقاط محروم شهری و روستایی اعلام آمادگی کرده اند.
وی اضافه کرد: برگزاری مسابقه فرهنگی با موضوع مهدویت و انتظار در فضای مجازی نیز از جمله برنامههای این ایام مبارک است.
شب برات فرصتی برای توبه و استغفار
مدیر کانونهای فرهنگی هنری مساجد کردستان گفت: ماه شعبانالمعظم و شب برات از برکاتی است که در احادیث و منابع اسلامی به آن پرداخته شده است.
کامل گلباغی افزود: در شب برات کسانیکه سجده، رکوع، دعا و نیایش میکنند و تسلیم برنامه خداوند تبارک و تعالی میشوند بخشیده خواهند شد و از آتش دوزخ آزاد خواهند شد.
مدیر ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد کردستان اعلام کرد: در شب برات گناهکاران و ایمانداران مورد لطف و عنایت و رحمت خداوند قرار میگیرند .
گلباغی اضافه کرد: شب برات فرصتی برای استغفار و توبه به درگاه احدیت است و باید از این فرصت استفاده کرد و مشمول رضایت و خیر و برکت پروردگار قرار گرفت.
میلاد با سعادت و خجسته سالروز میلاد بقیة الله الاعظم(عج) و هفته منتهی به این ایام فرخنده در تقویم رسمی جمهوری اسلامی به نام هفته سربازان گمنام امام زمان(عج) نامگذاری شده است.