علی محمدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از مهمترین اقداماتی که با مشارکت مالکان این بناها و بخش خصوصی صورت گرفته میتوان به مرمت و ساماندهی رباط تاریخی لاری، رباط علیا، مقبره لاری، سرای امین، آب انبار و میدان رباط اشاره کرد.
وی ادامه داد: اهمیت این موضوع زمانی بیشتر مشخص میشود که همگان بدانند اقدامات صورت گرفته، حاصل فرهنگ سازی در راستای صیانت از آثار تاریخی به عنوان هویت و شناسنامه تاریخی شهر از سوی دوستداران میراث فرهنگی است.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربت حیدریه گفت: همچنین برای نخستین بار در کشور، بخش خصوصی در تهیه پروندههای ثبتی آثار تاریخی و کاوشهای باستانشناسی این شهرستان مشارکت جسته است.
وی افزود: در همین راستا ارگانهای دولتی و به ویژه شهرداری تربت حیدریه و کدکن، در ساماندهی مجموعه تاریخی قطبالدین حیدر و مجموعه شیخ حیدر کدکنی مشارکت بسیار خوبی داشته اند که نشان از توجه آنها به موضوع پاسداشت مواریث فرهنگی منطقه دارد.
محمدی گفت: ۲ اثر تاریخی «حمام حاج رییس» و «رباط تاریخی کامه» نیز از طریق صندوق احیای وزارتخانه به صورت مزایده در حال واگذاری به بخش خصوصی است.
۳۵۰ اثر تاریخی و مکان گردشگری تاکنون در تربت حیدریه شناسایی شده که ۶۰ مورد آن به ثبت ملی رسیده است.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.