تهران - ایرنا - «کاظم ناصر» نویسنده فلسطینی تاکید کرد: برخلاف آنچه که برخی از حکمرانان عرب مخالف ایران و دنباله رو مطالب دیکته شده از سوی آمریکا و اسراییل معتقدند، سند همکاری ایران و چین به منافع اعراب آسیب نمی‌رساند، بلکه برعکس باعث تقویت توانمندی‌های اقتصادی، سیاسی و نظامی منطقه می‌شود.

کاظم با انتشار مقاله‌ای در شماره امروز (سه شنبه) روزنامه «رای الیوم» چاپ لندن نوشت که این سند همکاری به ایران امکان می‌دهد تا بیش از پیش از محور مقاومت حمایت به عمل آورد و با حضور آمریکا و توسعه طلبی رژیم صهیونیستی مقابله کند و در منطقه به ویژه در میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس همپیمان آمریکا و رژیم صهیونیستی، تغییرات مثبتی به وجود آید.

این نویسنده فلسطینی با اشاره به امضای سند همکاری‌های تجاری و راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین در روز شنبه توسط وزیران خارجه دو کشور پس از ۵ سال مذاکره، از آن به عنوان  «یک چالش سیاسی و اقتصادی و ضربه‌ای بر پیکر دشمنان دو کشور به ویژه آمریکا» نام برد و خاطرنشان کرد: آمریکا از زمان شکل‌گیری انقلاب اسلامی در ایران در سال ۱۳۵۷ تا کنون این کشور را محاصره اقتصادی کرده و علیه آن تحریم‌های سنگینی اعمال کرده است.

به نوشته کاظم، «وانگ یی إن» وزیر خارجه چین از رابطه کشورش با ایران به عنوان یک «رابطه دائمی و راهبردی» نام برد که تحت تاثیر "وضعیت موجود" قرار نمی‌گیرد. وی همچنین ایران را در «سطح منطقه‌ای و بین‌المللی به عنوان یک کشور بزرگ و موزون» توصیف کرد و گفت: ایران همانند برخی از کشورها نیست که با یک مکالمه تلفنی مواضع خود را تغییر می‌دهند.

کاظم ناصر معتقد است که سند همکاری مزبور برای اقتصاد ایران و چین «پیامدهای مثبت مهمی» به همراه دارد و به تهران این امکان را می‌دهد تا با کشور بزرگی همچون چین شریک شود.

وی با استناد به گزارش‌های انتشار یافته توضیح داد: پکن ۲۸۰ میلیارد دلار در صنعت نفت و گاز و ۱۲۰ میلیارد دلار در بخش حمل و نقل و تاسیسات زیربنایی و ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران سرمایه‌گذاری خواهد کرد . این مبادلات گسترده تجاری به ایران این امکان را خواهد بخشید تا بتواند با محاصره اقتصادی، فناوری و سیاسی آمریکا مقابله کند و بخش عمده‌ای از فناوری‌های پیشرفته و تسلیحات مدرن و مایحتاج عمومی مورد نیاز خود را تامین نماید و صدور نفت به چین را به مدت ۲۵ سال تضمین کند.

۱۴۸۷