به گزارش خبرنگار ایرنا؛ «هوشنگ بازوند» روز سهشنبه در نشست ستاد تنظیم بازار که به صورت ویدئو کنفرانس و با حضور رییس جمهوری، استانداران و اعضای ستاد استانی در سرسرای شهدای دولت استانداری برگزار شد، نسبت به ایجاد صف مرغ در کرمانشاه هشدار داد و افزود: تشکیل این صفها منجر به همهگیری و شیوع بیشتر ویروس کرونا در استان میشود.
او از دستگاههای اجرایی ذیربط از جمله جهاد کشاورزی، سازمان صنعت، معدن و تجارت و شرکت پشتیبانی امور دام خواست نسبت به جمعآوری صف مرغ و میوه استان با اعمال تدابیر جدید اقدام کنند.
بازار مرغ استان به آرامش نسبی رسیده است
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه نیز در این جلسه از آرامش نسبی عرضه مرغ در سطح بازار استان خبر داد و گفت: اکنون میانگین قیمت گوشت مرغ گرم در کرمانشاه بین ۲۳ تا ۲۷ هزار تومان است.
«محسن دارابی» افزود: از سهمیه ۴۵۰ تن مرغ منجمد شب عید استان تاکنون ۳۰۰ تن آن توزیع شده است.
وی اظهار داشت: ولع و اشتهای تقاضای مرغ امسال بسیار متفاوتتر از سالهای گذشته بود، زیرا سالیان گذشته در روزهای اول عید ۲۰ تا ۳۰ تن مرغ به فروش می رسید، اما امسال با وجودی که روزی ۶۰، ۷۰ تن مرغ در ایام تعطیل توزیع شد باز با تقاضا فراوان مواجهه بودیم.
دارابی در بخش دیگر از سخنان خود همچنین از به تعادل رسیدن قیمت و عرضه میوه شب عید در استان خبر داد و گفت: از سهمیه ۷۵۰ تن میوه ( پرتغال و سیب ) استان، تاکنون ۴۹۰ تن توزیع شده و ظرف چند روز آینده مابقی نیز توزیع میشود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه، نرخ دولتی پرتغال را حدود ۱۲ هزار تومان و سیب را ۱۱ هزار تومان اعلام کرد.
دارابی اضافه کرد: ممکن است در برخی از میوه فروشی ها عرضه این میوه ها به خاطر رنگی بودن و کیفیت بالا، بیشتر از نرخ مصوب باشد.
او همچنین از شهروندان خواست که میوه فروش هایی که خارج از قیمت اعلامی میوه به فروش می رسانند را به اداره بازرسی صمت استان گزارش دهند.
به اندازه نیاز استان روزانه مرغ کشتار میشود
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز در این جلسه گفت: روزانه حدود ۱۰۰ تن مرغ یعنی به اندازه نیاز استان کشتار میشود.
«نوربخش حاتمی» با اشاره به برخی از مشکلات شبکه توزیع مرغ در استان، افزود: در استان از نظر تولید و کشتار مرغ هیچ مشکلی نداریم و اگر مشکلاتی در توزیع و قیمت مرغ هست ریشه در کل کشور دارد که مانع توزیع به موقع و با قیمت مصوب به دست مصرف کنندگان می شود.
وی یکی از این مشکلات را اتحادیه مرغداران کشور برای عدم عرضه مرغ در یک یا ۲ روز خاص اعلام کرد، تا قیمت مرغ طبق خواست آنها افزایش بیابد.
او اضافه کرد: مرغداران کشور گرانی نهادههای دامی مانند کنجاله و سویا را با قیمت مصوب دولت اصلا به صرف تولید مرغ نمی دانند به همین خاطر در یک یا ۲ روز مشخص از تعهد خود مبنی بر تحویل مرغ به کشتارگاه ها سرباز میزنند و باعث بروز مشکلاتی در عرضه مرغ در بازار می شوند.
حاتمی همچنین در این جلسه از کاهش ۳۰ درصدی جوجه ریزی مرغداری ها استان در این ایام خبر داد و آن را یک هشدار جدی برای ماه های آینده عنوان کرد.
وی در ادامه گفت: تمام کارکنان جهاد کشاورزی استان با وجود اوج کار کشاورزی مانند وقت سم پاشی مزارع، مبارزه با آفات، کارشناسی و نظارت بر کاشت و داشت محصولات برای نظارت بر توزیع مرغ بسیج شدند.
استان کرمانشاه ۵۷۶ مرغداری گوشتی، ۲۸ مرغداری تخم گذار، ۱۰ مزرعه مرغ مادر گوشتی و چهار مرغداری جوجه ریز دارد.
این استان با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغ است که سالانه بیش از چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات از آن برداشت می شود.