لندن – ایرنا – وزیر امور خارجه آلمان با تاکید بر لزوم پایان دادن به بحران سوریه خاطر نشان کرد که برلین از تمام راه‌های سیاسی برای حل این بحران حمایت می‌کند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، هایکو ماس در آستانه دومین روز از برگزاری اجلاس «حمایت از آینده سوریه و منطقه» با انتشار پیامی که در توئیتر وزارت امور خارجه آلمان منتشر شد، نوشت: فاجعه ای که در سوریه رخ می‌دهد نباید ۱۰ سال دیگر ادامه پیدا کند.

وی تصریح کرد: ما از تمام تلاش‌ها برای یافتن راه حل سیاسی، توجه به مردم سوریه و کشورهای همجوار حمایت می‌کنیم.

دیروز پنجمین دور از کنفرانس «حمایت از آینده سوریه و منطقه» با میزبانی اتحادیه اروپا و مشارکت سازمان ملل متحد، نهادهای مدنی منطقه‌ای، سازمان‌های مردم نهاد، نهادهای اروپایی، آژانس‌های سازمان ملل، نمایندگان سیاسی دولت‌های همسایه سوریه بدون حضور نماینده این کشور آغاز به کار کرد.

هدف از این کنفرانس دو روزه جمع آوری کمک‌های مالی برای خدمات بشردوستانه و همچنین زمینه سازی برای پیشبرد مذاکرات سیاسی به منظور تضمین صلح باثبات در سوریه عنوان شده است. پرداختن به وضعیت آوارگان سوری که در کشورهای همسایه مانند اردن، لبنان، ترکیه، مصر و عراق پناه داده شده‌اند نیز از دیگر مسائل در دستور کار این اجلاس بشمار می‌رود.

اجلاس این دوره به دلیل محدودیت‌های کرونایی و موج سوم کرونا به صورت مجازی برگزار می‌شود.

بر اساس جدول زمان‌بندی، نشست امروز که ساعاتی دیگر برگزار می‌شود با حضور ۷۷ هیات از ۵۰ کشور مختلف، ۱۰ سازمان مالی بین المللی و ۱۸ آژانس زیر نظر سازمان ملل متحد در سطح وزارتی برگزار خواهد شد تا درباره بسیج کمک های برای پشتیبانی از تلاشهای مربوط به حمایت از مردم سوریه و رسیدن به یک صلح پایدار از طریق مذاکره سیاسی و در هماهنگی با قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل رایزنی شود.

کمیساریای عالی‌ پناهندگان و برنامه توسعه و دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد دیروز در بیانیه‌ای مشترک از جامعه جهانی خواستند ۱۰ میلیارد دلار برای ۲۴ میلیون سوری نیازمند تامین کنند.

در این بیانیه با تاکید بر افزایش کمک‌های انسان دوستانه به سوری‌ها آمده است: سوری‌ها با خطر گرسنگی و فقر فزاینده روبرو هستند. کشورهای همسایه میزبان ۴ نفر از هر ۵ سوری آواره هستند.

سازمان ملل همچنین تصریح کرد: تعداد سوری‌های نیازمند کمک در داخل این کشور و کشورهای همسایه از ۲۰ میلیون نفر به ۲۴ میلیون نفر در سال‌جاری افزایش یافته است.

در این بیانیه تاکید شده است: در سال ۲۰۲۱ در حدود ۱۰ میلیارد دلار اعتبار برای تامین نیازهای سوری‌ها، شامل ۴.۲ میلیارد دلار در داخل این کشور و ۵.۸ میلیارد دلار برای پناهجویان در کشورهای همسایه مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

مجید تخت روانچی نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد نیز دیروز در نشست شورای امنیت که درباره وضعیت انسانی سوریه برگزار شد، تصریح کرد: اعمال تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه اقدامی زیانبار است و فقط بحران این کشور و آلام مردم آن را که از دشواری‌های دیگری چون شیوع کرونا هم رنج می‌برند، طولانی‌تر می‌کند.