به گزارش ایرنا، «جوسپ بورل» این مطلب را روز سهشنبه در دومین روز از کنفرانس «آینده سوریه و منطقه» بیان کرد و افزود: ده سال از آغاز درگیریها در سوریه می گذرد و همانطور که دبیر کل سازمان ملل متحد گفت، هزینه انسانی این بحران غیر قابل تصور است.
وی توضیح داد: بالغ بر ۴۰۰ هزار نفر کشته شدهاند. احتمالا بیش از یک صد هزار نفر ناپدید شده و ۱۲ میلیون پناهنده در داخل کشور آواره شدهاند. بیش از ۱۳ میلیون سوری نیازمند کمکهای بشردوساانه هستند که نیمی از آنها را کودکان تشکیل میدهند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به افزایش نا آرامیها در روزهای اخیر افزود؛ این درحالیست که مذاکرات صلح ژنو به بن بست رسیده و ما باید در زمینه سیاسی برای رسیدن به یک راه حل پایدار و جامع حرکت کنیم تا سوریه بتواند دوباره روی پای خود بایستد.
وی با بیان اینکه این اتحادیه از تلاشهای فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه و قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل حمایت میکند افزود که کنفرانس بروکسل بخشی از همین تلاشها برای پایان دادن به درگیریها در سوریه است.
وی در بخشی از سخنانش ادعای پرداختن به ایدههای تازه برای حل بحران سوریه را مطرح و عنوان کرد که هر گونه کمک به بازسازی سوریه از آنجایی که ممکن است موقعیت دولت دمشق و متحدان آن را تقویت کند باید به بعد از برقراری صلح و تعیین تکلیف دولت سوریه و جابجایی قدرت موکول شود. بورل عنوان کرد که رابطه با دولت دمشق تا زمانی که درگیریها در این کشور به پایان برسد عادیسازی نشده و شراکتی در کار نخواهد بود.
برخی ناظران این سیاست اتحادیه اروپا را نوعی گروکشی کمکهای بشردوستانه به منظور وادار کردن دولت دمشق به اصلاحات سیاسی و تقسیم قدرت با گروههای مخالف ارزیابی کردند.
پنجمین دور از کنفرانس «حمایت از آینده سوریه و منطقه» دیروز با میزبانی اتحادیه اروپا و مشارکت سازمان ملل متحد، نهادهای مدنی منطقهای، سازمانهای مردم نهاد، نهادهای اروپایی، آژانسهای سازمان ملل، نمایندگان سیاسی دولتهای همسایه سوریه بدون حضور نماینده این کشور آغاز به کار کرد.
هدف از این کنفرانس دو روزه جمع آوری کمکهای مالی برای خدمات بشردوستانه و همچنین زمینه سازی برای پیشبرد مذاکرات سیاسی به منظور تضمین صلح باثبات در سوریه عنوان شده است. پرداختن به وضعیت آوارگان سوری که در کشورهای همسایه مانند اردن، لبنان، ترکیه، مصر و عراق پناه داده شدهاند نیز از دیگر مسائل در دستور کار این اجلاس بشمار میرود.
اجلاس این دوره به دلیل محدودیتهای کرونایی و موج سوم کرونا به صورت مجازی برگزار میشود.