تهران- ایرنا- حضور پررنگ مردم در انتخابات امر بسیار مهمی است، اگر رییس‌جمهوری با آرای بالاتری انتخاب شود در سطح بین الملل و داخل می‌تواند مجری بهتر قانون اساسی باشد، بنابراین می بایست که این آگاهی‌ها به مردم داده شود و اهمیت این مقوله سیاسی را روشن کرد.

مشکلات اقتصادی کشور در حال حاضر متاثر از ۲ متغیر اساسی کرونا و تحریم‫ها است که باعث بی‌اعتمادی مردم شده و چون تنها چند ماه به انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده است، باید این بی‌اعتمادی با رفع مشکلات اقتصادی از میان برود و بی‌تردید اگر در بُعد اقتصادی روند خوبی سپری شود، اعتماد مردم برخواهد گشت و پشتوانه نظام محکم‌تر می‌شود. بررسی روزنامه‌ها، تارنماها و خبرگزاری‌های داخلی نشان می‌دهد که رسانه‌های داخلی به بررسی جنبه های مختلف انتخابات ریاست جمهوری پرداخته اند.

مهمترین محورهای انتخاباتی از نگاه رسانه‌های اعتدالی، اصلاح‌طلب و اصولگرا

رسانه‌های اعتدالی در خبرها خود به گفت وگو با کاندیداهای احتمالی ریاست جمهوری پرداخت و در گزارشی دیگر بر لزوم مشارکت مردم در این امر خطیر پرداخت. رسانه‌های اصلاح طلب هم در این بازه زمانی در مطالب خود محورهایی چون انتخابات نماد دموکراسی در جمهوری اسلامی ایران را مورد بررسی قرار دادند و روزنامه آرمان در تیتری با عنوان دو گزینه اعتمادساز برای انتخابات١٤٠٠ به نامزدی  احتمالی آیت اله سید حسن خمینی پرداخت. همچنین رسانه‌های اصولگرا نیز در این بازه زمانی در تحلیل های خود انتخابات ۱۴۰۰ را از منظرهای مختلف بررسی کردند و در مطالب خود محورهایی چون اما و اگر استفاده از اصلاحیه قانون انتخابات ریاست جمهوری کاندیداها به زوایا و شرایط مسؤولیت آگاهی یابند، را برجسته ساختند.

رسانه‌های اعتدالی

شعار یارانه ای نداده ام

تارنمای خبری و تحلیلی خبرآنلاین به گفت وگو با رستم قاسمی، کاندیدای احتمالی انتخابات ۱۴۰۰ و وزیر سابق نفت پرداخت و آورد:

* حضورم در انتخابات ۱۴۰۰ کاملا تصمیم شخصی است. به دنبال این نیستم که بیایم در رقابت‌های انتخاباتی که فردا بخواهم در یک دولتی وزیر و معاون و امثالهم شوم.

* در مورد ریاست جمهوری هنوز که به جمع بندی نهایی و اعلام رسمی کاندیداتوری نرسیدم. اما مشکلات کشور بسیار است و امروز مهمترین مشکل بر اساس آمارها و نظرسنجی‌ها عمدتا اقتصادی است.

* دغدغه اصلی مردم مساله اقتصادی است.

*کمتر آدمی مثل من در حوزه های اقتصادی کار کرده است.

* حداقل در حوزه اقتصادی می‌توانم بگویم تجربه زیادی دارم و شاید کمتر آدمی باشد که مانند من در همه حوزه‌های اقتصادی اعم از تجاری، عمرانی و...کار کرده باشد.

* به کاندیداها به عنوان رقیب نگاه نمی کنم.

*منع قانونی برای کاندیداتوری نظامی ها وجود ندارد.

* منع قانونی برای حضور نظامی‌ها وجود ندارد.

* اردوگاه انقلابیون، سبد رأی من است.

* بخش عمده‌ آرا مربوط به مردمی است که خیلی خود را درگیر این جناح و آن جناح نمی‌کنند فقط کافی است به این شناخت برسند که فردی می‌تواند مشکلاتشان را حل کند قطعا به او رأی می‌دهند. حالا اگر بنده بتوانم خوب خودم را به مردم بشناسانم و یا مردم اعتماد کنند، رأی می‌دهند.

* رئیس جمهور حداقلی با حداکثری شدنم بستگی به حضور مردم دارد.
* آن‌چه که امروز کشور نیاز دارد، مشارکت حداکثری است. اول باید تلاش برای این کار صورت بگیرد، دوم این‌که حالا مردم به چه کسی رأی دهند. مردم آزادند به هر کسی رأی دهند.

* ۵۰ درصد کابینه ام را از جوان ها انتخاب می کنم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب به بازتاب سخنان محمدعلی ابطحی فعال سیاسی پرداخت و نوشت:

* آدمی دوست دارد با انتخابات پیش رو، سال سیاست زنده ۱۴۰۰ به سال پر نشاطی به نفع مرم تغییر کند.

* انتظار دارم در سال ۱۴۰۰ یاس و ناامیدی به امید و نشاط تبدیل شود؛ چراکه این نسل جوان حس ناامیدی و بی نشاطی از خود بی نشاطی ضرر آفرین تر است.

* معتقد هستم با ریل گذاری هایی که شده سال کم نشاط و کم مشارکت، اما پر فشارتری نسبت به گذشته خواهیم داشت. در صورتی این گمان من اشتباه از آب در می آید که موضوعاتی که به عنوان ابراز امیدواری در ابتدا طرح کردم به حقیقت بپیوندد.

 رسانه‌های اصلاح‌طلب

دو گزینه اعتمادساز برای انتخابات١٤٠٠

روزنامه آرمان ملی در گزارشی به کاندیداهای اعتمادساز جریان اصلاح‌طلبان پرداخت و نوشت:

* اصلاح‌طلبان همواره بر این نکته اشاره داشته‌اند که باید همگام با تلاش و برنامه‌ریزی برای حضوری پرقدرت در انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ به بازیابی سرمایه اجتماعی نیز پرداخت.

* قاطبه اصلاح‌طلبان به لزوم گفت و گوی صادقانه و اقناع مردم برای بازیابی اعتماد عمومی از دست رفته تاکید داشته و دارند.

* عده‌ای بر این باورند که گفت و گو با مردم لازم اما کافی نیست و اصلاح‌طلبان باید بتوانند برنامه محور عمل کنند و چهره‌ها و گزینه‌هایی را به عنوان کاندیدا به مردم معرفی کنند که نخست بک‌گراند سفیدی داشته باشند و خاطره بدی از عملکرد آنها در ذهن مردم شکل نگرفته باشد و ثانیا بتوانند برای مردم اعتمادسازی کنند و آنها را به پای صندوق‌های رای بکشانند.

*در بین نام‌هایی که در ماه‌های اخیر تاکنون در قالب کاندیدای ۱۴۰۰ مطرح شده شاید یک یا دو نام باشند که بتوانند اعتماد مردم را به صندوق‌های رای جلب کنند... یکی از مهم‌ترین چهره‌هایی که می‌توان به او اشاره کرد آیت‌ا... سید حسن خمینی است.

* آیت‌ا... سید حسن خمینی تلاقی سه جریان اصلاح‌طلب، اعتدالگرا و اصولگرایی معتدلانه است و می‌تواند منشأ گسترش وفاق ملی ایرانیان و همچنین پیشبرد پروژه اعتدال سیاسی و توسعه پایدار باشد.

* چهره‌هایی مثل سیدمحمدخاتمی و یا سیدحسن خمینی از چهره‌هایی هستند که می‌توانند اجماع اصلاح‌طلبان را با خود همراه کنند.

انتخابات نماد دموکراسی در جمهوری اسلامی ایران است

خبرگزاری برنا به بازتاب سخنان علی مصطفوی  معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی پرداخت و نوشت:

 * انتخابات نماد دموکراسی در جمهوری اسلامی ایران است و مردم می‌توانند با شرکت در این مهم در امورات کشور نقش به سزایی داشته باشند.

* مشارکت حداکثری، قانون‌مداری، امانت‌داری و بی‌طرفی اصول مهم انتخاباتی هستند که بایستی مدنظر فرمانداران، معاونان فرمانداران و بخشداران قرار گیرد تا زمینه‌ساز مشارکت حداکثری مردم در انتخابات باشند.

* دشمنان نظام و جمهوری اسلامی ایران در همه حال به دنبال تفرقه‌افکنی در میان ملت هستند تا به پایه‌های نظام صدمه بزنند ازاین‌رو انتظار می‌رود مسئولان با آگاهی بخشی به مردم توطئه دشمنان را نقش بر آب کنند.

* روستاهایی که دارای ۲۰ خانوار یا یک صد نفر جمعیت هستند بایستی انتخابات شوراهای اسلامی روستا را برگزار کنند.

رسانه‌های اصولگرا

اما و اگر استفاده از اصلاحیه قانون انتخابات ریاست جمهوری

خبرگزاری فارس به گفت وگو با علی حدادی سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها پرداخت و نوشت:

*قانون فعلی انتخابات ریاست جمهوری غیرشفاف بود و ابهام دارد.

* اصل ۱۱۵ قانون اساسی شرایط داوطلبان ریاست جمهوری را مشخص کرده و اصل ۱۱۰ نیز در بند و تایید صلاحیت داوطلبان را برعهده شورای نگهبان گذاشته است اما در این میان بعد از  ابلاغ سیاست کلی انتخابات در سال ۱۳۹۵ توسط رهبر معظم انقلاب و تصریح بر تعیین شرایط عمومی و اختصاصی کاندیداها، به نظر می‌رسید حالا دیگر زمان آن رسیده تا معیارها و ضوابط این اصول قانونی دقیق تر تعیین شود.

*بنای مجلس اعمال اصلاحیه قانون انتخابات ریاست جمهوری در خرداد است.

* در تلاش هستیم تا اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ اجرایی شود.

*در مورد ثبت نام داوطلبان انتخابات مشکلات زیادی داریم، چراکه تعداد مراجعه کنندگان بسیار زیاد است.

 *با برگشت اصلاحیه از شورای نگهبان  سن داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری از ۴۰ تا ۷۵ سال تعیین شد، تلاش می‌کنیم اصلاح این قانون به انتخابات ۱۴۰۰ برسد.

* از مهمترین تاثیرات اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری این است که دیگر در زمان انتخابات شاهد حضور چندین هزار نفر در ستاد انتخابات برای اعلام کاندیداتوری نیستیم، این مسئله باعث وهن جمهوری اسلامی شده بود.

* در راستای تعادل بخشی و توازن در انتخابات ریاست جمهوری، معیارهای سنی، تحصیلی و سابقه مدیریت لحاظ شد تا هر کسی نخواهد بر جایگاه ریاست جمهوری که اختیار مدیریت امور کشور را دارد تکیه بزند.

* در گذشته هیچ ضابطه ای برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری وجود نداشت، اما با در نظر گرفتن معیارهای اولیه دیگر هر کسی نمی تواند در انتخابات ثبت نام کند، در واقع با اصلاح قانون به مراحل ثبت نام انتابات ریاست جمهوری کمک شد.

* بر اساس قانون فعلی انتخابات ریاست جمهوری هر کسی با هر سن و هر میزان تحصیلاتی می تواند برای حضور در انتخابات کاندیدا شود، اما یکی از نقاط قوت طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری که در کمیسیون نیز بر روی آن تاکید شده، نظم دهی به روند انتخابات و تعیین ساختاری تعریف شده برای داوطلبین حضور در انتخابات ریاست جمهوری است.

* شاخص هایی برای سن، میزان تحصیلات و سوابق کاری برای داوطلبین حضور در انتخابات ریاست جمهوری تعریف شده است که به روند کار نظم می بخشد.

کاندیداها به زوایا و شرایط مسؤولیت آگاهی یابند

خبرگزاری فارس بیانیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم را منتشر کرد و نوشت:

* از تمام کسانی که قصد شرکت در انتخابات و قبول مسئولیت‌های مختلف را دارند می‌خواهیم اولاً بر اساس تکلیف عمل نمایند، ثانیاً به زوایا و شرایط مسؤولیت آگاهی یابند.

*سال ۱۴۰۰ که انتخابات‌های متعددی را در خود جای داده است، از اهمیت بالایی برخوردار است و نکات کلیدی را برای ملت شریف ایران ارمغان می‌دهد.

*حضور حداکثری پای صندوق‌های رای، علاوه بر ایجاد همبستگی اجتماعی، بیشتر از گذشته امید معاندان نظام اسلامی را محو و نابود می‌کند.

*مردم همیشه در صحنه ایران اسلامی به خوبی نشان داده‌اند که در زمان‌های حساس و لازم از انقلاب اسلامی حمایت می‌کنند.

*راهبرد دشمن در سال جاری و با توجه به شرایط جهانی و منطقه‌ای، ایجاد یأس و ناامیدی به ویژه از طریق فضای مجازی است.