به گزارش ایرنا از رادیو بین المللی چین، به این ترتیب از بامداد امروز چهارشنبه چشم آسمان چین، چشم عظیم جهان شده و به طور رسمی به روی جهانیان باز شده است.
این رادیوتلسکوپ با دیافراگم ۵۰۰ متری کروی، موسوم به چشم آسمان چین، بزرگترین و پیشرفته ترین رادیوتلسکوپ جهان است و مالکیت معنوی آن کاملاً به چین تعلق دارد.
چشم آسمان چین بعد از راه اندازی رسمی در ژانویه سال ۲۰۲۰، فعالیت پایداری داشته و ۳۰۰ تپ اختر را شناسایی کرده است.
گزارش ها حاکی است این تلسکوپ جستجوی هوش فرا زمینی (SETI) را آغاز کرده است. کشف سیارات فراخورشیدی بیشتر و پیشرفت انقلابی در توسعه تجهیزات و توان برای رصد نجومی، یک جنبش جدید برای جستجوی هوش فرا زمینی به راه انداخته که تلسکوپ فست در آن نقشی مهم ایفا خواهد کرد.
جستجوی هوش فرازمینی یکی از اهداف پنج گانه برای ساخت و بهره برداری از تلسکوپ رادیویی ۵۰۰ متری «فست» است.
"لی دی" رئیس گروه توسعه دهندگان تلسکوپ فست به همراه گروه خود با نام «شنود پیشرفت عظیم» «Breakthrough Listen» سال گذشته با انتشار مقالاتی در مجله «فیزیک نجوم» آمریکا و مجله «تحقیقات نجومی و فیزیک فضایی» چین، چشم انداز استفاده از تلسکوپ فست برای نقشه برداری آسمان به منظور جستجوی هوش فرازمینی را تشریح کردند.
او توضیح داد استفاده از تلسکوپ فست باعث می شود نقشه برداری از آسمان به منظور جستجوی هوش فرازمینی در آینده به عمق بی سابقه در فضا برسد و آشنایی بشر با جایگاه خود در کیهان افزایش یابد.