حسن مرادی چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: خشکسالی و کم بارشی در سال زراعی جاری از جمله عوامل تشدید و هجوم پرندگان و بروز مشکل و خسارت به کشاورزان شده است.
سال زراعی،اول مهرماه هرسال آغاز می شود و تا پایان شهریور ماه سال بعد ادامه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی گراش گفت: هر ساله در این فصل از سال و بویژه از اوایل فروردین، گنجشک های بومی به مزارع هجوم می آورند که در شرایط آب و هوای گرم و خشک میزان هجوم و خسارت پرندگان نیز همچون سایر آفات دوچندان می شود.
وی بیان رد: حضور مستمر کشاورزان و بهره برداران در مزارع کشاورزی بهترین راهکار مبارزه با هجوم این نوع گنجشک ها و پرندگان مزاحم است.
مرادی ادامه داد:همچنین گنجشک ها به ارزن علاقه زیادی دارند و یکی از غذاهای مورد علاقه آنها نیز محسوب می شود که کشاورزان درصورت نداشتن مشکل کم آبی در حاشیه مزارع خود برای جلب پرندگان قطعه زمینی کوچکی را به کشت ارزن اختصاص دهند تا از این طریق میزان خسارت ناشی از هجوم پرندگان در کشت اصلی کمتر شود.
وی گفت : استفاده از مترسک ، ایجاد صدا در مزارع با استفاده از قوطی های حلبی و همچنین کاربرد دستگاه های بمب صوتی در مزارع می تواند باعث ترساندن و فراری دادن پرندگان از اطراف مزرعه شود.
وی به کشاورزان توصیه کرد: به دلیل تغییرات اقلیمی و احتمال وقوع مخاطرات احتمالی از جمله سرمازدگی، سیل و بروز خسارات و آفات ، بهرهبرداران باید اصول فنی کاشت، داشت و برداشت را رعایت کنند و ضمن زیر پوشش بیمه قرار دادن محصول خود، زیان ناشی از آن را کاهش دهند و از مزایای بیمه محصولات نیز برخوردار شوند.
شهرستان گراش دارای حدود ۱۲ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی اعم از دیم و آبی است. این شهرستان در فاصله ۳۵۹ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.