به گزارش ایرنا، اصغر سلیمی روز چهارشنبه در جلسه شورای عشایری سمیرم در فرمانداری این شهرستان اظهار داشت: امسال با توجه به شیوع ویروس انگلیسی و انتقال عشایر از جایی به جای دیگر، خطر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ بیشتر است.
به گفته وی، هرچند شرایط اقلیمی قشلاق و استانهای گرمسیری جنوب کشور خوب نیست و از این به بعد هوا روز به روز گرمتر میشود اما حتیالمقدور باید این موضوع را به نحو مطلوب مدیریت کرد تا کوچ در زمان قانونی یا دستِ کم نزدیکترین زمان به روز ۲۵ اردیبهشت انجام شود.
نماینده سمیرم در مجلس یازدهم با اشاره به وضعیت نامطلوب بارندگی در فروردین امسال در این شهرستان خاطرنشان کرد: هنوز پوشش گیاهی مراتع ییلاقی سرسبز نشده و اگر عشایر و دام هایشان زودتر از تقویم کوچ وارد این خطه شوند، خودشان بیشترین ضرر را خواهند کرد چرا که علوفهای برای چرای دام هایشان باقی نخواهد ماند.
سلیمی تصریح کرد: وضعیت کرونایی سمیرم بویژه در سه روز اخیر خوب نبوده و در همین مدت بیش از ۷۰ نفر به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شدهاند که تعدادی از آنها از نوع ویروس جهش یافته انگلیسی است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بر ضرورت خدمات رسانی بهتر به خانوارهای عشایری و توجه به آنها تاکید کرد و گفت: حق طبیعی هر ایرانی است که در هر قوم و عشیرهای از خدمات دولتی و حکومتی بهره ببرد.
وی تاکید کرد: غیر از مشکلات اقتصادی و اعتباری برای فعالیتها و رفع مسائل جمعیت عشایری همچون تصرف ایلراهها، باید به مسائل هنری، فرهنگی و دینی آنها نیز توجه و برای آن برنامهریزی کرد.
مدیر امور عشایر استان اصفهان نیز در این نشست اظهار داشت: تاکید همیشگی ما بعنوان متولی اصلی جامعه عشایری، دیده شدن این جامعه به شکل مطلوب از سوی همه نهادها و مسوولان بوده است.
مختار اسفندیاری به گرم شدن هوا و خشک شدن علوفه در استانهای قشلاقی همچون فارس، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر و خوزستان اشاره کرد و گفت: عشایر ایل بختیاری و ایل قشقایی به مرور در شهرستانهای فریدونشهر، سمیرم، چادگان، شهرضا و دهاقان مستقر خواهند شد.
وی تاکید کرد: امسال نیز باید مانند سال ۹۹ تدبیری به منظور غربالگری کرونای این جمعیت بزرگ در ۱۲ گلوگاه و مرز شهرستانهای ییلاقی استان اصفهان اندیشیده شود.
مدیر امور عشایر استان اصفهان یادآور شد: هرچند کرونا کمترین آسیب و شیوع را در بین جمعیت عشایر داشته اما کوچ و ارتباط احتمالی آنها با سایر اقشار، خطر ابتلا را بیشتر خواهد کرد که همین عامل ضرورت انجام تست و غربالگری را دوچندان میکند.
به گزارش ایرنا، نخستین گروههای عشایر کوچنده از ییلاق مربوط به مناطق مرکزی سمیرم از جمله "چالقفا" و "پشمکان" و از طایفه چوپانکاره ایل قشقایی هستند.
استان اصفهان دارای حدود هشت هزار و ۵۰۰ خانوار عشایری شامل ایلهای بزرگ قشقایی، بختیاری و عرب جرقویه است که بیش از ۶ ماه از سال را در خطه ییلاقی و کوهستانی سمیرم و شهرستانهای غربی این استان سپری میکنند.
عشایر سمیرم حدود ۷۵۰ هزار دام وارد این منطقه میکنند که بیش از نیمی از آنها مازاد بر پروانه چَرا، وسعت مراتع و پوشش گیاهی این منطقه ییلاقی است.
این شهرستان سردسیر در ضلع شمالی ارتفاعات زاگرس و قله دنا قرار گرفته و بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت عشایری و ثابت دارد.