تهمینه رجبلو روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا یکی از مولفه های ارزیابی فعالیت معاونت درمان را میزان نظارت بر فعالیت مراکز ام.ام.تی دانست و افزود: نتیجه به دست آمده از نظارت های صورت گرفته گویای پایین بودن میزان تخلف در مراکز ام.ام.تی به ویژه خروج غیرقانونی دارو از این مراکز و عرضه آن در بازار آزاد و عطاری ها است و آمار کشفیات پلیس مبارزه با مواد مخدر همدان از دستفروشان و عطاری ها نیز موید این موضوع است.
وی ادامه داد: این استان در سال گذشته نیز بعد از اصفهان رتبه دوم بیشترین میزان نظارت بر عملکرد مراکز ام.ام.تی را به خود اختصاص داده است.
رجبلو اضافه کرد: کمیاب شدن مواد مخدر به علت افزایش چند برابری قیمت آن در کنار کاهش توان خرید معتادان، متقاضی ثبت نام در مراکز ام.ام.تی و مصرف شربت متادون را در این استان افزایش داده است.
وی اظهار داشت: همچنین ارائه مرخصی و حکم «رای باز» به زندانیان معتادی که داخل زندان شربت متادون مصرف می کردند نیز سبب افزایش حجم مراجعات متقاضیان درمان اعتیاد از طریق مصرف شربت متادون در مراکز شد.
وی بیان کرد: این در حالیست که سامانه ظرفیتی را برای پذیرش متقاضیان شربت متادون در مراکز ام.ام.تی و ارائه دارو پیش بینی کرده بود بنابراین مشکلاتی در این زمینه رخ داد که در نهایت به علت ارائه نشدن مجوز برای افزایش مراکز خصوصی ام.ام.تی از سوی وزارت بهداشت، برای رفع این مشکل ناچار به افزایش سهمیه دارو مراکز و پذیرش معتادان بیش از سقف تعیین شده در مراکز دولتی شدیم.
کارشناس مسئول مراکز ترک اعتیاد معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: برای زندانیانی که شربت متادون مصرف می کردند نیز در صورت مراجعه به مراکز ام.ام.تی با در دست داشتن نامه ای از زندان، داروی مورد نیاز به وی تحویل می شد تا بحران پیش آمده برطرف شود.
رجبلو اضافه کرد: در مکاتبه ای با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور فراهم شدن زمینه پذیرش بیماران جدید، فعالیت چهار مرکز خصوصی ام.ام.تی (درمان نگهدارنده با متادون) دارای سابقه درخشان ۲ نوبته شد.
به گفته وی مراکز خصوصی ترک اعتیاد ام.ام.تی در ایام نوروز نیز فعال بوده و دُز منزل را به جای یک هفته به مدت ۱۵ روز تحویل بیماران می دادند تا شاهد کاهش بار مراجعه و ازدحام در این مراکز با توجه به توصیه مسئولان به پرهیز از تجمع به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا باشیم.