به گزارش ایرنا، قانونگذاران انگلیس در آستانه رفع محدودیتها برای سفرهای خارجی، طرح جدید دولت را اقدامی تفرقه انگیز خوانده و خواستار کنار گذاشتن آن هستند.
نخست وزیر انگلیس میگوید که به طور قطع از گذرنامه واکسن کرونا در نقشه راه خروج تدریجی از محدودیتهای کرونایی استفاده خواهد شد. او در گفتوگو با رسانهها اعلام کرد که وضعیت واکسیناسیون شهروندان یا تست منفی آنها به کرونا به عنوان بخشی از طرح دولت برای رفع محدودیتهای مسافرتی مد نظر قرار خواهد گرفت.
در همین حال منابع مطلع میگویند که دولت سرگرم تدوین راهبرد جدیدی برای از سرگیری مسافرتهای خارجی است. این راهبرد که طرح چراغ قرمز نامگذاری شده کشورها را بر اساس وضعیت همهگیری کرونا به سه دسته قرمز، زرد و سبز تقسیم بندی کرده است. به این ترتیب افرادی که به یا از کشورهای سبز سفر میکنند از قرنطینه اجباری معاف خواهند بود. اما سفر به یا از کشورهای قرمز ممنوع یا افراد در بازگشت به انگلیس باید در هتلهای ویژه مسافران که عموما نزدیک فرودگاه و گرانقیمت هستند قرنطینه شوند.
بر اساس محدودیتهای کنونی، سفرهای تفریحی به خارج از انگلیس تا ۱۷ می ممنوع است. بر اساس قانونی که از دوشنبه گذشته به اجرا گذاشته شد افرادی که این ممنوعیت را دور زده و دلیل موجهی برای سفر به خارج از انگلیس نداشته باشند ۵ هزار پوند جریمه میشوند. این قانون تا ۳۰ ژوئن معتبر و بعد از آن هم بعید است که با روند کند واکسیناسیون در اروپا، سفرهای تابستانی در این خطه به روال عادی بازگردد.
یک سخنگوی دفتر نخست وزیری انگلیس گفت که دولت هنوز درباره سازوکار رفع محدودیتهای مسافرتی تصمیم قطعی نگرفته است. وی عنوان کرد که استفاده از گذرنامه واکسن کرونا ممکن است به عنوان ابزاری آزمایشی دیده شود و «نه بیشتر از آن»
با این حال نمایندگان مخالف این سازوکار از جمله گراهام بردلی رئیس فراکسیون حزب حاکم محافظه کار میگوید که این گواهی باعث ایجاد تفرقه در جامعه و اقدامی تبعیض آمیز است. وی تصریح کرد که دولت به جای اعمال محدودیتهای دائم باید در راستای بازگشت به زندگی عادی برنامه ریزی کند.
شامی چاکراباتی عضو ارشد حزب کارگر انگلیس نیز عنوان کرد که هرچند سفرهای به خارج لوکس به نظر میرسد اما برای دید و بازدیدهای خانوادگی افراد مهاجر یک حق اولیه به شمار میرود. وی صدور گذرنامه واکسن کرونا را رویکردی مستبدانه از سوی دولت خواند.
در انگلیس تاکنون ۳۱ میلیون و ۱۴۷ هزار و ۴۴۴ نفر یک دوز واکسن کرونا را دریافت کردهاند و دولت امیدوار است تا اواخر تابستان تمام جمعیت این کشور واکسینه شوند.